خبر یزد

آخرين مطالب

چه موانعی بر سر راه رسیدن انسان به مریخ قرار دارد؟ علمي

چه موانعی بر سر راه رسیدن انسان به مریخ قرار دارد؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /فرستادن اولین انسان‌ها به مریخ نه تنها رویای نسل‌های بی‌شماری بوده است، بلکه به دوران اولیه مدرن نیز برمی‌گردد. همچنین یکی از موضوعات عصر فضا برنامه‌ریزی چنین ماموریت‌هایی بوده و بخشی جدایی ناپذیر از چشم‌انداز فعلی برای آینده اکتشافات فضایی به حساب می‌آید اما این آرزوی دیرینه هنوز محقق نشده است.
در 20 سال اخیر، عموم مردم اظهاراتی را مبنی بر این شنیده‌اند که ناسا اولین انسان‌ها را تا اوایل دهه 2030 به مریخ خواهد فرستاد. ابتدا ماه، سپس به مریخ! این طرحی است که برای مدتی به نظر می‌رسید ناسا به آن پایبند بوده است.
به نقل از آی‌ای، در سال‌های اخیر، بازیکنان دیگری از جمله آژانس فضایی ملی چین(CNSA) و غول فضایی تجاری ایلان ماسک یعنی شرکت اسپیس ایکس، به «مسابقه برای مریخ» پیوسته‌اند. به گفته چندین منبع، چین نیز مانند ناسا قصد دارد زیرساخت هایی را روی ماه بسازد که به این کشور کمک می‌کند تا اوایل سال 2033 اولین فضانوردانش را به مریخ بفرستد.

خبر یزد


اهداف خاص این پروژه شامل تکمیل ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS)، بازنشستگی شاتل فضایی تا سال 2010 و ایجاد گروه جدیدی از وسایل نقلیه پرتابی سنگین بود که مأموریت‌های سرنشین‌دار به ماه، مریخ و فراتر از آن را امکان‌پذیر می‌کرد.
این طرح شامل مجموعه‌ای از ماموریت‌های رباتیک به ماه برای آماده‌سازی و پشتیبانی از فعالیت‌های اکتشافی انسانی در آینده بود که از سال 2008 آغاز شد.
این طرح همچنین از استفاده از اکتشافات، علم و منابع ماه برای توسعه فناوری‌ها و سیستم‌های لازم برای حمایت از اکتشاف پایدار فضایی انسانی به مریخ و سایر مقاصد حمایت می‌کند.
در همین حال، ناسا ارسال ماموریت‌های رباتیک به مریخ را برای جستجوی شواهدی از حیات و آماده شدن برای رسیدن نهایی ماموریت‌های سرنشین‌دار از سر خواهد گرفت. این امر منجر به شکل‌گیری برنامه مریخ‌نوردهای کاوشگر مریخ ناسا(MER) شد که متشکل از مریخ‌نوردهای اسپیریت(Spirit) و آپورچونیتی(Opportunity) و مریخ نوردهای کنجکاوی(Curiosity) و استقامت (Perseverance) شد.
به دنبال آن قانون مجوز ناسا در سال 2005، به طور رسمی برنامه صورت فلکی را آغاز کرد.
این برنامه خواستار ایجاد گروه جدیدی از وسایل نقلیه پرتابی شد، از جمله یک وسیله نقلیه پرتاب خدمه(CLV) و یک وسیله نقلیه پرتاب محموله(CaLV) که منجر به طراحی موشک‌های اریز 1 (Ares I) و اریز 5 (Ares V) شد.
سایر وسایل نقلیه شامل فضاپیمای اکتشافی خدمه(CEV) و ماژول دسترسی سطحی ماه(LSAM) بودند.
ناسا قصد داشت از اریز 1 و 5 به صورت پشت سر هم برای فرستادن فضانوردان به ماه و مریخ استفاده کند. قرار بود خدمه با استفاده از موشک دو مرحله‌ای اریز 1 که قادر است 56000 پوند (25400 کیلوگرم) را به مدار پایین زمین(LEO) برساند، اعزام شوند. محموله به طور جداگانه روی اریز 5 ارسال می‌شد، که قادر به ارسال 88 هزار کیلوگرم به مدار پایین زمین بود. این برنامه در سال 2009 زمانی که ناسا سیستم توقف پرتاب(LAS) و اولین مرحله موشک اریز 1 را تکمیل کرد، به ثمر نشست. مورد دوم در روز 28 اکتبر همان سال با موفقیت آزمایش شد.
متأسفانه، به دلیل بحران مالی جهانی معروف به «رکود بزرگ» که در سال 2007 -2008 آغاز شد، برنامه صورت فلکی در سال 2010 لغو شد. تقریبا یک سال بعد، دولت اوباما مأموریت «سفر به مریخ» را امضا کرد.
جزئیات و اهداف این برنامه در قانون مجوز ناسا در سال 2010 و سیاست ملی فضایی ایالات متحده در همان سال منتشر شد. اولویت‌های ناسا در این مورد به شرح زیر خلاصه شده است:
گام بعدی ما اعماق فضا است، جایی که ناسا یک ماموریت رباتیک را برای گرفتن و هدایت یک سیارک به مدار ماه می‌فرستد. فضانوردان سوار بر فضاپیمای اوریون در دهه 2020 سیارک را کاوش خواهند کرد و با نمونه‌هایی به زمین باز خواهند گشت. این تجربه در پرواز فضایی انسان فراتر از مدار پایین زمین به ناسا کمک می‌کند تا سیستم ها و قابلیت های جدیدی مانند پیشرانه الکتریکی خورشیدی را آزمایش کنند.
با شروع سال مالی 2018، موشک سامانه پرتاب فضایی قدرتمند ناسا این مأموریت‌ها را قادر می‌سازد تا قابلیت‌های جدیدی را آزمایش کنند. ماموریت‌های انسانی به مریخ به اوریون و نسخه تکامل‌یافته موشک سامانه پرتاب فضایی تکیه خواهند کرد که قدرتمندترین پرتاب‌کننده‌ای خواهد بود که تاکنون پرواز کرده است.
از بسیاری جهات، «سفر به مریخ» از جایی که برنامه صورت فلکی متوقف شد ادامه یافت.
در حالی که موشک اریز 1 و فرودگر ماه دور انداخته شدند، پرتابگر اریز 5 و فضاپیمای اکتشافی خدمه حفظ شدند و مبنایی برای سامانه پرتاب فضایی(SLS) و فضاپیمای اوریون(Orion) شدند.
جدول‌های زمانی نیز به‌روزرسانی شد و مأموریت‌ها به مریخ برای اوایل دهه 2030 برنامه‌ریزی شد.

خبر یزد

سفر پیشنهادی شامل سه فاز و 32 پرتاب سامانه پرتاب فضایی بین سال‌های 2018 و 2030 خواهد بود. این ماموریت‌ها قبل از فرود خدمه روی سطح مریخ، تمام اجزای لازم را به فضای بین زمین و ماه و سپس به فضای نزدیک به مریخ می‌فرستند.
فاز یک که فاز متکی به زمین نام دارد به مطالعات طولانی مدت بیشتر بر روی ایستگاه فضایی بین‌المللی تا سال 2024 و آزمایش فضاپیمای سامانه پرتاب فضایی و اوریون خواهد پرداخت. این شامل ماموریت اکتشافی 1(EM-1) در سال 2018، اولین پرواز سامانه پرتاب فضایی و دومین پرواز آزمایشی بدون خدمه سرنشین اوریون بود.
مانند برنامه صورت فلکی، ناسا همچنین برنامه‌ریزی کرد تا یک ماموریت تغییر مسیر سیارک(ARM) را در سال 2020 انجام دهد، که در آن یک فضاپیمای رباتیک با یک سیارک نزدیک به زمین ملاقات می‌کند و آن را به سمت مدار ماه می‌کشد.
ماموریت اکتشافی 2(EM-2) شامل یک پرواز سرنشین‌دار در اطراف ماه و سیارک ARM بین سال‌های 2021 تا 2023 خواهد بود. در این مرحله، ناسا به فاز دو می‌رود و تمرکز را از زمین به فضای بین زمین و ماه تغییر می‌دهد. پرتاب‌های چندگانه سامانه پرتاب فضایی، اجزای مهم مأموریت را در این مرحله به سطح ماه و مدار می‌رسانند.
از سال 2012، این عناصر شامل دروازه قمری معروف به زیستگاه فضای عمیق بوده است که یک ایستگاه فضایی در حال چرخش متشکل از یک عنصر نیرو و رانش(PPE)، پایگاه سکونت و لجستیک(HALO)، سیستم تامین کننده سوخت‌گیری و زیرساخت است. و ماژول مخابرات(ESPRIT)، ماژول بین‌المللی سکونت(I-Hab) و یک فرودگر ماه قابل استفاده مجدد دارد.
عناصر دیگر شامل کمپ پایه آرتمیس می‌شود که متشکل از یک زیستگاه با سطح پایه ماه، یک سکوی متحرک قابل سکونت، یک وسیله نقلیه زمینی قمری(LTV) و یک وسیله نقلیه فضای عمیق (DST) است. این فضاپیما با اوریون ادغام می‌شود تا خدمه تا چهار نفر را به مریخ و دیگر مقاصد اعماق فضا منتقل کند.
در اوایل دهه 2030، فاز سه(مستقل از زمین) آغاز می‌شود که شامل عناصر ضروری است که توسط وسیله نقلیه فضای عمیق به مریخ تحویل داده می‌شود. این ایستگاه فضایی دوم به یک فرودگر مریخ قابل استفاده مجدد مجهز خواهد شد که به خدمه اجازه می دهد روی سطح فرود آمده، عملیات علمی را انجام دهند و سپس به مدار بازگردند.
نقشه راه شکل می‌گیرد
در سال 2017، چشم انداز بلند مدت ناسا برای بازگرداندن فضانوردان به ماه و مریخ آغاز شد. طبق قانون مجوز انتقال سازمان ملی هوانوردی و فضایی در سال 2017، اولویت‌های ناسا برای برنامه «ماه به مریخ» مشخص شد.
این اولویت‌ها شامل توسعه مداوم سامانه پرتاب فضایی، اوریون، دروازه قمری و سایر عناصر مهم ماموریت بودند. این لایحه همچنین به ناسا دستور داد تا ماموریت تغییر مسیر سیارک را به نفع چیزی مقرون به صرفه‌تر لغو کند. اولویت‌های دیگر شامل گسترش تعهد ایالات متحده به ایستگاه فضایی بین‌المللی و بازیابی قابلیت پرتاب داخلی از طریق خدمات حمل‌ونقل مداری تجاری(COTS) و برنامه خدمه تجاری(CCP) بود.
طبق جدول زمانی آنها، ساخت ایستگاه فضایی دروازه ماه تا سال 2028 به پایان می‌رسد. اولین مأموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ از دروازه ماه در سال 2033، پرتاب می‌شوند. خدمه تا یک سال را صرف انجام عملیات علمی می‌کنند، سپس در سفر برگشت خود به زمین قرار می‌گیرند.

خبر یزد

پس از آن فضاپیما و خدمه 6 تا 9 ماه را در راه سپری می‌کنند و به دروازه قمری بازمی‌گردند و با کپسول اوریون به زمین می‌رسند. ماموریت‌های بعدی هر 26 ماه یک بار انجام می‌شود. این ماموریت‌ها منجر به ایجاد یک زیستگاه طولانی مدت در مریخ می‌شود که امکان بازدیدهای مجدد را فراهم می‌کند. همچنین می‌تواند اولین نمونه مریخ را به زمین برساند به شکلی مشابه روشی که فضانوردان آپولو سنگ‌های ماه را برای تجزیه و تحلیل بازگرداندند.
با این حال، تا سال 2019، ناسا مجبور شد اولویت‌ها و اهداف بلندمدت خود را مورد ارزیابی مجدد قرار دهد، زیرا دولت ترامپ برنامه جدیدی را افتتاح کرد.
همانطور که می‌بینید، چشم انداز بلند مدت ناسا برای انجام اولین ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ از زمان آغاز به کار آن در 20 سال پیش تکامل یافته است و حتی در مراحل اولیه آن، تردیدهایی وجود داشت که زمان بندی‌ها و تعهدات واقعی هستند یا خیر. با همه این چالش‌ها مهم‌ترین عوامل فشار هنوز از راه نرسیده بودند. این عوامل را می‌توانید در بخش دوم این گزارش بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/649486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کدام استان ها بارانی است؟

3 پرتاب آزمایشی محموله 16 ماهواره‌ای شهید سلیمانی طی امسال

تصادف شدید پراید و تریلر با 5 کشته

گسترش ازدواج و افزایش فرزندآوری با حذف رسوم غلط

مادر گرانقدر شهیدان «رضا و محمدرضا هاشمی» میهمان فرزندان شهیدش شد

مادر شهیدان والامقام «صالح نژاد» آسمانی شد

حکایتی شنیدنی از الهی قمشه ای

مسابقه فوتبال میان ربات‌ها

یزد / 5 کشته در تصادف پراید و تریلر

تصادف مرگبار پراید و تریلر در جاده اردکان - چوپانان

کتاب «آموزه قرآنی امت؛ رهیافتی فرهنگی و تمدنی» منتشر شد

ساخت دستگاه عیب یاب باتری خودرو برقی

آغاز ثبت‌نام در انتخابات انجمن حمایت از حقوق مصرف‌‍‌کنندگان یزد

تصادف شدید پراید و تریلی در اردکان یزد 5 کشته بر جای گذاشت

ترجمه «مهارت‌های نرم برای کودکان» در کتابفروشی‌ها عرضه شد

افزایش سرمایه بیمه دی تا 20,000 میلیارد ریال در راه است

​​​​​​​دیدار سلمانی با 3 خانوادۀ شهید در بناب

شهید آیت‌الله سعیدی اول شهید مجتهد نهضت امام راحل(ره)

کتاب «دختر قالی‌باف» از آثار «نشر شاهد» بنیاد شهید و امور ایثارگران به چاپ چهارم می‌رسد

انتصاب سرپرست معاونت آموزش، پژوهش و نوآوری بنیاد شهید و امور ایثارگران

آزمون خاص فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد در استان البرز برگزارشد

فیلم سینمایی «کد 133» در راستای دومین کنگره 14هزار و 500شهید مازندران تولید می‌شود

اولین ماهواره سنجشی بخش خصوصی در صف پرتاب قرار گرفت

آنتی‌بیوتیک جدیدی که با باکتری‌های خوب کاری ندارد

شعرخوانی زیبا از سروش صحت

خواب‌هایی در قفس دیدیم با تعبیر باغ

بزرگ‌ترین توربین بادی جهان در چین نصب شد

بازنویسی احمداکبرپور از افسانه«دختر دال» چاپ شد

بایزید بسطامی چگونه عارف شد؟

محموله ماه‌نورد ایرانی با کمک چین به ماه می‌رود

تقویم فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام وارد فاز اجرایی شد

رمان «نکته جزئی» در بازار نشر ایران

پرتاب ماهواره تحقیقاتی و بلوک انتقال مداری تا 2 ماه آینده

دستگیری سه سارق در یزد

بیماری‌های قلبی عروقی، اولین علت مرگ و میر در ایران

کشف انواع مواد مخدر در شهرستان تفت

کمک فرزند شهید یزدی به آزادی زندانیان غیر عمد

30 میلیارد تومان برای ساخت موزه بزرگ یزد اختصاص یافت

معرفی کتاب «دنیای من و مادربزرگ»

هواپیمای فضایی «یونیتی» 6 نفر را به فضا برد

گردش مالی 22 هزار همتی تولید پسته در استان یزد

صیانت از اراضی ملی و دولتی وظیفه مهم اداره راه و شهرسازی است

برگزاری‌ انتخابات انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان شهرستان یزد

کارخانه تولید کنسانتره بهاباد آماده بهره برداری است

توقیف وانت حامل تریاک در یزد

دستگیری چهار سارق موتورسیکلت در یزد

عرضه ترجمه «ستاره‌ساز» در بازار نشر

صحبت های شنیدنی دکتر کاکاوند درباره صداقت

هوش مصنوعی و رباتیک طراحی هواژل‌ها ارتقا می‌دهند

ردیابی موشک‌های مافوق صوت با حسگرهای فضایی