خبر یزد

آخرين مطالب

پیک جدید کرونا بین 4 تا 8 هفته طول می‌ کشد گفتگو

پیک جدید کرونا بین 4 تا 8 هفته طول می‌ کشد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه پیک جدید اپیدمی کرونا از مرداد پیش بینی شده بود، گفت: باید به طور عاجل برای کنترل این شرایط فکر شود؛ بیشتر از اینکه به فکر دارو، درمان و یا تشخیص بیماری باشیم، باید پیشگیری کنیم؛ در غیر اینصورت احتمال دارد سیستم درمان در پاییز و زمستان به طور ناگهانی دچار مشکل شود
پیک جدید کرونا بین 1 تا 2 ماه طول می کشد
دکتر پیام طبرسی با بیان اینکه پیک جدید اپیدمی از مرداد ماه قابل پیش بینی بود، گفت: در اواخر مرداد که تا حدی آمار بیماری کم شده بود، تبعات و مخاطرات برخی بازگشایی‌ها، مسافرت‌های شهریور ماه و تجمعات بارها مطرح شد، در همان زمان پیش بینی شد که عدم اعمال محدودیت‌ها می‌تواند منجر به وقوع پیک‌های جدید بیماری شود و متاسفانه مجدداً از همان جایی که طی 7 ماه گذشته تجربه داشتیم، ضربه خوردیم و الان در آغاز پیک جدید بیماری قرار داریم.
وی ادامه داد: بر اساس تجربیات کسب شده طی چند ماه گذشته، زمانی که یک پیک جدید شروع می‌شود بین 4 تا 8 هفته طول می‌کشد و در مورد پیک جدید معلوم نیست که به قله رسیده‌ایم یا هنوز آمار در حال افزایش است. البته به نظر می‌رسد که آمارها افزایشی است؛ چراکه هنوز تعداد بستری‌ها بیشتر از ترخیصی‌هاست و کماکان تعدادی بیمار در لیست انتظار هستند.
تخت‌های بیمارستانی پر شده است
وی با بیان اینکه در پیک جدید بیماری بسیاری از بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در حال بستری بیماران کرونایی هستند، اظهار کرد: با وجود افزایش ظرفیت‌ها حداقل در تهران هنوز با کمبود تخت برای بستری مواجه هستیم و تخت‌های بیمارستانی در حال حاضر پر شده است.
طبرسی با تاکید بر اینکه اگر مداخله‌ جدی صورت نگیرد، امواج بیماری در طول پاییز ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: تا زمانی که واکسن قطعی و اثربخشی برای بیماری تولید نشود، تنها راه موجود رعایت نکات بهداشتی و پروتکل‌هاست.
گزارش اولین مورد "پارکینسون" ثابت شده به دنبال کووید
این متخصص عفونی با بیان اینکه علائم بیماری تغییر زیادی نکرده، عنوان کرد: با این حال کووید 19 یک بیماری ویروسی است که هر چه جلوتر می‌رویم، علائم جدیدی از آن شناسایی می‌شود. مثلاً شب گذشته اولین مورد "پارکینسون" ثابت شده به دنبال کووید در امریکا گزارش شد.
افزایش تعداد بیماران بدحال شاخصه موج جدید بیماری
وی افزایش تعداد بیماران بدحال را شاخصه موج جدید بیماری عنوان کرد و گفت: تنها چیزی که در موج جدید مشاهده می‌شود افزایش تعداد بیماران بدحال است؛ به عبارت دیگر تعداد بیماران نیازمند خدمات ویژه متاسفانه در این موج بیشتر شده، همین مسئله باعث شده که گاهی اوقات به خاطر نبود تخت ویژه در ای سی یو، بیمار نیازمند خدمات ویژه در بخش بستری و مراقبت شود.
وضعیت اپیدمی نسبت به اسفند و فروردین وخیم‌تر است
طبرسی وضعیت اپیدمی را نسبت به اسفند و فروردین وخیم‌تر دانست و ادامه داد: انتظار ما چیز دیگری بود، چراکه بیماری در ابتدا ناشناخته بود ولی طی چند ماه گذشته تجربیات زیادی کسب شده، با این حال متاسفانه میزان مرگ و میرها نیز نسبت به اسفند و فروردین بالاتر است.
وی در خصوص پیش بینی وضعیت اپیدمی، با بیان اینکه اظهار نظر درباره آینده اپیدمی باید توسط متخصصان اپیدمیولوژی انجام شود، گفت: چندین بنگاه علمی در این خصوص پیش‌بینی‌هایی داشته‌اند؛ بر اساس نمودار اعلام شده از سوی دکتر حریرچی، اگر با همین روال پیش برویم ممکن است در آبان ماه به 600 مورد مرگ روزانه برسیم و یک پیش بینی دیگر نیز نشان دهنده 900 مورد فوت روزانه در اواسط آذر ماه است، البته اگر هیچ اقدام مداخله‌ای صورت نگیرد.
طبرسی وضعیت و آمار فعلی مرگ و میرها را نیز غیرقابل قبول دانست و گفت: روز گذشته اعلام شد که 4120 نفر در حال حاضر در آی ‌سی ‌یوها بستری هستند که اگر آمار 50 درصدی فوت بیماران بستری در آی سی یو ها را در نظر بگیریم، متاسفانه تعداد فوتی‌ها رقم قابل توجهی خواهد بود.
افزایش احتمال انتقال بیماری در فصول سرد سال
معاون بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به نگرانی‌های موجود درباره وضعیت اپیدمی در پاییز و فصول سرد سال، اظهار کرد: اولا ویروس‌های تنفسی در تابستان فعالیت کمتری دارند که در رابطه با ویروس کووید 19 این اتفاق رخ نداد؛ یعنی در تابستان نیز شدت خود را حفظ کرد؛ در حالیکه انتظار داشتیم که در تابستان مقداری فروش کند. از طرف دیگر طی فصول سرد سال حضور افراد در فضاهای سربسته بیشتر می‌شود و در این شرایط احتمال انتقال بیماری نیز افزایش پیدا می کند.
وی با اشاره به افزایش آمار ابتلاهای خانوادگی، گفت: در فصول سرد سال به دنبال افزایش حضور افراد در فضاهای سربسته، میزان انتقال‌های خانوادگی بیشتر می‌شود؛ چراکه اگر یک نفر از اعضای خانواده مبتلا شود، در فضای سربسته بیماری را به سایرین نیز منتقل می‌کند.
تنها راهکار ممکن محدود کردن مجامع است
وی همچنین به بحث بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و تاثیر آن بر افزایش شیوع بیماری اشاره کرد و گفت: به این مسایل باید جدی‌تر نگاه شود؛ فرقی نمی‌کند و در هر تجمعی احتمال انتقال وجود دارد. به عنوان یک مثال ساده در لیگ فوتبال آسیا با وجود برگزاری بازی‌ها در فضای باز قبل از هر بازی از فوتبالیست‌ها و کادر مسابقات تست کرونا گرفته می‌شود و اگر مثبت باشد، احتمال حذف تیم وجود دارد. بر این مبنا پروتکلی برای بازگشایی مدارس نداریم، پروتکل مدارس یعنی هر دو یا سه روز از دانش آموزان و کادر مدارس تست حلقی گرفته شود که امکان پذیر نیست؛ بنابراین تنها راه ممکن محدود کردن مجامع است.
این متخصص عفونی همچنین به نگرانی‌ها در خصوص تداخل کرونا با آنفولانزا اشاره کرد و گفت: هر دو بیماری ویروسی بوده و احتمال بروز همزمان آنها وجود دارد و در صورت بروز همزمان مرگ و میر آن افزایش می یابد. الان توجیهاتی وجود دارد که اگر کسی آنفولانزا بگیرد مستعد ابتلا به کرونا شده و بالعکس، لذا اگر دو اپیدمی باهم اتفاق بیفتد، مطمئناً کنترل آن بسیار سخت‌تر می‌شود.
خطر برای سیستم درمان در پاییز و زمستان
طبرسی با تاکید بر اینکه باید به طور عاجل برای کنترل این شرایط فکری شود، اذعان داشت: بیشتر از اینکه به فکر دارو، درمان و یا تشخیص بیماری باشیم، باید پیشگیری کنیم؛ چراکه اگر الان پیشگیری نکنیم، ممکن است سیستم درمان در پاییز و زمستان به طور ناگهانی دچار کلاپس (فروپاشی) شود؛ چراکه اگر نیروی انسانی درگیر شود جایگزینی ندارد، کمااینکه همین الان نیز نیروی جایگزین نداریم و اگر نیرویی مبتلا شود، افراد باقیمانده باید بیشتر کار کنند تا بتوانند جای او را پر کنند.
وی با بیان اینکه این فشار کاری کیفیت کار در سیستم درمان را صد در صد کاهش می‌دهد، گفت: اگر به همین روال پیش برویم، کمبودهای مهمی در زمینه دارو و تجهیزات خواهیم داشت، بنابراین تنها راه چاره کنترل بیماری و پیشگیری است. همانگونه که وزارت بهداشت بارها اعلام کرده، هرچند متاسفانه اقدام عملی مناسبی از طرف تصمیم گیران صورت نمی‌گیرد.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تخت‌های کرونای بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان یک مرکز ارجاعی از ابتدای اسفند تا به امروز همواره پر بوده است، گفت: ما از روی آمار مراجعه به اورژانس متوجه ورود بیماری به پیک جدید می‌شویم. به عنوان نمونه در 21 شهریور میزان مراجعه کننده به اورژانس کرونا روزی 60 نفر بود که الان این رقم به 200 تا 220 نفر افزایش یافته است.
مبتلایان قبل از تشدید بیماری به بیمارستان مراجعه کنند
طبرسی با اشاره به آمارهای جهانی در این رابطه، عنوان کرد: 80 درصد مبتلایان بدون نیاز به بستری خوب می‌شوند، 15 درصد در بخش بستری شده و 5 درصد وارد آی سی یو می شوند، از 15 درصدی که در بخش بستری می‌شوند، 30 درصد کارشان به آی سیو کشیده می‌شود و بر اساس آمار جهانی از هر 10 نفری که بستری می‌شوند یک نفر فوت می‌کند.
این متخصص عفونی در خاتمه با بیان اینکه این آمارها نباید مانع مراجعه بیماران به مراکز درمانی شود، گفت: نباید بگذاریم بیماری وارد مراحل حاد و شدید شده و بعد به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کنیم؛ چراکه شاید دیگر نتوان کاری برای بیمار انجام داد. بنابراین اگر فردی احساس ضعف و بیحالی شدید، تب طولانی، افت اکسیژن، تنگی نفس و احساس فشار بر روی قفسه سینه داشت باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کند.
منبع: isna.ir

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/150166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ذخیره 2 میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج

برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز

رعایت نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد

وضعیت جاده‌ها، امروز 7 اردیبهشت 1403؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

ترافیک سنگین در محور چالوس/بارش باران در برخی محورهای 3 استان

7 بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید

حضور شمشیربازان چادرملو در رقابت‌های انتخابی آسیا

آغاز عملیات روکش آسفالت 10 کیلومتر محور طبس یزد

نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید

بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد

انجام 2 پرواز به مقصد مدینه منوره

ترافیک سنگین در محور چالوس/ این محورها مسدود هستند

پیش بینی آسمان ابری در آدینه استان یزد

اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد

فجر ساعت پخش زنده بازی مس کرمان و چادرملو اردکان‌ + پخش آنلاین

رواج بی حجابی در جامعه توطئه دشمنان است

جهش تولید با رشد استعداد کارگران محقق می‌شود

رشد 10 برابری طرح حوزه راه شهرستان مهریز

نرخ بازار باید منصفانه و اسلامی باشد/ ضرورت توجه به حق و حقوق کارگران

امتیاز صدرشیمی در لیگ برتر فوتبال ساحلی کشور به مهریز انتقال یافت

ایجاد سامانه اعلام بار مجازی راهگشای مشکلات حمل‌ و نقلی مهریز است

کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است