خبر یزد

آخرين مطالب

یادداشت؛

سخنی با نمایندگان مردم در مجلس سياسي

سخنی با نمایندگان مردم در مجلس
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد ـ فعالیت مجلس یازدهم، امید و انرژی تازه ای برای تحول و پیشرفت در کشور ایجاد کرده و مردم امید دارند پاسخگویی و مسئولیت پذیری را به عنوان یکی از تغییرات اساسی در این دوره شاهد باشند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها مسعود طوفان*: با شروع به کار مجلس یازدهم و آغاز فعالیت نمایندگان مردم استان، امید و انرژی تازه ای برای تحول و پیشرفت ایجاد شده است؛ از سوی دیگر اوضاع و احوال و شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی منجر به تغییر در نیازهای توسعه‌ای استان شده؛ حرکت به سمت توسعه متوازن، تغییر روش‌های تولید ثروت و کسب و کار، امنیت پایدار، رشد هوشمندی اجتماعی و از همه مهمتر توجه به شاخص‌های نرم افزاری حکمرانی نظیر شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت پذیری از مهمترین این تغییرات محسوب می‌شوند.
واضح است که با شعارهای همیشگی نمی‌توان به این نیازها پاسخ گفت و از سوی دیگر چالش‌ها و معضلات فراروی مدیریت استان مثل نوسانات نرخ رشد، رشد بیکاری، دغدغه‌های مدنی، چالش‌های زیست محیطی، کمبود آب و همینطور محدودیت‌های بودجه دولتی، نیازمند تصمیم گیری های عقلانی، محاسبه شده و تحول‌زاست .
اکنون جای این سوال است که خط مشی و جهت گیری های گفتاری و رفتاری نمایندگان محترم مردم استان برای پاسخگویی به این نیازها چیست؟ به نظر می‌رسد بخشی از پاسخ در توجه به سه اصل مهم و کلان روند یعنی: اجماع سازی، تمرکز زدایی و بین المللی گرایی نهفته است.
اجماع سازی
شناسایی اولویت‌های توسعه‌ای و تلاش برای رسیدن به اشتراک نظر یا همان اجماع سازی یکی از این کلان روندها محسوب می‌شود. برخی از سوالات اساسی برای رسیدن به اشتراک نظر عبارتند از:
منافع استان چیست و چگونه می‌توان هم راستا با منافع ملی از منافع استان یزد دفاع کرد؟ منافع جناحی، ارزشی و ایدئولوژیک کدامیک در بزنگاه‌های انتخاب و تصمیم گیری مورد توجه و استناد نمایندگان استان قرار خواهد گرفت؟ آیا این توافق و تفاهم مشترکی برای هم زبانی و هم داستان شدن نمایندگان در این زمینه و نیز تفاهم با مدیران اجرایی استان صورت گرفته است؟ بی تردید اجماع سازی در پاسخ و رسیدن به رویکردی میانه، متعادل و غیر متناقض، ترسیم کننده خط اصلی کار نمایندگان استان در چهار سال آتی خواهد بود.
بدون اینکه بخواهیم اختلاف نظر و سلیقه‌ها را نادیده بگیریم ضروری است در خصوص اهم مسائل توسعه‌ای استان، نیازها، راهبردها و چشم انداز بلند مدت، اشتراک نظر و تفاهم وجود داشته باشد. انجام گفت و گوهای مستمر، بهره بردن از نظر کارشناسان مجرب درباره تصمیم‌ها، حضور نخبگان، اساتید دانشگاه‌ها و متخصصان حوزه‌های مرتبط و در نهایت تفاهم جمعی و هم صدایی بر خطوط اصلی و جهت گیری‌های اصلی توسعه از شروط اجماع سازی خواهد بود.
تمرکز زدایی
اگر تلاش برای تمرکز زدایی را ستاره راهنمای منافع استان‌ها تلقی کنیم، چندان بیراه نخواهد بود. سیاست گذاری متمرکز و یکپارچه در برخی از موارد دست مدیران استانی را در راهبری و پیشبرد امور بسته است. افزایش اختیارات استانداران از مصادیق تمرکز زدایی محسوب می‌شود که بارها از این بابت اعلام آمادگی شده است.
ماهیت بسیاری از مشکلات به گونه‌ای رقم خورده که نیازمند تصمیم گیری های سریع و مطابق با شرایط بومی و محلی است، متأسفانه تمرکز گرایی بیش از حد به آسیب جدی در توسعه کشور و افزایش بروکراسی، تعلل در تصمیم گیری و انتظارات بی حد از پایتخت (به عبارتی معجزه پایتخت نشین ها ) مبدل شده است. به عنوان نمونه می‌توان از محدودیت‌های استان در اسفند 98 در اتخاذ تدابیر سریع برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا نام برد که فقدان اختیارات لازم منجر به بازدارندگی در تصمیم و بروز اعتراضات مردمی شد. نمونه دیگر درخواست تعطیلی پنجشنبه هاست که به رغم ترجیح شهروندان و موافقت استان دچار کلاف سردرگم تصمیم گیری در سطح ملی است.
یزد در چانه زنی‌های خود در سطح ملی می‌بایستی به میزان بیشتری خواستار تمرکز زدایی در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها باشد. به طور کلی تحقق عدالت فضایی و پیشبرد سیاست‌های توسعه‌ای و بهره گیری از فرصت‌های نوظهور در اقتصاد و فناوری منطبق با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های منطقه‌ای و استانی به ویژه در حوزه سرمایه گذاری از نتایج تمرکز زدایی است که امید است مورد توجه نمایندگان قرار گیرد.
بین المللی گرایی
در حالی‌که تحریم‌ها دسترسی بین المللی کشورمان را محدود کرده است، بازگشت به ارتباطات بین الملل و بهره برداری از ظرفیت‌های جامعه جهانی یک ضرورت خدشه ناپذیر محسوب می‌شود. استان یزد مدت هاست از بستر سنتی اش جدا شده و بی تردید بین المللی گرایی نه به عنوان پرستیژ بلکه یک ضرورت اقتصادی و اجتماعی در افق آینده محسوب می‌شود. هر چند شیوع کرونا ویروس منجر به کمرنگ شدن بین المللی گرایی و اهمیت یافتن مجدد جغرافیا و مرز شد؛ اما واقعیت درهم تنیده جهانی به گونه‌ای است که منافع دراز مدت جوامع با ارتباطات بین الملل و گشودگی گره خورده است.
یافتن شرکای تجاری تازه، تنوع بخشیدن به بازارهای صادراتی و توسعه مراودات علمی، فرهنگی و اجتماعی در محافل برنامه ریزی و توسعه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است و اتفاقاتی نظیر ثبت بافت تاریخی یزد، انتظارات و زمینه گسترش روابط خارجی را برای این استان فراهم نموده است که نقش نمایندگان مجلس را در بهره برداری از این ظرفیت‌ها برجسته می‌سازد.
واقعیت این است که وضعیت کنونی توسعه در استان نتیجه چند دهه برنامه ریزی توسعه توسط معماران آن بوده است و آنچه در آینده اتفاق خواهد افتاد نیز اکنون پی ریزی می‌شود. قدر مسلم اینکه استان یزد در نگاه آینده نگرانه خود نیازمند دقت در عمق نگاه خود با توجه به تحولات و رویکردهای مختلف خواهد بود که توجه به کلان روندها را بیش از پیش مهم می‌سازد.
*فعال رسانه و مدرس دانشگاه

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/139109/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود

مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود

توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

ریزش و تخریب یک واحد مسکونی فرسوده در شهر یزد بر اثر بارندگی

پیشنهاد افزایش 40 درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در استان یزد

مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است

تامین برق پایدار حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری در استان یزد

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در یزد

کشف رشوه‌خواری 20 میلیارد ریالی دو نفر از مدیران ارشد استان یزد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

«نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو

پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند

توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برای مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)

بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد

بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق