خبر یزد
والدین، خصوصیات فرزندان خود در عصر جدید را بشناسند
جمعه 26 مهر 1398 - 10:47:54
خبر یزد - یزد- روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه گفت : والدین مهاجرین دیجیتال هستند و فرزندان آنها بومی دیجیتال و به یقین بین مهاجر و بومی تفاوت است و باید پدر و مادر خصوصیات فرزندان خود در عصر جدید را بشناسند.

سیما فردوسی عصر پنجشنبه در نخستین نشست خانواده و فرزند پروری با موضوع «استحکام خانواده و فرزندپروری در عصر دیجیتال» که در سالن همایش های بین المللی هتل کریاس پلاس میبد برگزار شد ، افزود: پدر و مادرها خودشان را با فرزندان خود مقایسه می کنند و تفاوت‌های زیادی بین خود و بچه‌ها دراحساس مسئولیت کردن‌ها ، منظم بودن ، مودب بودن و...می‌بینند و این در حالی است که باید از ابعاد گوناگون این تفاوت‌ها و خصوصیات فرزندان این دوره را نگریست تا در روش های فرزندپروری موفق شد.
وی یادآور شد : موضوع خانواده پژوهی و فرزند پروری با توجه به نقش مهم حانواده در سلامت روحی انسان‌ها و وجود شخصیت‌های سالم کارآمد در جامعه اهمیت زیادی دارد.
روانشناس بالینی اظهار داشت: با نگاه به گذشته می بینیم خانواده ها به صورت گسترده زندگی می‌کردند ، در بسیاری چیزها شریک بودند و در رفع مشکلات به هم کمک کرده و از رخ دادن طلاق در خانواده جلوگیری می‌کردند اما آهسته آهسته خانواده ها از حالت گسترده خارج شدند و شکلی هسته‌ای به خود گرفتند.
وی ادامه داد: خانواده هسته‌ای مزایا و معایبی چون تنهایی دارد ، والدین باید وقت بیشتری برای بچه‌ها بگذارد باهم مشاوره داشته و از خدمات مشاوره‌ای استفاده کنند.
فردوسی با اشاره به تقسیم‌بندی خانواده به خانواده‌های معیوب , احساساتی و هیجانی گفت: امروزه از منظرهای گوناگون مانند هیجان به خانواده نگریسته می‌شود ، خانواده‌های هیجانی رفتارهای تکانه‌ای دارند و با آسیب زا بودن تولید اضطراب می‌کنند و بچه ها در این خانواده ها ، همیشه انتظار یک اتفاق بد ، مشکل و خطر قریب الوقوع می کشند که آنها را به ستوه می‌آورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با برشمردن نشانه‌های اضطراب مانند عرق کردن کف دست و سرد بودن دست‌ها ، ساعت‌ها بیدار بودن در شب ، وجود درد در ناحیه شکم ، سردرد و... گفت: افراد معمولا به دنبال درمان دردهای خود وقتی می‌فهمند درد منشاء عصبی دارد دیگر به آن توجهی ندارند در حالی باید این دردها ریشه یابی و رفتارشناسی شود.
وی والدین را به مرور نکردن خاطرات گذشته و ریشه یابی رفتارها ، پرهیز از نصیحت کردن ، تمرکز نکردن روی نقاط منفی ، مثبت نگری ، داشتن خواب کافی به اندازه 8 ساعت در شبانه روزو... توصیه کرد و تصریح کرد: ابتدا باید باید حال خود را خوب کنیم تا بتوانیم حال دیگران را هم خوب کنیم ، همچنین باید بدانیم کیفیت رفتار مهم است نه کمیت آن ، درساعاتی که وقت داریم نزد فرزندان باشیم باید داد و فریاد نکرده و به برآورده کردن نیازهای آنها توجه کنیم.
فردوسی همچنین گفت:فرزندان، تقلید گرا و تقلیدکننده رفتارهای ما هستند ، آنها تحلیل گرا نیستند ، ما به عنوان پدر و مادر باید شکرگزار چیزهایی که خدا به ما داده ، باشیم تا فرزندانی شکر گذار داشته باشیم ، همینطور لازم است به تلاش و کوشش و آموختن مهارت هم هم باید توجه کنیم.
وی خاطر نشان کرد: رشد اخلاقی در جامعه ما صعیف است همراه با رشد علمی باید به رشد روح و روان و اخلاق هم توجه داشت ،ما باید خودمان خودمان را رشد دهیم تا بتوانیم سالم زندگی کنیم ، رفتار اجتماعی هم مهم است و باید به رشد آن در خود و بچه هایمان توجه داشته باشیم .
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه رشد اجتماعی باید به میزان بالا رفتن سن باشد، افزود: خانواده‌ها باید به رفت و آمد با اقوام توجه داشته باشند تا رشد اجتماعی دربچه ها تقویت شود ، همچنین لازم است به ورزش کردن و رفتن با بچه‌ها به فضاهای گردشگری و سرسبز هم توجه داشت.
وی ادامه داد : انسان موفق پشتکار دارد ، باید بچه های ما یاد بگیرند که کارشان را تا انتها انجام دهند ، بچه ها باید عمیق درس بخوانند و بدانند افرادی که کمتر تمرکز می کنند کم حوصله هستند.
فردوسی یادآور شد : از خودمان برای بچه هایمان تعریف نکنیم چون به خصوص بچه های نوجوان به افراد مثل خود گرایش دارند، در تربیت کردن باید بگوییم ما هم یک روز مانند شما بودیم و بعد راهکار بدهیم.
وی همینطور با تاکید براینکه خانواده ها باید همسو و منسجم باشند ، به گذاشتن نشست‌های خانوادگی ، احترام گذاشتن به هم ، به گونه‌ای رفتار کردن که فرزندان از بیان کردن حرف هایشان هراس به دل راه ندهند، پشت سرهم بدگویی نکردن ، نشان دادن رفتار محبت آمیز ، عصبانیت همسر خود را در غیاب او و در نزد فرزندان به بیماری ربط دادن، حامی هم بودن ، صدا زدن هم با کلماتی به رنگ طبیعت ، بر زبان نیاوردن حرف زشت ، از ظاهر فرزندان تعریف کردن و...توصیه کرد.
شهردار میبد نیز در این نشست خانواده را قدیمی ترین نهاد اجتماعی برشمرد که باید به جایگاه ویژه آن توجه داشت و آن را از آسیب ها دور نگاه داشت.
علیرضا نقوی افزود: زمانی می توانیم ادعا کنیم شهری سالم داریم که خانواده و فرزندانی سالم داشته باشیم.
وی تصریح کرد: جامعه سنتی ایران هنوز نتوانسته بود آموزش های دوره مدرن را ببیند که یک بازه با دوره فرا مدرن روبرو شد و لازم است با یک سری مسائل برای دور ماندن از آسیب ها آشنا شویم.
شهردار میبد به توسعه فرهنگی و اجتماعی در کنار توسعه عمرانی نوید داد و افزود: در این راستا مقرر شد ازمهرماه امسال پنجشنبه‌های آخر هر ماه سلسله نشست‌هایی تحت عنوان «خوشبختی آموختنی است» برگزار شود و در این مسیر پیشنهادات و نظرات شهروندان به بهتر برگزار کردن نشست ها می انجامد.
مرکز شهرستان 104هزارنفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/101288/والدین،-خصوصیات-فرزندان-خود-در-عصر-جدید-را-بشناسند
بستن   چاپ