خبر یزد

آخرين مطالب

ابرکوه در کام فروچاله‌ها مقالات

ابرکوه در کام فروچاله‌ها
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد - شهرستان ابرکوه به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی استان یزد چند سالی است که مانند دیگر مناطق استان و کشور با خشکسالی شدید، کمبود منابع آب و افت آب سفره‌های زیرزمینی مواجه است و این مسائل باعث نشست زمین و ایجاد فروچاله‌های متعددی در این شهرستان شده است .

کاهش نزولات جوی و پایین رفتن سطح سفره‌های آب‌ زیرزمینی مهمترین عامل به هم خوردن بیلان آب در شهرستان ابرکوه است در کنار این مسئله استفاده غیرمجاز از منابع آب‌ زیرزمینی در برخی مناطق شمال استان فارس که تامین کننده آب سفره‌های زیرزمینی ابرکوه است، در تشدید شرایط بحرانی آب این شهرستان تاثیر مستقیم دارد.
سیر نزولی بارش‌های استان یزد در 2 دهه اخیر باعث کاهش تغذیه آبخوان‌ها شده و در نتیجه عمق دسترسی به منابع آب زیرزمینی ‌را افزایش داده که نتیجه آن کاهش هرچه بیشتر آبدهی قنات‌های منطقه بوده‌است.
مسوولان برداشت بی‌رویه آب در شمال فارس را مدیریت کنند
امام جمعه ابرکوه با تبیین مشکلات ناشی از کاهش آب سفره های زیر زمینی در این شهرستان، مدیریت برداشت آب در مناطق شمال استان فارس که سرچشمه و بالادست منابع آب ابرکوه محسوب می شود، از مسئولان شرکت آب منطقه‌ای یزد خواست در این زمینه با مدیران استان فارس تعامل کنند.
حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی افزود: شهرستان ابرکوه از قطب های کشاورزی استان کویری یزد است که در سال های اخیر با کمبود شدید آب مواجه شده و این مسئله کشاورزی شهرستان را با مخاطراتی مواجه کرده است .
وی با تاکید بر مدیریت برداشت آب از سوی کشاورزان، اظهار کرد: این گلایه وجود دارد که در استان فارس نسبت به میزان استحصال و برداشت آب از منابع بالادست ابرکوه حساسیت کافی وجود ندارد و انتظار از مسئولان این است که با توجه به ملاحظات آمایشی از منابع موجود بهره برداری کنند.
آبخوان شهرستان ابرکوه به شدت رو به زوال است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد وضعیت منابع آب ابرکوه طی سال های اخیر بحرانی دانست اظهار داشت: منابع آبخوان های استان و شهرستان ابرکوه با توجه به تداوم خشکسالی چند سال اخیر و برداشت هایی که صورت گرفته به شدت رو به زوال است.
محمدمهدی جوادیان زاده با تقدیر از رویکرد مناسب کشاورزان شهرستان ابرکوه در مدیریت استفاده از آب در این بخش افزود: برای مدیریت بهینه مصرف آب در استان، توسعه کشت محصولات کم آبخواه و استفاده از سامانه های نوین آبیاری باید بیش از پیش در استان فرهنگ سازی شود.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی اجرای طرح های تعادل بخشی و مدیریت برداشت آب در کنار فرهنگ سازی، تنها نسخه نجات بخش منابع آبی ابرکوه است که آب منطقه ای استان در زمینه تعادل بخشی راهکار مدیریت و مدارا را مدنظر قرار داده تا منابع حیاتی استان حفظ شود.
توسعه طرح‌های آبیاری نوین، رویکرد جهاد کشاورزی
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه به گزارشگر ایرنا گفت: این شهرستان یکی از قطب های مهم تولیدات کشاورزی و دامی استان یزد است و با تلاش هشت هزار و 500 خانوار بهره بردار سالانه افزون بر 200 هزار تن محصولات کشاورزی و دامی تولید می شود.
مهدی غیب الهی افزود: کشاورزان این شهرستان توانسته اند با اجرای طرح های آبیاری نوین و کشت محصولات کم آبخواه در تولید محصولات زردآلو ، گندم ، پسته ، گیاهان دارویی ، فراوردهای دامی و اجرای طرح های آبیاری نوین رتبه های نخست تا سوم استان را به خود اختصاص دهند.
وی تصریح کرد: رویکرد جهادکشاورزی توسعه و کاشت محصولات گلخانه ای و کم آبخواه و افزایش اجرای طرح های آبیاری نوین است که در این زمینه شهرستان ابرکوه رتبه برتر استان را دارد.
کمک 400 میلیارد ریالی دولت به کشاورزان ابرکوه
مسوول امور آب و خاک جهاد کشاورزی ابرکوه نیز به خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حدود پنج هزار هکتار از اراضی وباغ های این شهرستان از سال 1370 تاکنون به آبیاری نوین تجهیز شده، گفت: از این میزان حدود سه هزار هکتار آن در دولت دهم و یازدهم اجرا شده است .
احمدرضا زرنگار با تبیین اهمیت طرح‌های آبیاری نوین در افزایش بهره وری و راندمان برای جهش تولید، افزود: دولت یازدهم و دوازدهم برای این میزان آبیاری نوین 400 میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت کرده است.
وی در خصوص مزایای آبیاری نوین (کم فشار ، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی)، تصریح کرد: در این سامانه ها، راندمان آبیاری از 35 تا 85 درصد افزایش می یابد و کشاورزان ابرکوه که در 2 دهه گذشته با تبعات ناشی از خشکسالی دست به گریبان بوده اند، برای حفظ آب‌های موجود و افزایش بهره‌وری در مسیر توسعه سامانه های نوین آبیاری حرکت می کنند.
آبیاری سنتی و غرقابی هدر دادن منابع است
فرماندار ورییس شورای حفاظت از منابع آب شهرستان ابرکوه نیز گفت: استفاده از آبیاری سنتی و غرقابی در مزارع و باغ ها به دلیل راندمان اندک در تولید محصولات کشاورزی ، به معنای هدر دادن منابع است.
محمد کاظمی نسب به گزارشگر ایرنا اظهار داشت: برای تداوم حیات این شهرستان و حفظ کشاورزی تنها راهکار موجود اجرای طرح های آبیاری نوین همراه با کشت های محصولات کم آبخواه است.
وی ادامه داد: بحران آب برای کشاورزی این شهرستان تهدیدی جدی است که وضعیت آب سفره های زیرزمینی، ایجاد فروچاله ها و نشست زمین گواهی بر این موضوع است.
فرماندار ابرکوه وضعیت آب بخش کشاورزی شهرستان را نامطلوب دانست و افزود: آب برخی چاه ها در حال شور شدن است و نیاز به کف شکنی دارد و با توجه به اقلیم منطقه کف شکنی نیز جوابگو نیست.
کاظمی نسب تاکید کرد: همه بخش ها باید با شرایط کم آبی خود را وفق دهند، اما با توجه به آنکه بیشترین مصرف آب استحصالی مربوط به بخش کشاورزی است، تغییر و تحول اساسی در شیوه های مدیریت آب در این بخش ضروری تر از سایر بخش هاست.
وی ادامه داد: برای اجرای طرح های آبیاری نوین و توسعه کشت گلخانه ای دولت شرایط خوبی را برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و کمک های بلاعوض فراهم کرده که از کشاورزان انتظار می رود با استفاده ازحمایت های دولت ، تحولات مثبت را در بخش کشاورزی رقم بزنند.
15 هزار هکتار اراضی شهرستان ابرکوه به کاشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار هکتار به باغ‌های میوه و بقیه اراضی زراعی است و 40 درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است که در این زمینه هشت هزار و 500 خانوار امرار معاش می‌کنند.
140 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت 10 ماه از 662 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و 13 رشته قنات استحصال می شود و با این میزان آب ،سالانه 200 هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می شود.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
گزارش از کارگر ابرقویی
برچسب‌ها
ابرکوه آبیاری شرکت آب منطقه ای

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/148161/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود