خبر یزد

آخرين مطالب

کرونا، کام انگورکاران مروست استان یزد را تلخ کرد مقالات

کرونا، کام انگورکاران مروست استان یزد را تلخ کرد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد – ایرنا – در چند ماهه گذشته کرونا اثرات زیادی بر ساختار اجتماعی و اقتصادی بخش‌های مختلف جامعه گذاشته که بخش کشاورزی نیز از زیان‌های این بحران خسارت‌هایی را متحمل شد، در استان یزد که به دلیل اقلیم کویری، فعالیت‌های کشاورزی محدود به چند شهرستان و در زمینه باغداری است، از گزند کرونا در امان نماند و در شهرستان خاتم که از قطب‌های مهم کشاورزی یزد است، محصول انگور در بخش مروست با کاهش فروش مواجه و باعث زیان انگورکاران شده است.

شهرستان خاتم؛ منطقه ای حاصلخیز و در برخی محصولات قطب کشاورزی استان بوده و در جایگاه ویژه ای در تولید انواع محصولات زراعی و باغی در استان یزد دارد.
بخش عمده‌ی باغات مروست در شهرستان خاتم به کاشت ا نگور اختصاص دارد که با شیوع کرونا و کاهش شدید خرید میوه در میادین و توقف صادرات، کشاورزان مجبور به فروش محصول خود با قیمت پایین تر از هزینه تمام شده به دلالان و واسطه گران شده اند.
به گفته اکثر کشاورزان مروستی که با گزارشگر ایرنا به گفت و گو نشستند، با فروش محصول سالجاری فقط می‌توانند هزینه های تولید محصول را که صرف باردهی باغات شده، جوابگو باشند و اگر این روند ادامه داشته باشد، کشاورزان متحمل زیان انباشته شده و نیازمند حمایت از سوی دستگاه‌های متولی این بخش خواهند شد.
بر اساس اعلام مسئولان حوزه کشاورزی برداشت انگور در استان یزد از تیرماه آغاز و تا نیمه شهریور ماه ادامه دارد و در منطقه مروست که قطب تولید این محصول است، سطح زیرکشت انگور در حدود یک هزار هکتار با 7 هزار نفر بهره بردار است و محصول انگور از کشاورزان در باغ هر کیلو حدود چهار هزار تومان خریداری و در میادین بین 8 هزار تا 10 هزار تومان به فروش می رسد و در نهایت حدود 15 هزار تومان به دست مصرف کنندگان می رسد.
ایجاد صنایع تبدیلی مانع ارزان فروشی میوه
رئیس جهاد کشاورزی بخش مروست در گفت و گو با ایرنا گفت: کمبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری محصولات کشاورزی از جمله صنایع بسته بندی از ضرورت های مهم این بخش برای کاهش زیان کشاورزان انگورکار است.
محمدرضا نیکروش افزود: کمبود این صنایع موجب شده محصولی که با هزینه زیادی تولید می شود، به صورت فله به مناطق دیگر ارسال و سود کمی عاید باغدار شود و دلالان از این وضعیت سوء استفاده می کنند.
وی افزود: با تدابیر اندیشیده شده و صدور مجوزهای لازم امید داریم با راه اندازی دستگاه بسته بندی در این منطقه تا سال آینده، فرآورده های انگور و سایر محصولات کشاورزی منطقه با برند مروست به سایر مناطق کشور و خارج از کشور صادر شود.
نیکروش سطح زیرکشت ارقام مختلف انگور بارور را در منطقه مروست بالغ بر یک هزار هکتار اعلام کرد و گفت: امسال به طور متوسط از هر هکتار حدود 18 تن و در مجموع نزدیک به 18 هزار تن انگور از تاکستان های منطقه برداشت می شود.
وی اظهار داشت: حدود 40 درصد از انگور تولیدی به صورت تازه خوری و مابقی به صورت کشمش فرآوری می شود، همچنین بیشترین سطح زیر کشت انگور مربوط به رقم خلیلی است و ارقام عسکری، سیاه و ریش بابا سایر ارقام کشت شده در بخش مروست است.
نیکروش افزود: کرونا آسیب میلیاردی در سال جاری به تولیدات لبنی، کشاورزی و مرغداران این منطقه وارد کرده و بهره برداران می توانند با ثبت نام در سامانه کارا، از تسهیلاتی برای جهت جبران بخشی از خسارات وارده برخوردار شوند.
رسانه‌ها، صدای کشاورزان را به گوش مسئولان برسانند
یکی از کشاورز مروست شهرستان خاتم به ایرنا گفت: کرونا باعث کاهش قیمت و خرید انگور شده و مسئله موجب ضرر و زیان فراوان کشاورزان شده است.
محمد کارگریان سطح زیر کشت انگور خود را یک هکتار دانست و افزود: میانیگن برداشت محصول از این تاکستان 35 تا 40 تن در هکتار است که نوع انگور آن عمدتا کشمشی و عسکری، ریش بابا و سیاه است.
وی اظهار داشت: مشکل همیشگی کشاورزان این است که همیشه سود محصولات بیشتر به جیب واسطه ها رفته و زیانش سهم کشاورز است، امسال نیز به دلیل کرونا محصول تقریبا به قیمت تمام شده خریداری می شود و در عمل هیچ سودی برای کشاورز ندارد.
کارگریان ادامه داد: نرخ کود شیمیایی که برای باغ ها استفاده می شود هر 10 کیلو 250 هزار تومان بوده که برای هر هکتار باغ انگور حدود 25 میلیون هزینه کوددهی و اقدامات لازم برای جلوگیری از آفات می شود این موارد غیر از وقت و انرژی است که صرف کار می شود و در شرایط موجود با قیمت‌هایی که برای محصولات پرداخت می شود ، سودی عاید کشاورز نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر شرایط اینگونه بماند تا چند سال آینده باغات مروست از بین می رود، چرا که هزینه ها بالا و درآمد ناکافی ، توجیهی برای ادامه فعالیت باقی نمی گذارد، امسال کرونا آسیب فراوانی به بخش کشاورزی و انگور وارد کرده زیرا برخی میادین میوه و تره بار تعطیل شده، انگور خرید نشده و صادرات آن نیز انجام نمی شود.
شهرستان خاتم در زمینه تولید محصولات باغی با 16 هزار و 700 هکتار سطح زیرکشت و تولید 50 هزار تن محصول که 21 درصد تولید استان را شامل می شود در جایگاه نخست تولیدات باغی استان قرار دارد و در تولید محصولات گلخانه ای نیز با سطح زیرکشت بیش از 32 هکتار، جایگاه پنجم استان را در اختیار دارد.
هرات مرکز شهرستان 40 هزار نفری خاتم در فاصله 240 کیلومتری شهر یزد واقع شده است.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی اشتغال زایی خاتم
پروندهٔ خبری
کشاورزی در روزگار کرونا

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/147601/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

«نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو

پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند

توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برای مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)

بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد

بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق

دومین رویداد جایزه ملی و استانی جوانی جمعیت در یزد برگزار می‌شود

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد

تخریب یک واحد مسکونی فرسوده بر اثر بارندگی در یزد

بارش بی سابقه باران در روستای قطرم بافق

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

در نشر و انتقال آرمان‌های انقلاب دچار ضعف هستیم

بازدید معاون مدیر منطقه ای برنامه جهانی غذا از یزد

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

تداوم بارش‌های رگباری در استان یزد

آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون

المپیاد ملی آموزش هنر نخستین گام در جهت رقابت بین آموزشگاه‌ها

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

طرح جمع آوری اتباع غیر مجاز در استان یزد

کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از 20 میلیاردی در استان یزد

بافق میزبان کنفرانس بین المللی تحقیقات شتر

معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو

114 هکتار نخاله‌ ساختمانی طبیعت مهریز را ویران می‌کند

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

فقط 3 درصد از پسماندهای خانگی یزد تفکیک می‌شوند

114 هکتار نخاله‌های ساختمانی طبیعت مهریز یزد را ویران می‌کند

کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از 20 میلیاردی

برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود

آموزشگاه‌های آزادهنری معاف از مالیات می‌باشند

لایروبی بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد برای مدیریت سیلاب

10 محور شریانی و غیر شریانی کشور همچنان مسدود است

تمدید مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه

کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از 20 میلیارد در یزد

تضعیف فرهنگ جهاد و شهادت، هدف دشمنان انقلاب

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

لایروبی و رسوب برداری 280 هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد

خداحافظی والیبالیست نسل طلایی/ مهدی مهدوی وارد دنیای مربیگری شد

توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد