خبر یزد

آخرين مطالب

سرپرست آتش‌نشانی یزد اعلام کرد:

سرانه حریق در یزد 7 برابر بیشتر از برخی کشورها/تلاش آتش‌نشانی برای ارتقای ایمنی شهر اجتماعي

سرانه حریق در یزد 7 برابر بیشتر از برخی کشورها/تلاش آتش‌نشانی برای ارتقای ایمنی شهر
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا/یزد سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری یزد از تلاش این سازمان برای کاهش آمار حریق و حوادث و ارتقای ایمنی شهر خبر داد و ابراز امیدواری کرد با استفاده از سامانه هدایت ناوگان، سرعت حضور عوامل آتش‌نشانی در محل وقوع حوادث به مراتب کاهش یابد.

«سید محمد میرجلیلی» امروز سه‌شنبه هشتم مهرماه به مناسبت روز آتش‌نشانی و خدمات ایمنی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: سرانه آمار حریق و حوادث به ازای هر نفر از جمعیت شهر یزد در قیاس به این آمار در برخی کشورهای دیگر بعضاً تا هفت برابر بیشتر است لذا مهمترین رویکرد و راهبرد اصلی سازمان در سال جاری کاهش تعداد حریق‌ها و حوادث است که در قالب تصمیمات و برنامه‌هایی در دست انجام است.
وی با اشاره به ثبت وقوع 1497 مورد حریق و 2010 مورد حادثه در سال 1398 برای شهر یزد، گفت: این ارقام برای شش ماهه اول امسال به ترتیب 615 و 834 مورد گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روند کاهشی داشته است که دلایل این کاهش در مورد حریق‌ها لازم به پیگیری و در مورد حوادث با توجه به این که تعداد قالب توجهی از آنها مربوط به آبکشی معابر بوده است ناشی از اقدامات خوب شهرداری در این خصوص بوده است.
میرجلیلی با تاکید بر نقش ارائه آموزش‌ها، اطلاعرسانی و فرهنگ‌سازی در جهت ارتقای ایمنی شهر و شهروندان، گفت: اقدامات آموزش‌ عمومی و فرهنگ‌سازی صورت گرفته سازمان آتش‌نشانی با همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد در اوائل نیمه دوم سال گذشته راجع به خطرات گازگرفتگی و ابتدای تابستان در مورد برق گرفتگی و سرویس کولرهای آبی در قالب بنرها و بیلبوردهای سطح شهر باعث شد تا هیچ گزارش حادثه‌ای در این موارد به آتش‌نشانی یزد ارجاع نشود.
وی افزود: در همین راستا یکی از مهمترین راهبردها برای کاهش آمار حوادث و حریق در شهر را آگاهی‌بخشی و ارتقای دانش ایمنی شهروندان مد نظر داریم که رسانه‌ها نیز می‌توانند کمک شایانی در این رابطه داشته باشند.
این مسئول رویکرد دیگر سازمان را نظارت و کنترل دستگاه‌های متولی با هماهنگی معاونت قضائی و اجتماعی دادگستری یزد در حوزه‌های کاری خود خواند و گفت: معمولاً تذکرات و هشدارهایی در مورد ناایمن بودن برخی ساختمان‌ها اعم از اداری یا تجاری یا مسکونی از سوی اتش‌نشانی داده می‌شود ولی ابراز اجرایی برای برخورد در این رابطه وجود نداشت لذا با رایزنی دادگستری از دستگاه‌هایی مانند شهرداری‌ها، نظام مهندسی ساختمان، راه و شهرسازی و غیره خواسته شد تا بر مجموعه‌های تحت مدیریتی خود نظارت داشته باشند.
وی در مورد بازار تاریخی شهر یزد نیز گفت: این بازار سنتی از سرمایه‌ها و مواریث ارزشمند شهر است لذا خوشبختانه در تعامل با متولیان بازار، آبفا و میراث فرهنگی، مقرر شد تا با نصب تاسیسات اطفای حریق در بازار، هنگام بروز حوادث بتوان با سرعت بیشتری از خسارات احتمالی جلوگیری کرد.
میرجلیلی ارتقای کیفیت عملکردی سازمان آتش‌نشانی را از دیگر رویکردها برای کاهش حریق و حوادث در شهر ذکر و تصریح کرد: معمولا مهمترین انتظاارت مردم از آتش‌نشانان حضور به موقع و عملکرد به بهترین نحو است که در همین رابطه هم‌اکنون ساخت دو ایستگاه آتش‌نشانی جدید در دو طرف شهر برای دسترسی بهتر به تمام نقاط شهر در دست اقدام است که طی امسال و سال آینده به 12 ایستگاه فعلی افزوده خواهند شد.
وی با بیان این که در حال حاضر متوسط حضور عوامل آتش‌نشان در محل حریق و حادثه برای واحدهای تجاری 3:02 دقیقه و در مورد اماکن مسکونی حدود 4 دقیقه است، گفت: بخش زیادی از سرعت اعزام نیروها صرف آدرس گرفتن و آدرس دهی می‌شود لذا در نظر داریم با راه‌اندازی سامانه هدایت ناوگان با همکاری سازمان فاوا شهرداری، زمان فعلی را 30 ثانیه تا یک دقیقه کاهش دهیم.
وی از دیگر اقدامات برای سرعت بخشیدن به اعزام نیروها را نوسازی ناوگان اعلام کرد و با بیان این که در این رابطه براساس اعتبارات اقدام می‌کنیم، گفت: استقرار یکی از نیروهای آتش‌نشان در مرکز کنترل ترافیک شهرداری از دیگر اقامات برای هدایت سریعتر ناوگان آتش‌نشانی به محل حوادث بوده است.
سرپرست آتش‌نشانی یزد اظهار کرد: در راستای بهبود عملکرد نیروها در محل حادثه نیز علاوه بر خرید تجهیزات مانند جک‌های هیدرولیکی و توپ‌های ضدحریق و نیز نصب سامانه‌های غبار آب روی خودروهای پیشرو که به ویژه در مورد بافت‌های تاریخی بسیار مناسب عمل می‌کند، برنامه‌های اموزشی، تمرینی و عملیاتی پرسنل را به صورت مداوم در دستور کار داریم.
به گفته وی، در حال حاضر آتش‌نشانی یزد دارای 20 نیروی اداری و 155 نفر نیروی عملیاتی است که به زودی 30 نفر نیروی عملیاتی جدید نیز به این تعداد افزوده خواهد شد.
میرجلیلی تجهیز نیروها به وسایل حفاظت شخصی برای تمام پرسنل و حتی تجهیزات مقابله با تهدیدات شیمیایی در مورد یکی از ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهر را از اقدامات موثر برای جلوگیری از بروز حوادث کاری پرسنل اتش‌نشانی در راستای بهبود عملکرد ذکر کرد.
وی با انتقاد از ساختمان‌سازی‌های نوین، گفت: معمولاً در مورد ساختمان‌های بافت تاریخی شهر که همچنان از معماری قدیمی بهره می‌گیرند با توجه به جدا بودن آشپزخانه از محدوده مسکونی، عمده حریق‌ها به سرعت کنترل می‌شود ولی در ساختمان سازی جدید آشپزخانه به عنوان یکی از مکان‌های در معرض آتش‌سوزی در دل محدوده مسکونی خانه قرار دارد، البته با این حال در حال خرید شیرهای آتشنشانی برای نصب در مناطق کور بافت تاریخی و تجهیز خودروهای خیلی کوچک برای حوادث احتمالی در این بافت جهانی هستیم.
این مسئول در بخش پایانی سخنانش مهمترین دغدغه آتش‌نشانس شهر یزد را ریسک بالای حریق در آپارتمان‌های و ساختمان های بلند شهر ذکر کرد و گفت: هرچند این ساختمان‌ها معمولا از تجهیزات ایمنی برخوردار هستند ولی میزان ریسک حریق در آنها با توجه به جمعیت زیاد و احتمال نشت حریق به سایر واحدها بالاست و می‌تواند منجر به حوادث ناگواری شود هر چند که در سال‌های اخیر طراحی و ساخت این قبیل ساختمان‌ها براساس مقرارت ملی ساختمان مورد تاکید است.

خبر یزد


خبر یزد


خبر یزد


خبر یزد


خبر یزد


انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/150421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود