خبر یزد
هشدارهای زیست‏‌محیطی یک مسئول در مورد منابع آب شرب بافق و بهاباد در یزد
سه شنبه 9 مهر 1398 - 9:08:08 AM
ایسنا
خبر یزد - مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای یزد گفت: جلوگیری از معضلات زیست محیطی منابع آب زیرزمینی در شهرستان‎های بافق و بهاباد مستلزم پیگیری ساماندهی محل‌های دفن زباله و کشتارگاه‌ها توسط شهرداری این مناطق است.

 «ناهید غلام نژاد» در این رابطه با بیان این که بخش عمده نیاز شرب شهر بافق از طریق چاه‎های منطقه قطروم تامین می‌شود، اظهار کرد: سال گذشته این محدوده به عنوان زون آب شرب تعریف و به منظور ممانعت از استقرار هر گونه واحد آلاینده، محدوده زون فریز شده است ولی جهت جلوگیری از آلودگی منابع آب زیرزمینی، برطرف کردن کلیه معضلات زیست محیطی ضروری است.
وی متوسط EC(شوری) آب چاه‌‏های مذکور را حدود 1200 میکروموس بر سانتیمتر عنوان کرد و افزود: به علت خشکسالی‏‌های پی در پی و برداشت زیاد، میزان شوری آب در حال افزایش است و به همین دلیل شرکت آب و فاضلاب شهری در چندین مکان اقدام به نصب ایستگاه آب شیرین‌کن کرده تا مردم آب شرب را از این ایستگاه‌ها و با کیفیت مناسب‌تری برداشت کنند.
مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به این که شهرستان بافق با توجه به ماهیت معدنی منطقه، دارای واحدهای فرآوری متعدد و به تبع آن دارای انواع مختلف سدهای باطله است، اظهار کرد: این سدهای باطله معادن حاوی ترکیبات بسیار آلاینده هستند و در صورت عدم توجه به مسائل زیست محیطی، زمینه آلودگی منابع آب زیرزمینی منطقه را فراهم می‌کنند.
وی کشتارگاه دام بافق را یکی دیگر از واحدهای آلاینده منابع آب زیرزمینی این منطقه برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه این کشتارگاه خون‎آبه و مواد زائد حاصل از کشتار دام را بدون تصفیه در چاه جذبی تخلیه می‎کند.
غلام نژاد افزود: همچنین فضولات و زباله تولیدی در مجاورت کشتارگاه تخلیه شده که مجموعه این عوامل زمینه آلودگی منابع آب زیرزمینی و ایجاد معضل زیست محیطی در منطقه را فراهم کرده است.
وی دیگر معضل زیست محیطی شهر بافق را گود زباله این شهر بیان کرد و گفت: شیوه دفع زباله در این گود، بهداشتی نیست و هر چند طی چندین مرتبه به شهرداری بافق اخطاریه ارسال شده اما تا کنون اقدامی جهت دفع بهداشتی زباله صورت نپذیرفته است.
این مسئول در ادامه در خصوص وضعیت منابع آبی شهر بهاباد نیز اظهار کرد: آب آشامیدنی شهر بهاباد از چندین حلقه چاه تامین می‌شود که به منظور حفاظت کیفی از این چاه‌‏ها، زون آب شرب در منطقه تعریف شده است.
وی با اشاره به این که محل دفن زباله بهاباد در قسمت بالادست سیل‎بند این شهر قرار گرفته و علاوه بر محل نامناسب گود، دفع زباله نیز به صورت غیر بهداشتی و روباز انجام می‏‌شود، تصریح کرد: نکته مهم در این خصوص عدم تفکیک زباله‎های عفونی از زباله های شهری است که زمینه ساز معضل زیست محیطی در منطقه شده است.
غلام نژاد همچنین افزود: فاضلاب کشتگار‎گاه بهاباد نیز دارای بار آلودگی بالایی است که از طریق تانکر به مکان‎های نامعلوم منتقل و به صورت غیر بهداشتی دفع می‎شود.
وی یکی دیگر از واحدهای آلاینده بهاباد را واحد اسید سولفوریک این شهر عنوان کرد و گفت: این واحد به منظور شیری‏ سازی آب، نسبت به نصب آب شیرین کن اقدام کرده و پساب خروجی آب شیرین کن با EC بالا در زمین‏های مجاور کارخانه تخلیه می‎شود که این امر نیز زمینه افزایش شوری منابع آب زیرزمینی منطقه را فراهم می‏کند.
مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‎ای یزد در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: جلوگیری از ایجاد معضلات زیست محیطی در این مناطق مستلزم پیگیری و همکاری همه جانبه سایر ارگان‏‌های ذیصلاح است.
غلام نژاد در پایان نیز بر ضرورت جلوگیری از استقرار هر گونه واحد در محدوده زون‎های آب شرب شهرهای بافق و بهاباد از طریق ارگان‎های واگذار کننده زمین، تاکید و خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقه‏‌ای یزد نیز با نظارت مستمر خود، برداشت از منابع آب زیرزمینی را کنترل می‏‌کند.
 

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/100305/هشدارهای-زیست‏‌محیطی-یک-مسئول-در-مورد-منابع-آب-شرب-بافق-و-بهاباد-در-یزد
بستن   چاپ