خبر یزد

آخرين مطالب

تهران صاحب 26 سامانه هشدار سریع زلزله می‌شود شهرداری تهران

تهران صاحب 26 سامانه هشدار سریع زلزله می‌شود
  بزرگنمايي:

خبر یزد - سامانه‌های هشدار سریع، چند ثانیه پیش از آغاز لرزش‌های اصلی اقدامات مؤثری برای جلوگیری از بروز اتفاقات ثانویه و کاهش خسارت انجام می‌دهند و تکمیل این سیستم، نیازمند همکاری تمامی سازمان‌های مربوط است

لحظاتی قبل از اینکه لرزش‌های زمین توسط ساکنان نزدیک به کانون زلزله حس شود، طلایی‌ترین لحظات برای مداخله و کاهش میزان خسارت است. خسارت‌هایی که به‌دلیل وقوع اتفاقات ثانویه رخ می‌دهد و اثراتی همپای لرزش زمین خواهد داشت. انفجار و ترکیدگی لوله‌های گاز، ترکیدگی لوله‌های آب، اخلال و حادثه در حرکت قطارهای مترو و... ازجمله این وقایع است که می‌توان چند ثانیه زودتر، فعالیت و عملکرد آنها را متوقف و از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری کرد. اولین بار در سال 1972 محققان ژاپنی طرح سامانه زنگ خطر زمین‌لرزه قوی 10ثانیه قبل از رسیدن امواج مخرب را پیشنهاد کردند و این طرح در قطارهای سریع‌السیر پیاده‌سازی‌ شد. یکی از موفق‌ترین عملکردهای این سامانه در سال 2003 در یکی از شهرهای ژاپن تأثیر خود را نشان داد و توانست با هشدار بموقع از رسیدن قطار به پلی که دچار آسیب بسیار شده بود جلوگیری کند. شهر تهران نیز نخستین بار در سال 1392 صاحب سامانه هشدار سریع شد و به‌صورت پایلوت و آزمایشی 4ایستگاه روی گسل مشا که در 40کیلومتری تهران واقع شده نصب شد و قرار است تعداد آن به‌زودی افزایش یابد.
تکمیل سامانه‌های هشدار سریع تا یک‌ماه آینده
افزایش سامانه‌های هشدار سریع به‌طور حتم از میزان خسارت و تلفات هنگام وقوع زمین‌لرزه خواهد کاست. تهران به‌دلیل گسل‌هایش، تراکم جمعیتش و تاسیسات گسترده زیربنایی‌اش به سامانه‌های بیشتری نیاز دارد تا اقدامات هرچند کوچک، اما بسیار مهم و تأثیرگذار را پیش از احساس لرزش‌های اصلی زلزله به اجرا درآورد. به همین دلیل سال گذشته سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با همکاری استانداری تهران 22نقطه دیگر را در محدوده پایتخت شناسایی و به‌عنوان نقاط مورد نظر برای ایستگاه‌های هشدار سریع انتخاب کردند. این ایستگاه‌ها با استان‌های مازندران، قم و سمنان همسایه و همجوار هستند. انتخاب این ایستگاه‌ها و تجهیز آنها کار مهمی بود چرا که باید در نقاطی انجام می‌شد که در معرض کمترین آسیب قرار می‌گرفت و از سرقت نیز در امان می‌بود.
به گفته رضا کرمی‌محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ظرف یک‌ماه تا 45 روز آینده 22 سامانه هشدار سریع در اطراف تهران نصب شده و تعداد این سامانه‌ها به 26 مورد خواهد رسید. اما تنها نصب این سامانه‌ها کافی نبوده و نیازمند همکاری و راه‌اندازی سیستم‌های مداخله‌گر توسط سازمان‌ها و دستگاه‌هایی است که در زمان وقوع زلزله تأثیرگذار خواهند بود. بیمارستان‌ها، اداره گاز، ‌اداره برق، مخابرات، سازمان آتش‌نشانی، شرکت مترو و... ازجمله این دستگاه‌ها محسوب می‌شوند که لازم است قبل از وقوع لرزش‌های اصلی و مخرب، ‌اقدامات و مداخلاتی در عملکرد سیستم‌های خدماتی خود انجام دهند.
کرمی محمدی می‌گوید: «یکی از موضوعاتی که می‌تواند مشکل‌ساز باشد، درهای ایستگاه‌های آتش‌نشانی است. این درها عموما بسته است و در زمان خروج خودروهای آتش‌نشانی باز خواهند شد، اما وقوع زلزله نسبتا شدید می‌تواند عملکرد این درها را مختل کند و اجازه باز شدن آنها را بگیرد تا در نهایت یکی از مهم‌ترین خودروهای امداد امکان حضور بر سر حادثه را نداشته باشد.»
به گفته کرمی‌محمدی سامانه‌های هشدار سریع، این امکان را به ایستگاه‌های آتش‌نشانی می‌دهد که در همان لحظات اولیه و پیش از وقوع لرزش‌های اصلی، در ایستگاه‌ها را باز کرده و از بروز مشکل جلوگیری کند. این سامانه همچنین به ادارات گاز این فرصت را می‌دهد که شیرهای اصلی گاز شهر را قطع کنند؛ در این صورت در زمان وقوع زلزله شدید، خطوط انتقال گاز دچار آتش‌سوزی و بار آوردن خسارات و تلفات شدید ناشی از آن نخواهند شد. 
لزوم همکاری همه دستگاه‌ها
اقداماتی که سازمان مدیریت بحران شهرداری درخصوص نصب این سامانه‌ها انجام می‌دهد بدون همکاری دیگر سازمان‌ها و ادارات و تکمیل عملکرد این چرخه، نتیجه چندانی نخواهد داشت. حدود سه هفته قبل نشست مشترکی با حضور تمامی ارگان‌های مرتبط با موضوع مدیریت بحران برگزار شد و همگی گزارش عملکرد خود درخصوص آمادگی بحران را ارائه کردند. شرکت گاز ازجمله موفق‌ترین این ارگان‌ها برای آمادگی و تکمیل عملکرد سامانه‌های هشدار سریع محسوب می‌شود. آنگونه که کرمی‌محمدی می‌گوید، شرکت گاز نیز این سامانه‌ها را خریداری و نصب کرده و شیرهای کنترل و قطع گاز هم مجهز شده است، اما هنوز سیستم سامانه شرکت گاز به سازمان مدیریت بحران تهران متصل نشده که اگر این اقدام انجام شود، هر دو ارگان عملکرد موفق‌تری خواهند داشت. رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری درخصوص همکاری دیگر ارگان‌ها می‌گوید: «قانونی برای این همکاری نداریم اما هر آنچه انجام می‌دهیم از سر دلسوزی و نگرانی شهری است که در آن زندگی می‌کنیم و باید تلاش کرد تا از میزان آسیب‌ها و خسارت‌های آن کاست. هماهنگی و همکاری با دیگر ارگان‌ها، فرایندی طولانی دارد، اما امیدواریم با حکم وزیر کشور و انتصاب شهردار تهران به‌عنوان فرمانده میدان حادثه و مدیریت بحران در شهر تهران، این هماهنگی و همکاری‌ها بهتر و سریع‌تر انجام شود.» 
ستاد وارد عمل شود
به گزارش شهر به نقل از همشهری، زهرا صدراعظم‌نوری، ‌رئیس کمیسیون سلامت و ‌محیط‌زیست شورای شهر تهران: شورای شهر تمام تلاش خود را برای هماهنگی و همسویی بیشتر سازمان‌ها و ارگان‌های شهر تهران برای تحقق سامانه‌های هشدار سریع زلزله و نصب شتاب‌نگارها به‌کار خواهد گرفت. اما لازم است در این خصوص ستاد مدیریت بحران کشور نیز وارد عمل شده و دستگاه‌های مربوط را الزام به همکاری کند تا هرچه سریع‌تر تجهیزات لازم را نصب کرده و سامانه‌های هوشمند خود را مجهز کنند. اگر این ستاد وارد عمل نشود، همکاری دستگاه‌ها به کندی انجام می‌شود. البته بخشی از کارها و تجهیزات مورد نیاز زیرمجموعه شهرداری تهران همچون سازمان آتش‌نشانی، شرکت مترو و... نیز براساس برنامه و با تامین بودجه در آینده‌ای نزدیک انجام خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/143208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلم / باران شدید و سیل در یزد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

توجه به نیروی انسانی رویکرد قوه قضائیه است

خسارت‌های ناشی از سیل در جاده‌های استان یزد (فیلم)

بارش بی‌سابقه باران در تفت / جاری شدن سیل در رودخانه‌ها+فیلم

آخرین جزئیات سیل کم‌سابقه در یزد

امدادرسانی آتش‌نشانان یزد به خودروهای درگیر در فرونشست زمین

بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود

راه حل برون رفت از مشکلات کشور ایمان به شعار ما می‌توانیم است

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌های ناشی از سیل را کاهش داد

آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌ ناشی از سیل را کاهش داد

تا 24 ساعت آینده میزان خسارت‌ها برآورد می‌شود

تکمیل راه آهن خواف هرات

وضعیت جاده‌های استان یزد / خسارت 6000 میلیارد تومانی سیل سال گذشته

جاری شدن سیل در رودخانه‌های تفت

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

انجام بیش از 331 هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد

احتمال پس‌زدگی روان آب‌ها از شبکه فاضلاب خانگی یزد

استقبال گسترده دانش‌آموزان یزدی از رویداد ایده شو دانش‌آموزی

بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی

بارش باران سیل آسا در یزد

آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

تداوم طرح نور با جدیت

توقیف کامیون حامل سوخت قاچاق در یزد

دستگیری سارقان سابقه دار باطری خودرو در یزد

آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی در یزد

خروش رودخانه فصلی در روستای سانیج+فیلم

پیشرفت فیزیکی 85 درصدی پروژه عمرانی آبرسانی شهرستان میبد

چادرملو علیه چهار صحنه داوری نیم فصل دوم

لیگ دسته دوفوتسال بزرگسالان کشور

بررسی آخرین وضعیت طرح جذب منابع و سرمایه های خرد اتباع

آخرین جزئیات سیل در یزد | بارش بی سابقه باران در تفت ‌؛ آخرین شرایط در یزد چگونه است؟

پیشرفت فیزیکی 85 درصدی طرح عمرانی آبرسانی شهر میبد

پیشرفت فیزیکی 85 درصدی طرح آبرسانی شهر میبد

انجام بیش از 300 آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب

شمارش معکوس برای اصلاح نرخ تورم سالانه