خبر یزد

آخرين مطالب

تامین سلامت و رضایت شهروندان در سایه شرافت پزشک میبدی مقالات

تامین سلامت و رضایت شهروندان در سایه شرافت پزشک میبدی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد - پزشک نیکوکار میبدی که برای درمان بیماران تنها 500 تومان حق ویزیت می‌گیرد، با برافروختن چراغ مطبش در خانه پدری که در یکی از محله‌های بافت قدیمی این شهر قرار دارد، با وجود مشکلات اقتصادی، رضایت بیماران و کاهش آلام آنان در سایه شرافت طبابت را در پیش گرفته است.

دریافت حق ویزیتی اندک نام دکتر سیدمحمد آقایی را بر سر زبان ها انداخت، وی هزینه درمان را یکی از مشکلات اقشار آسیب پذیر و کم درآمد جامعه می داندو همین مسئله باعث شده تا این طبیب میبدی با دریافت هزینه‌ای بسیار اندک، پذیرای بیماران در خانه پدری خود که حالا به مطب این پزشک تبدیل شده، باشد.
دکتر آقایی مدت 6 سال است در خانه‌ای که دوران کودکی و جوانی خود را در آن گذارنده‌ و تداعی‌گر خاطرات تلخ و شیرین زیادی برای اوست، مطب خود را دایر کرده و به بیمارانی که بسیاری از آنان آشنایان و همسایگان خانه پدری او هستند، خدمت می کند.
در گرداگرد حیاط خانه پدری دکتر آقایی صندلی‌هایی برای نشستن بیماران به چشم می‌خورد، قبل از آنکه ویزیت بیماران آغاز شود ، پرسش های خود را از دکتر آقایی پرسیدم و این طبیب میبدی نیز با حوصله با پاسخ می داد.
دکتر سیدمحمد آقایی در این گفت و گو ابتدا از دوران تحصیل خود این گونه یاد کرد: زمانی که به مدرسه می رفتم، بچه‌های هم سن و سال من در وضعیتی بودند که درس خواندن برای آنها و خانواده‌هایشان زیاد اهمیتی نداشت.
وی قصه مدرسه رفتن خود را به مشکلی که برای پدرش در زمان فروختن فرش و زیلو در شهر گناباد برایش پیش آمده بود این گونه پیوند زد: پدرم پس از فروش فرش‌ها دنبال آدرس بانک برای نقد کردن چک می‌گشت و آدرس بانک را به دلیل بی سوادی با چند بار پیمودن مسیر پیدا کرد، به همین علت بعد از بازگشت از این سفر مرا به مدرسه فرستاد تا درس بخوانم و سواد خواندن و نوشتن داشته ‌باشم و بتوانم لااقل آدرس یک بانک را بخوانم.
دکتر آقایی یادآور شد : در آن زمان به دلیل اینکه تنها پسر یک خانواده هفت نفری بودم و همچنین در خانواده‌ای بزرگ شده‌ بودم که پدر و مادرم نیز خود برادری نداشتند، هیچ موقع مجبور به کار کردن نبودم، اما خودم بیکاری را دوست نداشتم و سعی می‌کردم با کار کردن گاهی به پدرم که نانوا بود کمک کنم و همچنین زمانی هم در تابستان‌ها به کارهایی چون گل لگد کردن در کارخانه‌های خشت مالی مشغول می‌شدم.
وی در ادامه افزود: دوران تحصیل را در دبستان امام و دبیرستان مفید میبد گذارندم و برای ادامه تحصیل در دانشگاه ابتدا رشته و شغل معلمی را برگزیدم، در زمانی که اولین سال‌های خدمت خود به مدت 6 سال را در یکی از شهرهای جنوب کشور می‌گذراندم با یکی از همکلاسی‌های دوران دبیرستان که پزشکی خوانده ‌بود و در یکی از درمانگاه های همان شهرطبابت می‌کرد، ارتباط داشتم که این با هم بودن و ارتباط داشتن موجب علاقه‌مندی به پزشکی شد و در سن 27 سالگی روی به تحصیل در رشته پزشکی آوردم.
این پزشک میبدی که هم اکنون 21 سال از دوران بازنشستگی خود را گذارنده، بعد از فارغ‌التحصیل شدن از رشته پزشکی در سال 66، در این شهر به طبابت پرداخت و ماموریت‌هایی نیز در زمان جنگ در جبهه گذراند.
دکتر آقایی در ارتباط به برگزیدن خانه پدری به عنوان مطب با اشاره به اینکه قبلا در قسمت مرکزی شهر با توجه به نزدیک بودن به داروخانه مطب داشته، افزود: انتخاب خانه پدری برای محل دایر کردن مطلب با هدف حذف هزینه اجاره و ارائه خدمات به مردمی که در بافت قدیمی شهر زندگی می‌کنند، صورت گرفت .
دکتر آقایی ادامه داد: مردمی که در چندین سال اخیر در بافت قدیمی میبد ساکن شده اند بیشتر کارگر هستند و به کمک نیاز دارند، باعث شد تا خانه پدری را سرو سامان داده و آن را به عنوان مطب برگزینم.
وقتی می خواستم جواب سوال اصلی که دغدغه ذهنم را بود را جویا شوم هم محله‌ای‌های دکتر که بیماری آنان را به مطب ‌کشانده بود، یکی بعد از دیگری وارد شدند. 
در حال ویزیت بیمار در پاسخ به سوالم که آیا هزینه اندک دریافتی گذران زندگی را برای دکتر مشکل ساز نمی‌کند، گفت : مبلغی که از بیماران گرفته می‌شود فرانشیز بیمه است و درمجموع با مبلغی که از بیمه می‌گیرم به شکر خدا زندگی خوبی دارم.
وی افزود : فرزندانم نیز به این رویه عادت کرده‌اند و با توجه به این فرموده حضرت امام (ره) که «کار برای خدا پشیمانی ندارد»، هیچ وقت از کار خود پشیمان نشده‌ام.
در زمان انجام مصاحبه، دکتر آقایی جواب بیماری را که از شهری دیگر آمده بود و از رزمندگان و جانبازان دوران دفاع مقدس بود ، با صبر و حوصله داد.
در شهر میبد نام پزشکان دیگری نیز چون دکتر کمال امامی بر سر زبان‌ است و شهروندان به قول معروف دست او را خَش (خوب) می‌دانند، دکتر امامی مطب ندارد و در درمانگاه‌های شهر طبابت می‌کند و داروخانه‌ها میبد با نسخه‌های متفاوت او که گاهی مردم در حال خرید در سوپرمارکت بیماری خود را می‌گویند و دکتر برای آنان روی هر برگه‌ای مانند مقوای سیگار دارو می‌نویسد، آشنایی دارند.
همچنین در اوایل شیوع ویروس کرونا به گفته مسوولان بیمارستان میبد، دکتر لیلی‌السادات حضیره متخصص عفونی در زمانی که تعداد بیماران کرونایی در بیمارستان زیاد بود، چندین روز متوالی پشت سر هم به منزل نرفت و به صورت شبانه‌روزی با همکاری کادر درمان و پرسنل بیمارستان مشغول خدمت‌رسانی به مردم بودند و هم اکنون نیز در حال انجام وظیفه خود است.
اول شهریور ماه، به مناسبت بزرگداشت ابوعلی سینا روز پزشک نامگذاری شده است.
مرکز شهرستان 105 هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد. 
برچسب‌ها
میبد یزد روز پزشک

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/145095/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود