خبر یزد
اجرای اساسنامه مدارس عشایری ضروری است
سه شنبه 21 آبان 1398 - 14:54:18
خبر یزد - یزد- معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد بر اجرا شدن اساسنامه مدارس عشایری تاکید کرد و گفت: این اساسنامه از سال 93 تاکنون اجرا نشده است.

سعیده بهادرزاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این موضوع مهمترین چالش آموزش و پرورش است و در صورت اجرایی شدن موجب پایان محرومیت دانش آموزان این مدارس در بخش‌های مختلف ، ارتقای کیفیت آموزش و پرورش عشایری و در نتیجه جلوگیری از مهاجرت خانواده های عشایری به حاشیه شهرها می شود.
وی اظهار داشت: با توجه به این که در 2 هفته آینده لایحه بودجه سال 99 ارائه می شود امید است ردیف بودجه ای برای اجرایی شدن اساسنامه مدارس عشایری به ویژه ماده 14 آن اختصاص یابد.
بهادرزاده خاطر نشان کرد: در ماده یاد شده وزارت آموزش و پرورش موظف است به منظور تحقق عدالت آموزشی و پرورشی و بستر سازی توسعه متوازن در مناطق عشایری، ردیف اعتباری خاص با عنوان " توسعه آموزش و پرورش" با هماهنگی سازمان مدیرت و برنامه ریزی کشور تعیین و در لوایح بودجه سالانه منظور نمایند.
وی با بیان اینکه عدالت آموزشی ، زمینه‌ساز عدالت اجتماعی است تصریح کرد: از سوی دیگر نهایی شدن این اساسنامه منوط به ورود نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این اساسنامه و تخصیص ردیف اعتباری خاص برای آموزش و پرورش عشایر است از نمایندگان انتظار داریم جهت بسط عدالت آموزشی در مناطق عشایری حمایت‌های لازم صورت گیرد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: اساسنامه مدارس عشایری که در راستای برنامه ششم توسعه سند تحول بنیادین است، توجه به عدالت آموزشی و مناطق محروم عشایری در آن به وضوح بیان شده است.
بهادرزاده با بیان اینکه یکهزار و 400 دانش آموز عشایر در 3 منطقه آموزشی ابرکوه، خاتم و مروست شامل عشایر ترکمن ،ایل قرایی و عرب شیبانی مشغول به تحصیل هستند افزود: تمام تلاش بر این بوده است زمینه تحصیل برای این دانش آموزان فراهم شود و از تحصیل باز نمانند.
معاون آموزش ابتدایی استان یزد در مورد میزان تحقق عدالت آموزشی در مناطق محروم و عشایری اضافه کرد: آنچه که در زمینه عدالت آموزشی مطرح شده، بعد کمی آن است یعنی اگر ما بتوانیم تمام دانش آموزان لازم التعلیم را از سن 6 سالگی وارد مدرسه کنیم، عدالت آموزشی محقق می‌شود در این زمینه پوشش تحصیلی خوبی داشتیم ولی این همه عدالت آموزشی نیست.
بهادرزاده افزود: بلکه عدالت آموزشی فرصت های برابر یادگیری و یاددهی برای دانش آموزان در تمام مناطق است که به کیفیت عوامل موثر در آموزش چون معلم، همسالان، منابع یادگیری متنوع و تجهیزات و امکانات است و صرفا ثبت نام و تحت پوشش قرار دادن نیست، بلکه توزیع متوازن آموزش برای همه دانش آموزان به صورت یکسان است.
بهادرزاده گفت: پیشرفت‌های خوبی در زمینه عدالت آموزشی در مناطق عشایری استان از جمله برگزاری دوره های ویژه جهت توانمند سازی کارکنان آموزش و پرورش عشایر، توزیع تجهیزات فناوری نوین وجود داشته اما در هنوز برای بهبود وضعیت کنونی نیازمند اجرایی شدن اساسنامه این مدارس و اختصاص بودجه هستیم.
اساسنامه مدارس عشایری در 17 ماده با هدف فراهم کردن فرصت‌های برابر آموزشی و پرورشی برای دانش آموزان عشایری و برنامه های مناسب یادگیری در تمامی نقاط کشور و انسداد مبادی بیسوادی به تصویب رسید.
برچسب‌ها
صندوق روستایی- عشایری یزد وزارت آموزش و پرورش

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/102679/اجرای-اساسنامه-مدارس-عشایری-ضروری-است
بستن   چاپ