خبر یزد
عضو انجمن اقتصاددانان ایران:
مدیران و تصمیم‌سازان کشور در مورد صنعت گردشگری اتفاق نظر ندارند
دوشنبه 9 دی 1398 - 7:36:00 AM
ایسنا
خبر یزد -  عضو انجمن اقتصاددانان ایران مهم‌ترین مشکل گردشگری کشور و استان یزد را نبود یک اتفاق نظر به ویژه در میان تصمیم‌سازان و مدیران به خصوص در زمینه ارزش افزوده و ایجاد اشتغال و در کل پیشران شدن واقعی این صنعت دانست.

«عباس علوی‌راد» با اشاره به بخش‌های پیشران اقتصادی در برنامه تولید و اشتغال دولت که با برش استانی و همراه با لایحه بودجه سال 1399 و تبصره 18 ارائه شده است، از گردشگری به عنوان یکی از این بخش‌های پیشران اقتصادی برای ایجاد ارزش افزوده و توسعه‌ی اشتغال یاد کرد.
وی استفاده از تسهیلات بانک‎های داخلی، تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی و همین طور بودجه عمومی دولت را حمایت‌های مالی این برنامه خواند و یادآور شد: هرچند برخی از بخش‎های هشت‌گانه پیشران اقتصادی تولید و اشتغال کنونی برای سال 99 تعدیل شده است ولی گردشگری و میراث فرهنگی همچنان به عنوان یکی از بخش‌های پیشران برای رسیدن به تولید و اشتغال در کشور به ویژه استان یزد در سال آینده خواهد بود.
عضو انجمن اقتصاددانان ایران در ادامه اظهار کرد: این برنامه‌ که طبق قانون بودجه سال جاری نیز در حال اجراست و برای سال‌های 1399 و 1400 نیز اجرا خواهد شد، به نظر بهترین شاخص و مستند در ارزیابی دقیق بخش‎های پیشران اقتصادی از جمله گردشگری برای تولید و اشتغال در کشور و استان یزد محسوب می‌شود.
وی در این رابطه با بیان این که دولت همزمان با ارائه لایحه بودجه سال 99 به مجلس شورای اسلامی، گزارش محدودی از عملکرد هشت ماهه سال 98 برنامه تولید و اشتغال در بخش‎های پیشران اقتصادی در نظر گرفته شده را به صورت برش استانی ارائه کرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور نشان می‎دهد که در استان یزد از ظرفیت‎های حمایتی دولت برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در صنعت گردشگری استفاده کافی نشده است.
وی با اعلام این که بررسی‌ها نشان می‌دهد از میان تقریباً چند طرح پیشنهاد شده در حوزه توسعه گردشگری استان یزد برای استفاده از تسهیلات حمایتی دولت، هیچ کدام به مرحله پرداخت وام و تسهیلات نرسیده است، اظهار کرد: این گزارش نشان می‌دهد که در هشت ماه ابتدای امسال علاوه بر این که دولت بخش گردشگری را با سایر بخش‌ها، یکسان دیده و برای آن اعتبار گذاشته اما متاسفانه از این بابت استان یزد هنوز قادر به استفاده از این ظرفیت نبوده است.
این دانشیار دانشگاه در جواب به این سوال خبرنگار ایسنا که گردشگری در حال حاضر چندمین اقتصاد در کشورمان محسوب می‌شود؟ گفت: اگر برنامه تولید و اشتغال دولت را ملاک قرار دهیم، گردشگری می‌تواند به عنوان اقتصاد پنجم مطرح باشد اما این که چرا در آن توفیقی حاصل نشده، مسئله دیگری است.
وی مهم‌ترین مشکل گردشگری کشور و استان یزد را نبود یک اتفاق نظر به ویژه در میان تصمیم‌سازان و مدیران به خصوص در زمینه ارزش افزوده و ایجاد اشتغال و در کل پیشران شدن واقعی این صنعت دانست و افزود: باید بپذیریم بسیاری از مشکلات کشور و استان یزد با تکیه و سرمایه‌گذاری هدفمند در این حوزه حل شدنی است.
علوی‌راد با تاکید بر این که برای توسعه صنعت گردشگری باید یک مدل مبتنی بر استاندارهای جهانی و منطبق بر واقعیت‌های بومی داشته باشیم‌، بیان کرد: در هیچ کجای دنیا بدون توسعه همزمان سخت‌افزار، نرم‌افزار، انسان افزار و یک سازمان‌افزار قدرتمند و یکپارچه صنعت گردشگری به موفقیت چشمگیری دست نیافته است لذا برای توسعه صنعت گردشگری در استان یزد ابتدا لازم است در حوزه های چهارگانه مورد اشاره، وضعیت موجود استان با شهرهای هم‌ سطح به طور نسبی موفق در زمینه گردشگری در دنیا مقایسه و شکاف‌سنجی شود.
وی افزود: آنگاه اگر اراده‌ای واقعی برای پیشران شدن صنعت گردشگری به منظور خلق ارزش افزوده و اشتغال در استان وجود داشته باشد، با یک برنامه مدون در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت می‌توان به موفقیت رسید.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه در شرایط فعلی در حال درجا زدن در این حوزه هستیم و تا زمانی که صرفاً فعالیت در حوزه گردشگری محدود به شعار باشد و عزم واحد و مدلی در این زمینه وجود نداشته باشد، صنعت گردشگری عملاً در اولویت فعالیت‌های اقتصادی قرار نخواهد گرفت.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/109160/مدیران-و-تصمیم‌سازان-کشور-در-مورد-صنعت-گردشگری-اتفاق-نظر-ندارند
بستن   چاپ