خبر یزد
فرماندار:
جشنواره‌ها به توسعه صنعت گردشگری مهریز کمک می‌کند
پنجشنبه 16 آبان 1398 - 8:06:41 AM
ایرنا
خبر یزد - یزد- فرماندار مهریز گفت: برگزاری جشنواره‌های مختلف فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و اقتصادی و توسعه صنعت‌گردشگری منطقه است، باید با مشارکت بخش‌خصوصی و حمایت دولت انجام شود.

رضا زارع‌زاده‌مهریزی در جمع دست اندرکاران برگزاری جشنواره انار در روستای تاریخی« سریزد» مهریز افزود: فرهنگ و داشته‌های بالقوه اجتماعی و ظرفیت‌های خدادادی منطقه را باید توسط بخش‌خصوصی و با مشارکت داوطلبانه افراد بیشتر به مردم معرفی کرد
وی ادامه داد: توسعه و رونق صنعت گردشگری از طریق برگزاری جشنواره‌ها موضوع بسیار مهمی است، نباید هیچگاه از اجرای آن در شهرستان غفلت کرد.
این مسئول اظهارداشت: مردم به خصوص گردشگران را باید در جریان ظرفیت‌های مختلف منطقه از جمله دامپروری و کشاورزی نیز قرار داد.
زارع‌زاده‌مهریزی تصریح کرد: برگزاری جشنواره‌ها از راه‌های مناسب و مطمئن برای رونق تولید و اشتغال است که باید بیشتر مدنظر قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره انار در روستای سریزد بدون هزینه دولتی از سوی بخش‌بخش خصوصی در منطقه برگزار می‌شود.
وی به اهمیت اجرای برنامه‌های مناسب فرهنگی و هنری متنوع در کنار برگزاری جشنواره برای مردم و گردشگران تاکید کرد.
انار از جمله محصول اصلی روستای سریزد است و حدود 40 هکتار از اراضی این منطقه زیرکشت این محصول قرار دارد و سالانه حدود 400 تن از این منطقه برداشت می‌شود.
نخستین جشنواره انار مهریز فردا(جمعه) 17 آبان‌ماه‌جاری از ساعت 9 صبح الی 17 در مجموعه تاریخی و گردشگری سریزد از توابع بخش مرکزی مهریز برگزار می‌شود.
روستای سریزد با یک هزار نفر جمعیت در 10 کیلومتری شمال شهر مهریز قرار دارد.
800 هکتار از باغ‌های شهرستان مهریز به کشت انار از نوع ارقام تفتی، شهوار، میخوش و حصیبی اختصاص دارد.
سطح اراضی کشاورزی مهریز 17 هزار و 500 هکتار است که 10 هزار هکتار آن را باغ‌ها تشکیل می‌دهد.
مرکز شهرستان 50 هزارنفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب یزد قرار دارد.
سالانه از 114 هزار هکتار اراضی قابل‌کشت استان یزد، 340 هزار تن محصول زراعی، 650 هزار تن محصول باغی تولید می‌شود.
سید جمال سجادی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد 19 مهرماه گذشته در ابرکوه پیش‌بینی کرد که با ادامه برداشت انار از 6 هزار و 590 هکتار باغ‌های مثمر استان 113 هزار تن محصول برداشت شود که این میزان تولید نسبت به سال زراعی قبل 15 درصد افزایش دارد.
وی سطح زیرکشت این گیاه را 6 هزار و 806 هکتار در استان ذکر کرد که 215 هکتار آن نهال است که به گفته وی یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار را در کشور دارد و میزان عملکرد برداشت انار در واحد سطح 17 تن و 244 کیلوگرم در هکتار است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت مربوط به شهرستان‌های میبد، اردکان، یزد و تفت است، خاطرنشان کرد: از 40 رقم انار استان، 11 نوع آن مرغوب و ارزش صادراتی دارد .
سجادی پور بیشترین ارقام انار مرغوب استان را ملس یزدی، شیرین شهوار، زاغ عقدا، قصدالدشتی ، ملس سریزد و گل تفت ذکر کرد و یادآور شد: انار تولیدی علاوه بر عرضه در بازار استان‌های همجوار، نوع ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.
بخشی از محصول به صورت تازه خوری، مقداری هم به رب انار و ساندیس فراوری و مقداری هم به‌صورت کنستانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر می‌شود.
تعداد بهره برداران بخش کشاورزی استان یزد حدود 70 هزار نفر است.
اراضی قابل‌کشت استان 170 هزار هکتار است که به دلیل کم‌آبی ، تداوم 2 دهه خشکسالی و تغییر الگوی کشت ، سطح زیر کشت به 114 هزار هکتار کاهش یافت.
برداشت انار در مناطق مختلف استان یزد از اوایل مهرماه آغاز شد و تا اوایل آبان ماه ادامه داشت.
 
 

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/102262/جشنواره‌ها-به-توسعه-صنعت-گردشگری-مهریز-کمک-می‌کند
بستن   چاپ