خبر یزد

آخرين مطالب

میبدی‌ها با کشت زعفران آشنا شدند سياسي

میبدی‌ها با کشت زعفران آشنا شدند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد- بعد از کاشت آزمایشی زعفران در میبد و مثبت بودن نتیجه آن در سال‌جاری ، یکدوره آموزش رایگان ترویج کشت این گیاه در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برگزار شد.

رئیس اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی میبد روز یکشنبه در حاشیه برگزاری این دوره که با حضور حدود 50 نفر برگزار شد به ایرنا گفت: کسانی که قطعه زمینی برای کاشت زعفران در اختیار دارند می‌توانند با شرکت در کلاس‌هایی که در این ارتباط برگزار می‌شود و با عمل به توصیه‌های کارشناسان با کاشت این محصول درآمد خوبی کسب کنند.
سمیه اسماعیلی کیا، با اشاره به افرادی که در کاشت این محصول موفق بوده‌اند تصریح کرد: کاشت این گیاه خوب جواب می‌دهد به شرطی که افراد با عمل به توصیه‌هایی که می‌شود در کاشت و نگهداری از گیاه زعفران به گونه‌ای عمل کنند که در گرمای تابستان مشکلی برای پیاز زعفران پیش نیاید.
رئیس اداره ترویج جهاد کشاورزی میبد در ارتباط با تهیه پیاز زعفران که کشت آن بهتر است در مهرماه باشد ، یادآورشد: سال‌های گذشته پیاز یارانه‌ای زعفران در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گرفت، امسال افراد می‌توانند از شرکت‌های خصوصی فعال تحت نظارت جهاد کشاورزی آن را تهیه کنند.
اسمعیلی کیا تاکید کرد: افراد با شرکت در دوره‌های آموزشی که جهاد کشاورزی برگزار می‌کند ، می‌توانند مجوز مشاغل خانگی تحت عنوان کلاس‌ دریافت و برای خود با استفاده از وامی که جهاد کشاورزی در این ارتباط ارائه می‌دهد ایجاد اشتغال کنند.
همچنین کارشناس ارشد مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان یزد و مدرس این دوره گفت: مرحله گام اول دوره مختص تولید کننده‌ای است که می‌خواهد وارد بازار کار شود ، گام دوم آن تولید و گام سوم صادرات محصول است.
مهدی جنتی افزود: در گام اول با توجه به اینکه کشاورز تجربه‌ای در کاشت ندارد اطلاعات کارشناسی شده به وی ارائه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه زعفران گیاه کم آبخواهی است ، ادامه داد : زمان ایده‌آل کاشت پیاز زعفران خرداد ماه است و در طول زمان کاشت و برداشت این محصول حداکثر پنج بار باید به محصول آب داد ، زمان اولین آبیاری مهرماه است که بعد از آن محصول شروع به گل دهی می‌کند.
وی ادامه داد: بعد از این مرحله در دیماه دومین آبیاری و پس از آن در فصل زمستان در صورتی که بارندگی نباشد باید پیاز کاشته شده را برای سومین و چهارمین بار آبیاری کرد و آبیاری پنجم در مردادماه است که مهم است و حدود 40 درصد عملکرد گل‌دهی محصول را در سال بعد افزایش می‌دهد.
کارشناس ارشد مرکز آموزش جهاد کشاورزی یزد به طور کلی آبیاری محصول زعفران قبل از گل دهی ، بعد از گل دهی و یکی هم آبیاری مردادماه عنوان کرد و افزود : اگر در زمستان بارندگی باشد عملا 2 بار آبیاری فصل زمستان را نخواهیم داشت.
وی با ذکر این نکته که زعفران طلاست تصریح کرد: کاشت این گیاه با هدف ایجاد اشتغال‌زایی در صورت وجود زمین به صرفه است ، همچنین در یک قطعه زمین به وسعت یک متر در متر می‌توان به کاشت این محصول پرداخت و در منازل در باغچه‌ای که تابستان‌ها آبیاری نمی‌شود و سطح باغچه خشک است می‌توان پیاز این محصول را کاشت و از آن بهره‌برداری کرد.
جنتی خاطرنشان کرد : گیاه زعفران به یک دوره چهار تا پنج ماهه خواب نیاز دارد به صورتی که 15 اردیبهشت تا تیرماه به مدت 2 ماه گیاه باید در خواب کامل داشته باشد ، 2 ماه بعد به خواب سبک‌تری نیاز دارد.
جهاد کشاورزی میبد کلاس‌های آموزشی در حوزه زراعت و باغداری مانند پرورش گل محمدی ، مبارزه با آفات انار ، تعذیه باغات پسته و انار و...، حوزه دامداری و شیلات نظیر دوره های آموزشی پرورش بلدرچین ، مرغ بومی ، پرورش ماهیان زینتی و... و درحوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کلاس‌هایی مانند عرق‌گیری و روغن‌گیری از گیاهان دارویی ، فراوری میوه ، تهیه دمنوش ها ، ترشیی و... برگزار می‌کند.
مرکز شهرستان 104هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
اختصاص 850 هکتار از اراضی استان یزد به کشت زعفران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد مردادماه امسال نیز با تشریح ویژگی های محصول زعفران و کم آبخواه بودن و ارزش‌ افزوده بالای آن، گفت: زعفران تولیدی استان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است و یزد رتبه ششم تولید این محصول را در کشور داراست.
سیدجمال سجادی پور بابیان اینکه 2 هزار و 760 کیلو زعفران در استان تولید می‌شود، افزود: امسال با افزایش 104 هکتار به مجموع زیرکشت زعفران ، سطح زیرکشت آن به 850 هکتار افزایش می‌یابد و میزان برداشت این محصول به حدود سه هزار کیلوگرم افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در هر هکتار از مزارع زعفران حدود 25 نفر اشتغالزایی ایجاد می‌شود، اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت این محصول در استان یزد در شهرستان‌های بهاباد، بافق، مهریز و ابرکوه قرار دارد.
وی با بیان اینکه زمان آبیاری این محصول در پاییز است و در مقایسه با سایر محصولات به آب کمتری نیاز دارد، یادآور شد: با توجه به تبعات خشکسالی و کم‌آبی در راستای اجرای طرح تغییر الگوی کاشت محصول، هرساله به سطح زیر کشت زعفران در استان افزوده می‌شود.
سجادی پور اضافه کرد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفت‌ساله است که برای بازدهی مجدد باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابه‌جا کرد.
وی از فعالیت حدود چهار هزار کشاورز استان در تولید زعفران خبرداد و یادآور شد: درآمد عمده مردم برخی مناطق استان از جمله ابرکوه، خاتم و بهاباد از طریق کشاورزی تأمین می‌شود، لذا تغییر الگوی کاشت محصولات، توسعه کاشت گیاه زعفران و گیاهان دارویی به کشاورزان توصیه می‌شود.
9934 / 2047

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/101028/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

بارش‌ها در میبد و جاده چادرملوی اردکان +فیلم و عکس

هلال احمر استان یزد در حالت آماده باش/در صورت وقوع حادثه با شماره 112 تماس بگیرید

تاسیس 16 موسسه فرهنگی و هنری در استان

تامین آب شرب در بخش آکرم آباد یزد

واگذاری سایت دوازدهم آزادشهر به متقاضیان

سیلاب شدید در مسیرهای شهرستان بهاباد | ویدئو

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

مدارس سمای بافق جزء برترین‌های استان یزد با بالاترین میزان ارتقاء و رشد کیفیت

دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد

جاری‌شدن سیل در بهاباد یزد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

داستانک/ دوستت دارم

«متاورس» بازگشته است

اعتراض مدیرعامل چادرملو به لغو بازی سرنوشت‌ساز

آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد

حمل 40 درصد از کالای استان یزد مربوط به مصالح معدنی است

آماده باش کامل اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد

استان یزد میزبان اولین کنگره بین المللی شتر در کشور می‌شود

بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق

آزادی یک زندانی به همت مدیر نیکوکار یزدی

استان یزد میزبان اولین کنگره بین‌المللی شتر در کشور می‌شود

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 4 اردیبهشت 1403

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

به ظاهر دوست اما دشمنانند

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر

برخورد با مدارس فوتبال فاقد مجوز در یزد

بررسی مسائل و مشکلات محلات حاشیه نشین شهر یزد

هلال احمر استان یزد در حالت آماده باش

احیای سنت گلابگیری در یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش

اشتباهات داوری به ضرر چادرملو و به سود رقیبان است

56 پروژه نیمه‌تمام در ابرکوه منتظر تامین اعتبار

یزدی‌ها منتظر آبگرفتگی معابر سطح شهر باشند

گیتی آذرپی درگذشت

خودروِ ترکیبی یا دورگه؟

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

مردمی سازی سلامت در مهریز

آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی

فقط 3 درصد از پسماند‌های خانگی تفکیک می‌شوند