خبر یزد

آخرين مطالب

غفلت یزد جهانی از گردشگران هندی مقالات

غفلت یزد جهانی از گردشگران هندی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بمبئی با اشاره به روابط فرهنگی قوی یزدی‌ها و هندی‌ها، از غفلت گردشگری ایران به ویژه فعالان گردشگری شهر جهانی یزد از گردشگران هندی گلایه می‌کند.

«محسن آشوری»  با اشاره به روابط فرهنگی میان یزدی‌ها و هندی‌ها از گذشته‌های بسیار دور، یزدی‌های مقیم هند را شامل مسلمانان و پارسیان که همان زرتشتیان یزدی هستند، عنوان می‌کند و می‌گوید: اولین گروه مسلمان یزدی در قالب چند خانواده در سال 1850 میلادی از طریق مرزهای پاکستان و هند که در آن زمان کشور هندوستان محسوب می‌شد، به رغم نبود وسایل حمل و نقل امروزی به این کشور مهاجرت کردند.
وی ادامه می‌دهد: البته قدمت مهاجرت پارسیان به کشور هند خیلی قدیمی‌تر و مربوط به بیش از 700 سال قبل است که اکثراً نیز در ایالت گجرات هند ساکن شدند ولی با این حال علاوه بر یزدی‎‌ها، مردمانی از بوشهر، شیراز و شوشتر نیز از همان دوران به هند مهاجرت کرده بودند.
آشوری از مهاجرت گروه دیگری از یزدی‌ها به هند در اواخر قاجار و اوایل دوره پهلوی اول به دنبال خشکسالی و قحطی در ایران خبر می‌دهد و در این رابطه یادآور می‌شود: نقل کرده‌اند که حاکم وقت هندوستان در مواجه با این گروه از مهاجران یزدی، با نشان دادن لیوانی پر از شیر، ظرفیت کشورش را برای پذیرش مهاجران جدید تکمیل شده اعلام می‌کند ولی مهاجران با هوشمندی ضمن ریختن شکر در لیوان شیر و حل شدن شکر، به حاکم اطمینان می‌دهند که حضور آنها هیچ مشکلی برای هندوستان ایجاد نخواهد کرد وحاکم هند نیز با مشاهده این ذکاوت و حاضر جوابی، برای مهاجران یزدی مجوز اقامت در هند را صادر می‌کند.
داستان چای و رونق کسب و کار یزدی‌ها
مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی با اشاره به استقرار برخی از این مهاجران یزدی‌ در شهر بندری و تجاری بمبئی، می‌گوید: حضور مسلمانان یزدی در هند با اشتغال آنها در بخش‌های صنعت و تجارت همراه بود و در این فرآیند، چای ایرانی حلقه واسط تجارت یزدی‌ها در هئدوستان شد.
وی در مورد داستان تجارت چای ایرانی به هند و کسب و کار برخی از یزدی‌ها از این طریق، تصریح می‌کند: اکثر مهاجران یزدی‌ها با توجه به علاقه کارگران هندی به صرف صبحانه و چای به رستوران‌داری و کافه‌داری به شیوه قهوه‌خانه‌های ایرانی در هند روی آوردند و در واقع این گروه از یزدی‌ها جزو اولین واردکنندگان آشپزی و رستوران‌داری به سبک مدرن در هند بودند.
آشوری ادامه می‌دهد: البته این گروه از یزدی‌تباران در ابتدا چای را به شیوه ایرانی تهیه و به هندی‌ها عرضه می‌کردند اما به دنبال آشنایی بیشتر با ذائقه هندی‌ها، مهاجران یزدی عرضه چای را تغییر و آن را به همراه شیر و نوعی نان مخصوص و کره به مشتریان هندی خود ارائه کردند.
وی فعالیت کنونی پارسیان به ویژه یزدی‌ها در بخش قابل توجهی از صنعت هند را یاداور می‌شود و می‌گوید: در حال حاضر بخش‌های زیادی از صنعت خودروسازی هند در اختیار پارسیان یزدی است و روابط پایداری را برای دو کشور به ویژه یزد و هند بوجود آورده است.
وی به ضعیف شدن برخی از روابط تجاری گذشته بین یزدی‌ها و هندی‌ها به عنوان نمونه در محصولات کشاورزی مانند حنا که قبلاً از سوی یزدی‌ها به هند آورده می‌شد، اشاره می‌کند و می‌گوید: البته هنوز هم به رغم وجود مشکلات اقتصادی و سیاسی فعلی، روابط تجاری بین ایرانیان به خصوص یزدی‌ها و هندی‌ها از طریق کشورهای ثالث(واسط تجاری) برقرار است.
یزدی‌ها پایه‌گذار مکتب عاشورا در هند
آشوری برخی از اقدامات خیری یزدی‌ها در هند را نیز یادآور می‌شود و اظهار می‌کند: خیریه‌های زیادی به وی‍ژه در قالب ساخت مساجد از سوی ایرانیان مقیم هند ایجاد شده اما یزدی‌‎ها غالباً اقدامات خیری خود را با ایجاد «امام‌بارگاه» که همان «حسینیه‌» در کشورمان است، اجرایی می‌کردند و به نوعی پایه‌گذار عزادارای‌های حسینی و مکتب عاشورا در بین هندیان بودند.
وی با بیان این که شیعیان هندی نیز به دنبال همین اقدامات به مسلمانان شیعی ایرانی پیوستند، می‌گوید: این اقدامات موجب انسجام بیشتری بین پیروان مکتب شیعه در این کشور شد لذا نقش ایرانیان و یزدی‌ها در جامعه بمبئی غیرقابل انکار است.
این وابسته فرهنگی ایران با بیان این ایرانیان و به طور خاص یزدی‌ها و سادات که غالباً نیز با نام خانوادگی رضوی شناخته می‌‎شوند، تمایل بسیار وافری به زیارت امام رضا(ع) دارند، خاطرنشان می‌کند: در واقع رابطه گردشگری ایران و هند در حال حاضر بیشتر با هدف زیارت و دیدارهای خانوادگی است که با وجود حیات نسل چهارم مهاجران یزدی در هند همچنان پابرجا و برقرار است.
آشوری متذکر می‌شود: اکثر پارسیان یزدی در هند به علت حفظ روابط خانوادگی و وجود زیارتگاه‌ها و مراسم‌های مذهبی و آیینی زرتشتی در یزد، به این شهر جهانی سفر می‌کنند و نمی‌توان این مسئله را به معنای سفر گردشگری به یزد دانست.
وی از غفلت ایرانیان به خصوص فعالان گردشگری شهر جهانی یزد از کشور هند گلایه و تصریح می‌کند: بسیاری از مردم هند علاقه فراوانی به ایران دارند و حتی هنوز زبان فارسی در دانشگاه‌های این کشور تدریس می‌شود ولی اکثر آن‌ها نمی‌دانند برای سفر به ایران چه باید کنند و به کجا بروند.
وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بمبئی بر ضرورت ایجاد کاروان‌ها و تورهایی ویژه ایران برای گردشگران هندی در راستای برقراری روابط گردشگری پایدارتری بین دو کشور، عنوان می‌کند: اگر آژانس‌ها و کارگزاران حوزه گردشگری ساماندهی و مدریت بهتری شوند قطعاً گروه‌های زیادی از گردشگران هند برای سفر به ایران و شهر جهانی یزد برنامه خواهند داشت.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/113239/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود

مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود

توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

ریزش و تخریب یک واحد مسکونی فرسوده در شهر یزد بر اثر بارندگی

پیشنهاد افزایش 40 درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در استان یزد

مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است

تامین برق پایدار حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری در استان یزد

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در یزد

کشف رشوه‌خواری 20 میلیارد ریالی دو نفر از مدیران ارشد استان یزد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

«نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو

پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند

توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برای مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)

بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد

بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق