خبر یزد

آخرين مطالب

فقدان دانش مدیریت ریسک از بزرگ‌ترین نقاط ضعف مدیران کشور است منطقه آزاد کیش

  بزرگنمايي:

خبر یزد - سرپرست معاونت توسعه مدیریت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف مدیران نداشتن علم و دانش مدیریت ریسک است، بر همین اساس است که شاهد سیل، طوفان، آتش‌سوزی، آلودگی هوا، ورشکستگی کارخانه‌ها و زیان‌های مالی و مطالبات معوق و غیره هستیم که نتایج آن ایجاد خسارات مالی و معنوی برای کشور و مردم است لذا باید بدانیم و بفهمیم که مدیریت یک علم همانند علم فیزیک، ریاضی، شیمی و سایر علوم است.

به گزارش فرینا، مجید صفدری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد24 با اشاره به اهمیت مدیریت ریسک سازمانی افزود: از آنجاکه تمامی پروژه‌ها و فعالیت‌ها در بستر زمان و در گستره مکان تعریف و برنامه‌ریزی می‌شوند و این دو عامل نیز پیوسته در حال تغییر و پویایی هستند، به‌ناچار عدم قطعیت از ویژگی‌های ذاتی هر پروژه یا فرآیند خواهد بود که آن را با تهدیدها و فرصت‌هایی مواجه می‌سازد.
صفدری گفت: اگر مدیر بخواهد در مورد هر تهدید یا فرصت، به‌محض وقوع یا در لحظه نزدیک به وقوع آن تصمیم بگیرد، معمولاً با بحران مواجه خواهد شد که منجر به افزایش در هزینه و زمان، کاهش کارایی، خستگی فکری افراد گروه، استرس‌های ناشی از نداشتن دید از آینده و از دست رفتن فرصت و خیلی موارد دیگر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه هرچه عدم قطعیت‌ها دقیق‌تر مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گیرند، مدیریت آن آسان‌تر، کاراتر و البته علمی‌تر خواهد بود، خاطرنشان کرد: در مقابل، عدم تجزیه‌وتحلیل رخداد حالات غیرقطعی می‌تواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد تا جایی که ممکن است پس از صرف زمان و هزینه‌های کلان حتی اثربخشی خود را از دست‌ داده و انتظارات و اهداف از پیش تعریف‌شده را برآورده نسازد. امروزه در مدیریت نوین به‌ناچار به مدیریت عدم قطعیت‌ها توجه ویژه‌ای می‌شود.
معاون توسعه مدیریت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: سازمان‌هایی که تلاش کرده‌اند فرآیندهای مدیریت ریسک را با فرآیندهای کسب‌وکارشان یکپارچه کنند به درجات مختلفی از موفقیت دست‌ یافته‌اند. سازمان‌هایی که درصدد هستند رویکردی رسمی و ساختاریافته به مدیریت ریسک سازمان داشته باشند، می‌بایست به موضوع پیاده‌سازی مدیریت ریسک به‌عنوان یک پروژه بنگرند که خود نیازمند تعریف واضحی از اهداف، تبیین معیارهای موفقیت، تعیین سطح بلوغ سازمان، انجام برنامه‌ریزی صحیح، تخصیص مناسب منابع و نیز پایش و کنترل اثربخش است.
تفاوت ریسک و عدم قطعیت
صفدری در توضیح تفاوت ریسک و عدم قطعیت گفت: دو جعبه داریم در جعبه الف 100 توپ شامل 50 عدد قرمز و 50 عدد مشکی است، در جعبه ب نیز 100 توپ‌ داریم اما نمی‌دانیم چند عدد قرمز و چند عدد مشکی هستند. اگر بدون نگاه کردن یکی از جعبه‌ها را بردارید و توپ قرمز از آن بیرون بیاورید آنگاه A امتیاز خواهید گرفت! شما کدام جعبه را انتخاب می‌کنید؟ جعبه الف یا ب؟
وی افزود: اکثر افراد جعبه الف را انتخاب خواهند کرد زیرا در روانشناسی اثبات‌ شده است که همه افراد احتمالات معلوم را به احتمالات نامعلوم ترجیح می‌دهند و به این خطا « پارادوکس السبرگ » می‌گویند. احتمالات نامعلوم همان عدم قطعیت است که نمی‌توان در مورد آن تصمیم گرفت احتمالات معلوم همان ریسک است که دانش ریسک، علم آمار هست که قابل تصمیم‌گیری است.
ضرورت و اهمیت مدیریت ریسک سازمانی
معاون توسعه مدیریت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه قتصادی با اشاره به اینکه نقشه مدیریت ریسک سازمانی با پشتیبانی از اهداف سازمان می‌تواند از سازمان و ذینفعانش حفاظت و برای آن‌ها ارزش‌افزوده ایجاد کند گفت: نقشه مدیریت ریسک سازمانی چارچوبی را برای سازمان ایجاد می‌کند که به‌وسیله آن فعالیت‌های آتی به روشی باثبات و کنترل‌شده انجام می‌شود. همچنین می‌تواند تصمیم سازی، دستورالعمل ریزی و اولویت‌بندی را از طریق شناخت ساختاری و عمیق فعالیت‌های سازمان، میزان آسیب‌پذیری آن‌ها و فرصت‌ها و تهدیدهای مربوطه‌شان بهبود بخشد. استفاده و تخصیص سرمایه‌گذاری‌ها و به‌کارگیری منابع و دارایی‌ها را در سازمان کارآمدتر می‌سازد، میزان آسیب‌پذیری در حوزه‌های غیرضروری فعالیت‌های سازمان را کاهش می‌دهد، از دارایی‌ها و سرمایه‌های سازمان محافظت کرده و آن‌ها را تقویت می‌کند، کارایی فرآیندهای سازمان را بهینه می‌کند، سازمان و کارکنان را دانش‌محور خواهد کرد و اتلاف‌ها کاهش خواهند یافت، مانع از تجمیع زیان انباشت مالی و مطالبات معوق خواهد شد و بهره‌وری در سازمان افزایش خواهد یافت.
صفدری در ادامه افزود: با توجه به موارد گفته‌ شده است که مدیریت ریسک سازمانی را مدیریت استراتژیک می‌دانند و ابزار توانمندی در شناخت نقاط قوت و ضعف یک سازمان است که به مدیران عامل کمک خواهد کرد.
مدیریت ریسک سازمانی
وی در مورد خصوصیات ریسک بیان کرد: ریسک جنبه مثبت و منفی دارد و یک پتانسیل و بالقوه است. ریسک همچنین کمک می‌کند به اهداف دست‌ یابیم و یا مانع رسیدن به هدف خواهد شد. ریسک در سطح کلان و در سطوح عملیاتی سازمان قابل‌ بررسی است و وجود دارد و منبع آن‌ یک و یا چند عامل و یا زنجیره‌ای از عوامل خواهد بود که سبب تبدیل از قوه به فعل خواهند شد.
معاون توسعه مدیریت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه قتصادی افزود: باید بررسی و تحلیل کرد که با هر احتمالی اگر ریسک بالقوه به بالفعل تبدیل شود، اثر آن بر روی اهداف سازمان چقدر است؟ در 95 درصد مواقع مدیریت ریسک به دنبال کاهش احتمال وقوع ریسک است و تنها در 5 درصد مواقع هدف از مدیریت ریسک سازمانی، کاهش شدت ریسک است.
صفدری گفت: جهت کاهش احتمال ریسک، سازمان باید کنترل‌های مناسب روی منابع ریسک وضع کند تا از به‌هم متصل شدن منابع ریسک جلوگیری کند. در صورت وضع کنترل‌های مناسب، رابطه بین منابع ریسک به‌سرعت قطع‌ شده و لذا احتمال وقوع ریسک کاهش می‌یابد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت ریسک در 5 درصد مواقع به دنبال کاهش شدت ریسک سازمانی بوده که این کار از طریق انتقال ریسک به خارج از سازمان انجام می‌شود همانند اخذ بیمه آتش‌سوزی برای اموال و دارایی‌های سازمان و یا اخذ بیمه درمان تکمیلی برای کارکنان و یا اخذ بیمه مسئولیت مدیران در قبال اشخاص ثالث و یا سپرده‌گذاری در بانک‌هایی که توانگری مالی بالایی دارند برای سرعت ایجاد نقدینگی و یا استفاده از روش‌های تأمین منابع مالی جدید و روز دنیا برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری بجای گرفتن وام‌های بانکی.
معاون توسعه مدیریت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه قتصادی در پایان افزود: بنابراین سابقه تاریخی نشان از بالا بودن احتمال وقوع انواع ریسک‌ها دارد همانند ایجاد سیل و آتش‌سوزی و یا زیان انباشت و یا افزایش مطالبات معوق؛ در نتیجه اگر کنترل روی منابع ریسک وضع نشود آنگاه خسارات سنگین مالی و معنوی ایجاد خواهد کرد مثل وقوع باران سیل‌آسا در اهواز و یا ایجاد میلیاردها تومان مطالبات معوق و یا آتش‌سوزی هتل پارسیان رامسر که امروز به وقوع پیوست درصورتی‌که با تحلیل انواع ریسک‌ها می‌توان آن‌ها را کنترل و یا کاهش و یا برون‌سپاری کرد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/112281/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود