خبر یزد

آخرين مطالب

/گزارش/

صنعت پوشاک؛ آخرین حلقه زنجیره قطب نساجی کشور اقتصادي

صنعت پوشاک؛ آخرین حلقه زنجیره قطب نساجی کشور
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا/یزد استان صنعتی یزد از دیرباز یکی از قطب‌های نساجی کشور نیز به شمار می‌آید و تلاش‌های زیادی از سوی مسئولان استان برای حفظ این جایگاه می‌شود ولی مسئولان طرح تکاپوی وزارت کار، رونق صنعت پوشاک در این استان را لازمه تکمیل چرخه صنعت نساجی یزد عنوان می‌کنند.

«رضا تازیکی» مدیر طرح توسعه کسب و کار اشتغال محور(تکاپو) وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه سفر به یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن اشاره به این که بازار پوشاک، بازاری 8 تا 9 میلیارد دلاری است، اظهار کرد: در صنعت پوشاک کشور حدود 550 هزار نفر و در صنعت نساجی حدود 150 هزار نفر مشغول به کار هستند که در مجموع اشتغال حدود 750 هزار نفر را در این صنعت فراهم کرده است.
وی به ظرفیت 700 تا 800 هزار فرصت شغلی صنعت پوشاک کشورمان اشاره کرد و گفت: با این وجود فقط حدود 40 تا 50 درصد پوشاک کشور در داخل تامین می‌شود و مابقی به صورت قاچاق یا از طریق مسافرت تامین می‌شود و این در حالی است که این صنعت در کشورمان دارای ظرفیتی با ارزش افزوده بالاست.
این مسئول در این خصوص ارزش افزوده 900 درصدی صنعت پوشاک در کشور را یادآور شد و اظهار کرد: این صنعت در زمینه ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی از ظرفیت بسیار قابل توجهی برخوردار است و از سوی دیگر نیز اکثر نیروهای شاغل در این صنعت از قشر بانوان جامعه به شمار می‌آیند.
افزایش نرخ مشارکت زنان با توسعه صنعت پوشاک
تازیکی با بیان این که صنعت پوشاک نرخ مشارکت زنان جامعه در بخش اقتصاد را به بیش از 70 درصد ارتقا می‌دهد، گفت: برخلاف صنعت نساجی که بیشتر به دستگاه و ماشین‌آلات وابسته است، صنعت پوشاک از ظرفیت نیروی انسانی بهره بیشتری می‌برد و علاوه بر آن صنعت سبزی برای کشور به خصوص اقلیم‎های خشکی مانند یزد با ارزش افزوده قابل توجه محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای دنیا با وجود نداشتن منابع و مواد اولیه با وارد کردن موادی مانند پنبه، محصولات را با استفاده از صنعت داخلی پوشاک تامین می‌کنند و کشورهایی مانند بنگلادش نمونه بارزی در این زمینه است.
این مسئول اشتغال‌زایی بالا، مهارت اندک و نیاز به سرمایه‌ی محدود را از مزایای صنعت پوشاک برشمرد و گفت: صنعت پوشاک تکمیل کننده صنعت نساجی یزد است و اگر کشور به خصوص یزد وارد این صنعت نشود، حلقه آخر تکمیل‎گر صنعت نساجی دارای پیشینه‌ی بسیار زیاد خود را از دست داده است.
صنعت پوشاک تکمیل کننده صنعت نساجی یزد است و اگر کشور به خصوص یزد وارد این صنعت نشود، حلقه آخر تکمیل‎گر صنعت نساجی دارای پیشینه بسیار زیاد خود را از دست داده است. وی به تاکید بر این که مدرن‌سازی لازمه ایجاد و توسعه صنعت پوشاک در کشور به ویژه یزد مسحوب می‌‎شود، گفت: مدرن سازی نه صرفاً در دستگاه‌ها بلکه در استفاده از دستگاه‌ها و ماشین آلات و همچنین طرح و تفکر و شیوه مدیریت بنگاه است، ضمن این که واحدهای نساجی یزد نیز باید به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه پوشاک سوق یابند.
تازیکی با بیان این که پوشاک هویت‌بخش صنایع است، تصریح کرد: صنایع و اقتصادهایی بر پایه نفت نمی‌توانند هویت‌بخش باشند اما صنایعی مانند پوشاک و نساجی به انسان هویت بخشیده و حس وطن پرستی را تقویت می‌کنند و موجب رونق داخلی می‌شوند، از طرفی با توجه به ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی و روایات متعدد مبنی بر ضرورت تولید داخلی پوشاک نباید این صنعت مورد غفلت واقع شود.
این مسئول با بیان این که هیچ مشکلی در زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت پوشاک وجود ندارد، تصریح کرد: این صنعت به طور جدی نیازمند سیاست‌گذاری راهبردی و مناسب به خصوص در زمینه تفهیم و هدایت بخش خصوصی برای سوق یافتن به سوی این صنعت است.
اما سوال اینجاست که بنا به گفته این مسئول، اگر ظرفیت تولید داخلی مهیاست چرا برخی از اقلام بسیار پر مصرف در کشورمان مانند چادر مشکلی و ملزومات حجاب اسلامی از کشورهای دیگر وارد می‌شوند و نقش صنایع داخلی در این رابطه کم رنگ است؟ پس مشکل کجاست؟
«علیرضا مرد فرد» مدیر ملی رسته پوشاک طرح توسعه کسب و کار اشتغال محور (تکاپو) در این باره به خبرنگار ایسنا، گفت: عمده‌ترین عامل در این زمینه، مشکل رقابت پذیری است به طوری که پوشاک و صنعت سنتی متناسب با تغییر سبک زندگی مردم تغییری نکرده و پوشاک داخلی هنوز تنوع پذیر نیستند.
وی ضعف در تولید پوشاک روزانه و نیاز بازار در این زمینه را یادآور شد و گفت: در دنیا عمده تولیدات معطوف به بازار پوشاک روزانه مردم هستند اما در کشور ما عمده پوشاک تولید شده، سنتی و کلاسیک هستند لذا این مسئله نشان می‌دهد که هنوز بازار و سلیقه مردم و نیاز جامعه در این صنعت شناخته نشده است.
این مسئول با بیان این که باید در عین شناخت نیاز جامعه، رقابت پذیری و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی هم به طور جدی مورد نظر قرار گیرد، گفت: متاسفانه به علت بهره‌وری پایین نیروی انسانی شاغل در این صنعت، قیمت تمام شده پوشاک در کشورمان بالاست اما می‌تواند با تامین مواد اولیه ارزان قیمت و آموزش و مهارت‌افزایی و همچنین بهره‌وری بالای نیروی انسانی بود.
وی یکی از محوری‌ترین برنامه‌های طرح ملی تکاپو را جذب نیروی انسانی ماهر دانست و گفت: متاسفانه هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای نسبت به تربیت افرادی اقدام کرده‌اند که متناسب با نیازهای صنعت نساجی و پوشاک نبوده یا این که صرفا این افراد به دنبال دریافت مدرک بودند به طوری که نیازهای صنعت نساجی و پوشاک کشور با وجود افراد محصل رشته‌های مربوطه حاکی از این مسئله است.
وی تصریح کرد: گاهی تکرار پیاپی چاپ یک آگهی برای یافتن یک راسته دوز ساده، گویای این مسئله است که هنوز چنین نیازهایی در این صنعت موج می‌زند.
آموزش مدیران میانی مغفول اما در دست اقدام
مرد فرد با تاکید بر این که آموزش مدیران میانی برای این صنعت با وجود تعاریف مشخص موجود در دنیا از برنامه‌های محوری دیگر طرح ملی تکاپوست، گفت: خلا مدیران میانی را در حالی شاهد هستیم که یک مدیر در کارخانه به علت دغدغه‌های زیاد نمی‌تواند به بحث سفارش و بازار بپردازد و از طرفی کارکنان هم اگر دغدغه‌ای داشته باشند، قدرت تصمیم‎گیری ندارند لذا رفع مشکل در بی‌برنامگی و نمی‌دانم‌های مربوط به ابتدا تا انتهای زنجیره این صنعت، تامین‌کننده‌ها و تولیدکننده‌های پرسه تولید صنعت پوشاک نیازمند نیروی انسانی است.
وی افزود: در این طرح ملی با استفاده از نهادهای مختلف در راستای تربیت نیروی انسانی اقدام خواهیم کرد که البته بخشی از این فرایند در دست اقدام است، به طوری که افراد متناسب با نیازهای صنعت پوشاک و نساجی تربیت شوند تا مدیران و سرمایه گذاران نیز دغدغه کمبود نیروی ماهر و کارامد با بهره‌وری بالا و همچنین بروز را نداشته باشند.
مرد فرد، سیاست‌گذاری غلط یا کافی نبودن شناخت از صنعت پوشاک و نساجی را عامل توسعه نیافتن این صنایع دانست و گفت: انتخاب صنعت نساجی به جای صنعت پوشاک برای سرمایه گذاری از عوامل تاثیر گذاری است که سال‌ها به غلط در کشور ما اتفاق افتاده است در حالی که در تمام دنیا صنعت پوشاک منجر به توسعه صنعت نساجی هم شده و اگر این صنعت ترقی و پیشرفت کند صنعت نساجی هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
انتخاب صنعت نساجی به جای صنعت پوشاک برای سرمایه گذاری از عوامل تاثیر گذاری است که سال‌ها به غلط در کشور ما اتفاق افتاده است. وی کوتاه کردن دست دلالان و رقابت پذیری و جلوگیری از قاچاق را عامل پایین آمدن تعرفه‌های زیاد و قیمت تمام شده این کالاها دانست و یادآور شد: در ایران هنوز کالای داخلی با کالای خارجی رقابت نکرده است و لازم است با تهیه مواد اولیه ارزان قیمت و تقویت نیروی انسانی این مشکلات را رفع کنیم.
این مسئول در پایان تصریح کرد: فرهنگ یزد، فرهنگی کمتر ریسک پذیر است و برای تبدیل شدن به قطب نساجی و تولید پوشاک کشور باید تغییر کرده و مواد اولیه ارزان قیمت برای این صنعت تهیه شود و علاوه بر این، سرمایه گذاران و ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی این صنعت را نیز مورد توجه جدی قرار دهند و بخش خصوصی در این زمینه پیشگام و مورد حمایت واقع شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/140317/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود

مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود

توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

ریزش و تخریب یک واحد مسکونی فرسوده در شهر یزد بر اثر بارندگی

پیشنهاد افزایش 40 درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در استان یزد

مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است

تامین برق پایدار حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری در استان یزد

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در یزد

کشف رشوه‌خواری 20 میلیارد ریالی دو نفر از مدیران ارشد استان یزد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!