خبر یزد

آخرين مطالب

اجاره‌ی خانه‌های بافت جهانی به اتباع غیرمجاز قابل توجیه نیست سياسي

اجاره‌ی خانه‌های بافت جهانی به اتباع غیرمجاز قابل توجیه نیست
  بزرگنمايي:

خبریزد- اتباع خارجی به ویژه از کشورهای شرق کشورمان، بخشی از جامعه و جمعیت استان یزد محسوب می‌شوند به طوری که بنا بر آمارهای موجود حدود 120 تا 150 هزار نفر از جمعیت استان یزد را اتباع بیگانه تشکیل می‌دهند.

البته این جمعیت متشکل از دو گروه اتباع مجاز و اتباع غیرمجاز هستند ولی در مجموع اشغال برخی فرصت‌های شغلی در استان به صورت غیرقانونی و بروز برخی تضادها و آسیب‌های فرهنگی و امنیتی توسط این گروه در سال‌های اخیر موجب گلایه‌های زیادی از سوی شهروندان یزدی بوده و همین عامل باعث شده تا ساماندهی اتباع به یکی از اولویت‌های مسئولان استان به ویژه در شهرستان یزد تبدیل شود.

فرمانداری شهرستان یزد در همین راستا برنامه‌ریزی و اقدامات متعددی را برای ساماندهی هر دو گروه اتباع یعنی مجاز و غیرمجاز در شهرستان انجام داده و با تشکیل ستادی در همین رابطه و مشتمل بر گروه‌های مختلف جوامع محلی و جامعه اتباع، ساز و کارهایی را برای تامین رفاه و امنیت و تحقق حقوق اتباع و مردم محلی تدوین و در دستور کار قرار داده است.

در همین باره به سراغ «سید محمد رستگاری» فرماندار یزد رفتیم تا در مورد اقدامات انجام شده و برنامه‌های این ستاد در رابطه با ساماندهی اتباع بیگانه در این شهرستان مطلع شویم که مشروح این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید.

با توجه به این که اتباع مجاز سالهاست در یزد زیسته و بخشی از جامعه یزد محسوب می‎شوند، ساماندهی آنها چگونه ممکن است؟

گروهی از اتباع مجاز سال‌هاست که در یزد زندگی می‌کنند و حتی لهجه و سبک زندگی آن‌ها نیز همانند مردم بومی یزد شده است اما هنوز نیازمند آموزش‌هایی در خصوص حقوق شهروندی، تحصیل و سوادآموزی و مهمتر از همه مسائل بهداشتی هستند لذا در این خصوص، آموزش‌هایی را با محور مادران اتباع به عنوان نقشی اثرگذار در خانواده در دستور کار داریم که شامل تمام مسائل مطرح شده خواهد بود.

البته در این خصوص پای صحبت خانواده اتباع اعم از مادران، پدران، فرزندان و همسران اتباع نشسته‌ایم تا عمده‌ترین دغدغه‌های این گروه‌ها را دریابیم و عمده آموزش‌ها را به سمت و سوهای نیازهای واقعی آنها سوق دهیم.

آیا برای برگزاری این دوره‌های آموزشی اولویت‌های خاصی را مد نظر دارید؟
اولویت ما در اجرای این طرح آموزشی، محلات دارای کانون ساماندهی اتباع هستند که تاکنون نیز شش محله در شهر یزد به این کانون‌ها تجهیز شده‌اند و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به این کانون‌ها در محلات خودشان در این دوره‌ها شرکت کنند.

با توجه به سکونت جمعیت قابل توجهی از اتباع در بافت تاریخی شهر، چند محله برای ایجاد این کانون‌ها متقاضی شده‌اند؟

محلاتی مانند گنبد سبز و فهادان، جزو محلات بافت تاریخی محسوب می‎شوند ولی باید معتمدین محلات در این باره پیش قدم شوند تا بتوانیم میزبان برگزاری دوره‌های آموزشی در این محلات نیز باشیم.

بافت تاریخی نیاز بیشتر و سریع‌تری به ساماندهی اتباع مجاز دارد چرا که به عنوان میراث جهانی در معرض دید و مورد مشاهده مستقیم گردشگران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد و لازم است که در اولویت برنامه‌ها باشد.

البته از ناحیه بافت جهانی هنوز تعداد قابل توجهی از محلات متقاضی نشده‌اند ولی آنها را به زودی درگیر این دوره‌های آموزشی خواهیم کرد هر چند که در مورد محلات محدوده جهانی بافت تاریخی یزد صرفاً این طرح از سوی محلات و افراد معتمد اجرا نمی‎شود بلکه به صورت مشارکتی با حضور علاقمندان، فعالان اجتماعی، دغدغه‌مندان میراث جهانی و نماینده مستقیم فرمانداری اجرایی خواهد شد و برای دستگاه‌های متولی، تکلیف شده است.

آیا مکان‌های خاصی برای برگزاری این دوره‌های آموزشی مورد اهتمام است؟

برای اجرای طرح به صورت محله به محله مشورت کرده و پای صحبت معتمدین و اتباع محلات می‌نشینیم و سپس طرح آموزش و ساماندهی اتباع مجاز در هر مکانی از محله که برای اتباع و مردم بومی راحت‌تر باشد، اجرا می‎کنیم که این مکان می‌تواند کانون‌های خیری و ساماندهی اتباع یا حتی مسجد، مدرسه یا خانه افراد را شامل شود.

اهداف غایی در مورد اجرای طرح ساماندهی و آموزش اتباع مجاز چیست؟

اتباع مجاز دارای حقوقی هستند که باید حداقل‌های این حقوق در یزد تامین شود که مهمترین این حقوق شامل حقوق شهروندی، حق رفاه و تامین نیازهای این افراد است. از طرفی برخی از نگاه‌های موجود در جامعه نسبت به این اقشار نیز باید اصلاح شود و مردم این اتباع را بخشی از جامعه تلقی کنند لذا این فعالیت به صورت تیمی و گسترده با مشارکت مستقیم مردم محلی و اتباع اجرا می‌شود.

با توجه به این که بخشی از اتباع در یزد جزو گروه غیرمجاز هستند، برای ساماندهی آنها چه برنامه‌ای دارید؟

برای مدیریت این گروه از اتباع به صورت قانونی و با رعایت کامل مسائل انسان‌دوستانه نسبت به طرد این افراد اقدام می‌کنیم اما بعضاً مشکل در این رابطه خود اتباع نیستند بلکه مقصر اصلی شهروندان یزدی هستند که که اقدام به کارگیری این گروه می‌کنند و زمینه را برای حضور آنها در شهرشان فراهم می‌کنند.

قانون چه برخوردی در مورد بکارگیری اتباع غیرمجاز تعیین کرده، آیا راهکاری در این مورد اندیشیده شده است؟

ستاد ساماندهی اتباع نسبت به شناسایی واحدهای شغلی که از اتباع غیرمجاز به عنوان نیروی کاری استفاده می‌کند، اقدام کرده و در وهله اول هشدار و در وهله دوم برخورد قانونی خواهد کرد.

برخی از کوره‌های آجرپزی نمونه بارزی از این گروه هستند که تاکنون با چندین مورد از این واحدها برخورد قانونی شده است، البته مشاغل دیگر نیز مستثنی نیستند مثلاً ضایعات‌فروشی‌ها، املاکی‌ها و واحدهای پرورش دام و طیور نیز مورد برخوردهای قانونی قرار گرفته و این برخوردهای قانونی ادامه دارد.

برخی از خانه‌های بافت تاریخی که بعضاً قابلیت سکونت نیز ندارند، به اتباع غیرمجاز با بهای اندک اجاره داده می‌شود، در این رابطه چه برنامه‌ای دارید؟

اگر خانه‌هایی که در بافت تاریخی به خصوص عرصه جهانی وجود دارند، هر چند مخروبه، به اتباع غیرمجاز اجاره داده شوند، به زودی برای برخورد با آنها نیز راهکارهایی اندیشیده و اجرایی خواهد شد اما این که صاحبخانه بهانه‌هایی مانند اجاره خانه برای جلوگیری از تخریب بیشتر یا نبود مستاجر بهتر داشته باشد، به هیچ وجه قابل توجیه نیست چرا که اولاً این خانه‌ها در دست اتباع غیرمجاز نیز حفظ نشده‌اند و ثانیاً راهکار احیای بافت اجاره خانه به اتباع غیرمجاز نیست.

اگر این افراد متقاضی بهبود وضعیت خانه خود باشند، می‌توانند از محل بازآفرینی شهری برای خانه خود تسهیلات دریافت کنند و حتماً در صورت پیدا کردن راهکار مناسب برای مدیریت مسائلی مانند این موارد، اولویت اهدای تسهیلات به این متقاضیان خواهد بود.

آیا برای استانی شدن این فعالیت‌ها و مشارکت سایر فرمانداری‌ها در زمینه ساماندهی هر دو گروه اتباع مجاز و غیرمجاز اقدامی شده است؟

خوشبختانه رویکرد استاندار یزد و مدیریت کلان استان نیز به سمت و سوی مدیریت و ساماندهی هر دو گروه اتباع مجاز و غیرمجاز با رویکرد و اهداف مطرح شده است که به زودی با اجرایی شدن و پیشرفت فعالیت‌ها، اقدام خواهد شد اما در حال حاضر این طرح‌ها در شهر یزد در حال اجراست و در بخش مرکزی نیز به زودی اجرایی خواهد شد.

چشم انداز شما در زمینه اجرای این طرح‌ چه بازه زمانی است؟

ساماندهی اتباع مجاز و غیرمجاز فارغ از مسائل قانونی نیازمند فرهنگ‌سازی است، به خصوص در زمینه آموزش که فرایند زمان‌بری مسوب می‌شود، قطعاً در کوتاه مدت شاهد نتیجه قابل توجهی نخواهیم بود، اما اگر مردم و مشارکت مردم را داشته باشیم، حتماً شاهد اجرای گسترده‌ و در بازه یک تا دو ساله، نتیجه قابل توجهی آن خواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/149114/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به‌کارگیری توانمندی داخلی در تعمیر تجهیزات خط میبد - نائین

اعلام اسامی محرومان هفته بیست و هشتم لیگ یک

پیروزی نماینده بافق در مرحله پلی‌آف فوتسال

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

رشد درآمد‌های وصولی گمرک یزد

کمک کانون آستان قدس شهید چمران یزد به آزادی زندانیان غیر عمد

اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارت به شبکه زیرساختی قنوات

«از هرات تا تهران» آماده نمایش شد

دستگاه‌ها وظایف خود را در بحث کودکان کار و خیابان جدی‌تر دنبال کنند

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

رشد 7 برابری استقبال از رویداد ایده شو

افتتاح طرح‌های بزرگ در بهاباد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

بررسی و کنترل وضعیت آبگیری بندهای تغذیه مصنوعی در حین وقوع سیل

دلیل تعویق بهره برداری خط انتقال آب از دریا به استان چیست؟

طرح‌های بزرگی در بهاباد افتتاح می‌شود

اجرای ضوابط مناسب سازی مستلزم همکاری همه دستگاه ها

برگزاری آزمون المپیاد دانشجویی کشور در دانشگاه اصفهان

پیروزی تیم پاس بافق در هفته اول مرحله پلی آف لیگ دسته 2 فوتسال

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

پیروزی نماینده بافق در مرحله پلی آف فوتسال

ساخت مسکن برای محرومان با نگاه ویژه انجام شود

تولید 750 تن ماهی سردآبی در استان یزد

ایجاد 31 هزار اشتغال به همت ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه در استان یزد

ارتقای سیما و منظر شهری با تقویت روشنایی شهر

توصیه امام جمعه یزد به دانشگاه‌ها درباره بی‌حجابی

وصول بیش از 161 هزار میلیارد ریال درآمد از بخش‌های مختلف استان

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

برپایی آئین های شکرگزاری در روز گندم و نان

آزادی یک زندانی با یاری کانون خدمت رضوی

تداوم روند رشد صدور اسناد مالکیت در استان یزد برای سومین سال

هشدار فعالیت سامانه بارشی تا روز دوشنبه

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پیش بینی رگبار و رعدوبرق پراکنده در یزد

دوره آموزشی آشنایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز گندم

بارش پراکنده باران در برخی از مناطق کشور

جمهوری اسلامی ایران جلوی خشونت بی مهابای رژیم صهیونیستی را گرفت

یزد از استان‌های پیشتاز در طرح بزرگ حافظ قرآن کریم