خبر یزد

آخرين مطالب

اردکان و جولان روباه‌ها در نبود سگ‌ها مقالات

اردکان و جولان روباه‌ها در نبود سگ‌ها
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد- سگ‌های ولگرد در اردکان، تا پیش از این معدوم می‌شدند اما در یکسال گذشته، مسوولان شهرستان و بخصوص شهردار مجاب شده‌اند که به جای کشتن، آنها را در کمپ نگهداری و رسیدگی کنند.

یک سال از راه اندازی کمپ نگهداری از سگ‌های بدون صاحب با هدف ساماندهی و دور نگه داشتن آنها از محیط شهری می‌گذرد، این کمپ با مشکلات و کمبودهایی روبروست که البته خیلی از طرفداران حیات وحش و از جمله کارکنان این کمپ، برای نجات جان سگها با آن کنار آمده اند.
اما به تازگی، یک قلاده روباه در شهرستان با علایم هاری مشاهده شد و بر نگرانی مردم و مسوولان بهداشت و درمان اردکان افزود و این سوال را مطرح کردند که معدوم کنیم یا نه؟ و آیا مردم ما راضی به معدوم کردن سگها هستند یا نه؟.
این موضوع، موقعی پیچیده‌تر شد که برخی‌ها معتقدند پیدا شدن یک قلاده روباه بعلت نبود سگهاست و اگر سگی در شهر مانده بود روباهی جرات آفتابی شدن نداشت.
همین سوژه، ما را بر آن داشت تا با مسوولان ذیربط در منطقه به گفت و گو بنشینیم تا بدانیم چه کرده اند و چه باید بکنند.
"اباذر غفوری" شهردار اردکان به ایرنا گفت: زمانی که مسئولیت خدمت به مردم در شهرداری را پذیرفتم مصوبه‌ ساخت کمپ سگ‌های ولگرد اجرایی نشده بود و از این رو تصمیم گرفتم مصوبه را اجرایی و برای جلوگیری از کشتار سگ‌ها رضایت مردم را جلب نمایم.
وی اظهار داشت:‌ از یک سو امنیت جانی مردم برای ما مهم بود از طرفی حفظ جان حیوانات که آفریده خدا هستند، بنابراین عملیات راه‌اندازی وتاسیس کمپ نگهداری سگ‌های بلاصاحب در اردکان آغاز شد.
شهردار اردکان هزینه راه اندازی این کمپ را 150 میلیون تومان اعلام کرد و اظهار داشت: محل نگهداری سگ‌ها به بخش‌های مختلفی نظیر سگ‌های نر، جوان و توله سگ تقسیم شد و برای آنها اتاق نگهبان، اتاق دامپزشک، و یک اتاق جراحی که اگر سگی آسیب دید در آن اتاق مداوا شود درنظر گرفته شد.
غفوری افزود: درحال حاضر 100 قلاده سگ در محل کمپ نگهداری می‌شود و به دلیل حجم زیاد سگ‌ها مجبوریم طرح را گسترش دهیم و امیدواریم این امر تا سال 1399 محقق شود.
وی در ادامه از خیرین، علاقه مندان و دوستداران حیوانات، متخصصین و برخی دامپزشکان که دلسوزانه به یاری شهرداری در این زمینه گام شتافتند تقدیر و تشکر کرد و اظهارداشت: غذای سگ هزینه زیادی دارد و نیاز به همراهی بیشتر مردم و مسئولان است.
شهردار اردکان از علاقه مندان درخواست کرد که جمعه‌ها بازدیدی از کمپ داشته باشند تا فعالیت شهرداری را از نزدیک دیده و با نحوه برخورد با سگ آشنا شوند تا اگر سگی را در شهر دیدند با آن مدارا کنند.
غفوری گفت: برای اینکه اکوسیستم طبیعت به هم نخورد باید حیوانات در سطح زمین زندگی کنند و به هر حال اگر سگی نباشد اکوسیستم طبیعی به هم می‌خورد و ممکن است با نبود این حیوان،‌ گربه، روباه و حیوانات موذی دیگر زیاد شده و با مشکلات به مراتب بیشتری روبرو شویم.
وی با تایید مشاهده تعدادی روباه در شهر اردکان، یکی از علل آن را کم شدن سگ‌ها دانست و اظهار داشت:‌ سگ‌هایی که در محل کمپ نگهداری می‌شوند توسط دامپزشکان عقیم و باید مجدداً به چرخه طبیعت برگردند تا اکوسیستم به هم نخورد و سگ‌ها اینگونه به حیاتشان ادامه دهند که اگر این اتفاق بیفتد صد درصد این مشکل رفع می‌شود.
غفوری ادامه داد: این اقدام در حال اجراست و سگ‌ها را بعد از تایید دامپزشکان و متخصصان، عقیم سازی و پلاک گذاری و رهاسازی می کنند که لازم است مردم مطلع باشند.
وی با بیان اینکه شهرداری، مسئولیتی در قبال حیوانات ندارد بلکه تأمین آرامش و امنیت شهروندان بر عهده این ارگان است و موظف می‌باشد حیوانات مزاحم و موذی را کنترل کند یادآور شد: شهرداری اردکان با کشتار حیوانات، موافق نیست و عاجزانه درخواست حمایت مردم و علاقه مندان در این خصوص دارد.
شهردار اردکان ادامه داد: تبلیغات و فرهنگ سازی را باید در سطح ملی انجام داد تا شهرهای دیگری که با این مشکلات روبرو هستند از ما الگو بگیرند و شهرداری‌هایشان ترغیب شوند این کار را انجام دهند.
مسئول کمپ سگ‌ها در اردکان نیز با بیان اینکه در یک سال و نیم گذشته، شاهد کشته شدن تعدادی توله سگ و مادرشان بودم تصریح کرد: با دیدن این صحنه وحشتناک، تصمیم گرفتم که دیگر اجازه کشته شدن سگ‌ها را ندهم.
علی صمیمی اظهار داشت: طرحی را به منظور نگهداری این حیوانات به شهرداری ارائه دادیم و رضایت شورای اسلامی شهر را جلب و توانستیم با همکاری مسوولان بخصوص شهرداری، کمپ نگهداری از سگ را راه اندازی کنیم.
وی با بیان اینکه این مکان، گنجایش سگ‌های سطح شهرستان را ندارد ادامه داد:‌ می‌بایست این سگ‌ها پس از قرنطینه، انگل زدایی و زدن واکسن هاری و ... عقیم‌سازی، پلاک‌گذاری و رهاسازی شوند.
این علاقه مند به حیوانات اظهار داشت: شهروندان، رفتار مناسبی با سگ‌ها ندارند و حتی با شنیدن صدای این موجود تماس گرفته و گلایه می‌کنند.
صمیمی یادآور شد: شهروندان بدانند با نبود سگ، حیوانات خطرناک‌تری نظیر روباه، گرگ، کفتار و سیاه گوش به شهر وارد می شوند که اخیرا هم شاهد آن در سطح شهر هستیم؛ سگ‌ها کمربندی امن برای شهرها هستند.
وی گفت: با همکاری شهرداری، نوجوانان را برای بازدید به کمپ می‌آوریم که ترس از این حیوانات کاهش یابد و خوشبختانه با استقبال خوبی روبرو شدیم و با داشتن امکانات بیشتر به این کمپ می‌توانیم برای سگ‌ها شرایط بهتری ایجاد نماییم.
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت اردکان نیز در ادامه تصریح کرد: با توجه به شناسایی یک قلاده روباه مبتلا به بیماری هاری در منطقه شهری اردکان و احتمال گردش بیماری در بین حیوانات جهت حفظ سلامت خود، توصیه‌های ایمنی را جدی بگیریم.
حسین پارسانیا ادامه داد:‌ به فرزندان خود بیاموزیم سگ و گربه اسباب بازی نیستند و از نزدیک شدن و یا آزار و اذیت رساندن آنها جدا خودداری کنند.
وی با بیان اینکه در صورت مشاهده سگ و یا گربه تلف شده بدون علت مشخص در محیط شهری مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان گزارش نماییم افزود: هر نوع گزش و یا خراش ناشی از حیوانات خانگی یا ولگرد، نیاز به اقدام فوری دارد؛ ضمن شستشوی فوری زخم با آب وصابون به مدت حداقل 15 دقیقه جهت واکسیناسیون به مرکز خدمات جامع سلامت شماره چهار اردکان (مرکز اردشیر) مراجعه نمایند.
رییس دامپزشکی اردکان هم گفت: هاری بیماری ویروسی است که موجب التهاب مغزی حاد می‌شود، این ویروس در تمام حیوانات خونگرم از جمله انسان می‌تواند ایجاد بیماری کند.
شهرام شاکر با بیان اینکه ویروس از بزاق حیوان مبتلا به هاری و محل گاز گرفتگی وارد بدن شده، در ماهیچه‌ها به سمت اعصاب انتهایی می‌رود و شروع به تکثیر می‌نماید یادآور شد: اگر بزاق حیوان آلوده با زخم پوستی، خراش و یا غشا مخاطی بدن تماس پیدا کند بیماری را منتقل می‌کند.
وی ادامه داد: مرگ در صورت ابتلا به هاری تقریباً قطعی است و در طول تاریخ تنها 6 انسان از هاری جان سالم به در برده‌اند، به صورت معمول واکسیناسیون تا 6 روز پس از گاز گرفتگی و قبل از بروز علائم بیماری هاری می‌تواند بیماری را از بین ببرد ولی پس از بروز علائم، درمان دیگر امکان پذیر نیست.
رییس دامپزشکی اردکان اظهار داشت: کسی که توسط حیوان مشکوک به هاری گاز گرفته می‌شود باید فوراً محل گاز گرفتگی را با آب و صابون به مدت حداقل 15 دقیقه شستشو دهد و سریعاً به یک مرکز مقابله با هاری مراجعه کند تا با واکسیناسیون هاری درمان شود.
شاکر با بیان اینکه پیشگیری در سگ‌ها نیز با واکسیناسیون سگ‌های صاحبدار انجام پذیر است افزود: کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد در جلوگیری از انتقال بیماری به انسان بسیار اهمیت دارد.
مرکز شهرستان 98 هزار نفری اردکان در 60 کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
 
 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/106145/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود