خبر یزد
آیا استقلال بودجه‎ای به نفع استان یزد است؟
چهارشنبه 24 مهر 1398 - 8:51:07 AM
ایسنا
خبر یزد - کانون تفکر اقتصاد یزد در سی و هشتمین نشست این کانون ضمن بررسی ساز و کارهای تقویت بودجه استان یزد، پیرامون موضوع استقلال استان در بودجه را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

«حبیب انصاری» دبیر کانون تفکر اقتصاد دانشگاه یزد در این نشست که جهت بررسی پیش‏نویس بیانیه کانون در مورد اصلاحات ساختاری بودجه برگزار شد، شفافیت در انتشار بودجه استانی، افزایش سهم استان از بودجه ملی بهداشت و درمان، استفاده از ظرفیت‌های تامین مالی بودجه، اولویت بندی موضوعات مربوط به بودجه، تقویت بدنه کارشناسی، رعایت توازن بودجه و استقلال در مدیریت بودجه را به عنوان بخش‏ هایی از بیانیه کانون در زمینه بودجه عنوان کرد.
وی ادامه داد: تعداد کارمندان سازمان‏‌ها به تناسب فعالیت در استان نیست و سیستم‏‌های کمتر متمرکز در دنیا به سمت حل این معضل با راه‏‌حل‎هایی چون اعطای اختیارات بودجه‏ای به استان‏‌ها رفته است.
انصاری با ذکر مثالی در مورد استفاده نشدن درست از بودجه برنامه اشتغال فارغ‏‌التحصیلان به دلیل نبود استقبال، امکان جابه‏‌جایی بودجه بین بخش‎های مختلف در هر استان بنا به صلاح و نیاز آن استان را راه‏‌حلی کلیدی بیان کرد.
تعدیل نیرو به نفع استان با استقلال در مدیریت بودجه
«سعید عطار» رییس دبیرخانه کانون‏های تفکر دانشگاه یزد هم با اشاره به وجود مازاد نیروی انسانی در بدنه دولت در مقایسه با کشورهای توسعه یافته، گفت: در صورتی که یزد از نظر بودجه مستقل باشد، مشخص می‏‌شود که چه تعداد نیروی انسانی و با چه بودجه‎ای می‎توانند امور اداری استان را در دست بگیرد و در این صورت تعدیل نیرو به نفع استان خواهد شد.
به گفته وی، چانه‎زنی و مسئولیت‏‌پذیری در استان دو راه کلی در جذب بودجه است و با ارائه ابتکارات محلی نظیر پایلوت شدن استان در جذب بودجه، مسئولیت‏‌پذیری افزایش یافته، هزینه‏‌کرد و درآمد هماهنگ شده و به تبع آن در بلند مدت به اقتصاد استان کمک می‎شود.
استقلال بودجه‏‌ای مشروط به مستقل بودن جذب سرمایه‏‌گذار
اما «سید مهدی الحسینی المدرسی» عضو هیئت علمی دانشگاه، استقلال در بودجه را مشروط به مستقل بودن در جذب سرمایه‏‌گذار جهت توسعه بخش‏‌هایی نظیر گردشگری دانست و شرایط فعلی را مناسب برای طرح پیشنهاد استقلال استان در جذب بودجه ندانست.
وی مبحث تعدیل نیرو را مربوط به مباحث زیرساختی دانست و بر تعیین تکلیف سهم استان از درآمدهایش تاکید کرد.
المدرسی افزود: 4.5 میلیون کارمند اداری در بدنه دولت ژاپن وجود دارد و نشان می‏‌دهد که تعداد کارمندان دولتی ایران نیز زیاد نیست.
غیرمنطقی بودن استقلال بودجه‏‌ای استان در شرایط فعلی
«علی اکبر تدین» دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز عنوان کرد: بیشترین سهم بودجه جاری مربوط به حقوق کارمندان است و این مورد نیز تابع قوانین کار ملی است.
وی ارائه پیشنهاداتی مبنی بر افزایش درخواست جذب بودجه در بیانیه را مهم دانست و مستقل شدن استان در بودجه در شرایط فعلی را غیر منطقی خواند.
انعطاف‏‌پذیری بودجه در انتقال به حوزه‏‌های مختلف
«مهدی حاج امینی» عضو هیئت علمی دانشگاه یزد هم تعدیل نیروی اداری را در شرایط فعلی اشتباه دانست و مسبب سو استفاده برشمرد.
به گفته وی، از دهه 70 بخش اداری به سمت کوچک شدن رفته و بهره‏‌وری نیز افزایش نیافته است در حالی که دو سوم بودجه کشوری برای شرکت‏‌های دولتی و شبه دولتی است و در جهت بهینه کردن بودجه در شرکت‏‌های مذکور اقدامی انجام نشده است.
تعدیل نیرو بر بودجه عمومی اثرگذار نیست
«سید محمد حسین متقی» نماینده گروه لیدخبر، جمعیت شاغل در دولت به نسبت جمعیت کشور را پنج درصد عنوان کرد و افزود: این میزان در کشورهای پیشرفته بین 9 تا 11 درصد است.
به گفته وی، خالص اشتغال صنعت در سال‏‌های اخیر صفر بوده و تعدیل نیرو بر بودجه عمومی اثرگذار نیست.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/101168/آیا-استقلال-بودجه‎ای-به-نفع-استان-یزد-است؟
بستن   چاپ