خبر یزد

آخرين مطالب

استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست! علمي

استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / پژوهشگران «دانشگاه ایالتی واشنگتن» در یک آزمایش جدید دریافتند که ChatGPT نمی‌تواند عملکرد خوبی را در ارزیابی مشکل قلبی داشته باشد.
به رغم توانایی‌های گزارش‌ شده درباره ChatGPT برای قبول شدن در آزمون‌های پزشکی، یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که اتکا به این فناوری برای برخی ارزیابی‌های سلامتی مانند بررسی نیاز بیمار مبتلا به درد قفسه سینه به بستری شدن در بیمارستان عاقلانه نیست.
به نقل از میراژ نیوز، در پژوهش جدیدی که شامل هزاران وضعیت شبیه‌سازی شده از بیماران مبتلا به درد قفسه سینه است، ChatGPT نتایج متناقضی را ارائه کرد و سطوح متفاوتی را از ارزیابی خطر مشکل قلبی در داده‌های به‌دست‌آمده از بیماران نشان داد. همچنین، این سیستم هوش مصنوعی مولد نتوانست با روش‌های سنتی مطابقت داشته باشد که پزشکان از آنها برای قضاوت درباره خطر مشکل قلبی بیمار استفاده می‌کنند.
دکتر «توماس هستون»(Thomas Heston) پژوهشگر دانشکده پزشکی «دانشگاه ایالتی واشنگتن»(WSU) گفت: ChatGPT به یک شیوه ثابت عمل نمی‌کرد. با توجه به داده‌های مشابه، ChatGPT رتبه خطر پایینی را ارائه می‌دهد. دفعه بعد یک رتبه متوسط را پیش‌بینی می‌کند و گهگاه تا افزایش خطر پیش می‌رود.
هستون گفت: پژوهشگران باور دارند این مشکل احتمالا به دلیل سطح تصادفی بودن نسخه کنونی نرم‌افزار ChatGPT4 است که به آن کمک می‌کند تا پاسخ‌هایی را برای شبیه‌سازی زبان طبیعی ارائه دهد. با وجود این، همین تصادفی بودن باعث می‌شود نرم‌افزار برای کاربردهای حوزه سلامت که به یک پاسخ منسجم نیاز دارند، به خوبی کارآیی نداشته باشد.
هستون ادامه داد: ما متوجه شدیم که تنوع زیادی وجود دارد و این تنوع در رویکرد می‌تواند خطرناک باشد. این فناوری می‌تواند برنامه سودمندی باشد اما من معتقدم که فناوری بسیار سریع‌تر از درک ما پیش می‌رود. بنابراین، بسیار مهم است که پژوهش‌های بسیاری را به ‌ویژه در موقعیت‌های بالینی پرخطر انجام دهیم.
درد قفسه سینه، یکی از شکایت‌های رایج در اورژانس است که پزشکان را ملزم می‌کند تا فوریت وضعیت بیمار را مورد ارزیابی قرار دهند. هستون گفت: برخی از موارد بسیار جدی را به راحتی می‌توان با توجه به علائم آنها شناسایی کرد اما موارد کم‌خطر ممکن است پیچیده‌تر باشند؛ به ویژه هنگام تعیین اینکه آیا بیماری باید برای بررسی بیشتر در بیمارستان بستری شود یا به خانه برود و مراقبت‌های سرپایی را دریافت کند.
متخصصان پزشکی در حال حاضر اغلب از یکی از دو معیار موسوم به TIMI و HEART برای ارزیابی خطر مشکل قلبی استفاده می‌کنند. هستون این مقیاس‌ها را به ماشین‌حساب‌هایی تشبیه کرد که متغیرهای انگشت‌شمار را مانند علائم، سابقه سلامت و سن استفاده می‌کنند. در مقابل، یک شبکه عصبی هوش مصنوعی مانند ChatGPT می‌تواند میلیاردها متغیر را به سرعت ارزیابی کند. این بدان معناست که شاید ChatGPT بتواند یک موقعیت پیچیده را سریع‌تر و دقیق‌تر تحلیل کند.
برای این پژوهش، هستون و همکارش دکتر «لارنس لوئیس»(Lawrence Lewis) پژوهشگر «دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس»(WashU) ابتدا سه مجموعه داده را از 10 هزار مورد تصادفی و شبیه‌سازی‌شده ایجاد کردند. یک مجموعه داده دارای هفت متغیر مقیاس TIMI، مجموعه دوم شامل پنج متغیر مقیاس HEART و مجموعه سوم دارای 44 متغیر تصادفی سلامت بود. در دو مجموعه داده اول، ChatGPT ارزیابی خطر متفاوتی را در 45 تا 48 درصد مواقع نسبت به امتیاز ثابت TIMI یا HEART ارائه کرد. پژوهشگران برای آخرین مجموعه داده، موارد را چهار بار اجرا کردند و دریافتند که ChatGPT اغلب با خودش موافق نیست و در 44 درصد مواقع، سطوح ارزیابی متفاوتی را برای موارد مشابه ارائه می‌دهد.
به رغم یافته‌های منفی این پژوهش، هستون پتانسیل زیادی را برای هوش مصنوعی مولد در مراقبت‌های بهداشتی پیش‌بینی می‌کند. به عنوان مثال، با فرض رعایت استانداردهای حفظ حریم خصوصی، کل سوابق پزشکی را می‌توان در برنامه بارگذاری کرد و در شرایط اضطراری، پزشک می‌تواند از ChatGPT بخواهد تا سریع‌ترین حقایق را درباره یک بیمار ارائه دهد. همچنین، پزشکان برای موارد دشوار و پیچیده می‌توانند از برنامه بخواهند تا چندین تشخیص احتمالی را ارائه دهد.
هستون گفت: ChatGPT می‌تواند در ارائه دادن تشخیص افتراقی عالی باشد و این احتمالا یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت آن است. اگر کاملا نمی‌دانید که درباره یک بیمار چه می‌گذرد، می‌توانید از ChatGPT بخواهید تا پنج تشخیص اصلی و استدلال خود را برای هر یک از آنها ارائه دهد. بنابراین، ChatGPT می‌تواند به شما کمک کند تا درباره یک مشکل فکر کنید اما در پاسخ دادن خوب نیست.
این پژوهش در مجله «PLOS ONE» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/647779/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کدام استان بیشترین و کمترین طول عمر را دارد؟

کاظمیان: حسینی راه صعود را گفته بود

جبران خسارت تاسیسات و تجهیزات کشاورزان یزدی از سیل

فاقد اعتبار مجوز‌های کاغذی از 25 اردیبهشت

تصاویری از یکپارچه سازی چهارمین فضاپیمای Starship

مهارت هوش مصنوعی افراد زنگ خطر بیکاری شما

پیشگیری از سقط چهار هزار فرزند با اجرای طرح نفس

معادن یزد هوشمندسازی می‌شود

تصاویری از روستای احمدآباد فریمان در پی سیلاب

مجازات زندان باید بازدارندگی ایجاد کند/ پرونده‌های تحت قرار، مستمر تحت نظارت باشد

داستانک/ عظمت در چگونگی دیدن است

شفق قطبی را در کجا میشه دید؟

یک رصد از کهکشان قنطورس در فاصله‌ی 12 میلیون سالِ نوری از زمین

انتقال حساب معادن به استان چه شد؟

ناکامی چادرملوی اردکان در جام حذفی

خلاصه بازی آلومینیوم و چادرملو + فیلم

کام اراکی‌ها با سوغات یزد شیرین شد

حسینی: باید بازی بعد را ببریم و فینالیست شویم

حذف لحظه آخری چادرملو از جام حذفی

چادرملو 0-1 آلومینیوم؛ جبیره در آخرین دقیقه طلایی شد

نرخ فرزندآوری خانوارهای ایرانی 1.6 درصد است/ ابهامات و گره‌های ذهنی جوانان رفع شود

چون زلف توام جانا در عین پریشانی

بهینه سازی نظریه کرمچاله

زائران اربعین حسینی نسبت به اخذ و تمدید گذرنامه اقدام کنند

نمایشگاه صنایع دستی-یزد

تصمیم بحث‌برانگیزی که در دل یزد گرفته شد

کتابی که دست آمریکا در زمینه حقوق بشر را آشکار می‌کند

شفق قطبی چگونه شگل می گیرد؟

دروغ پردازی دشمن گسترش یافته است

میزبانی باشکوه یزد بعد از 18 سال(عکس)

کشف قرص‌های غیرمجاز در خاتم

به فکر پریدن بود!

یون‌ها به یاد می‌آورند!

برگزاری همایش کوهنوردی در مهریز

گزارش زنده: چادرملو اردکان 0 - 0 آلومینیوم اراک

سرمایه گذاری خارجی یکی از شاخص‌های ارزیابی استان

مجازات زندان باید بازدارندگی ایجاد کند

مدیریت برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در حوزه رویداد جوانی جمعیت

سخنان مولانا در مواجه با مرگ

چرا رسیدن به مریخ 7 ماه طول می کشد؟

اجرای طرح رزمایش هادیان مهر در یزد

کار سخت حسینی برای انتخاب ترکیب آلومینیوم

ترکیب آلومینیوم برای جدال با چادرملو در جام حذفی

انسان های بی ریشه را بشناسید

پیش‌بینی کشفیات آینده؛ دانشمندان توپولوژی کیهانی را کاوش می‌کنند

توقیف تریلی حامل گازوئیل قاچاق

پخش سریال جدید با بازی رضا شفیعی جم

دوره آموزش تولید محتوا در رسانه برگزار شد

خیرمقدم مادر شهید مدافع حرم رادمهر به ریاست محترم جمهور در سفر به مازندران

داستانک/ این ناراحتی چه درس مهمی به من داد؟