خبر یزد
با حضور معاون سازمان محیط زیست در یزد انجام شد؛
معرفی مجدد گورخر آسیایی به زیستگاه تاریخی- طبیعی آن
چهارشنبه 11 دي 1398 - 11:36:54
خبر یزد - ایسنا/یزد معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر این که رسالت محیط زیست داشتن گونه‌ها در زیستگاه طبیعی است و نه در اسارت، اظهار کرد: ولیکن ایجاد ذخایر پشتیبان برای گونه‌های در معرض خطر، تهدید یا انقراض از جمله گورخر آسیایی ضروری است.

«کیومرث کلانتری» در سفر یک روزه به استان یزد ضمن بازدید از پارک ملی سیاه کوه و طرح معرفی مجدد گورخر آسیایی به زیستگاه تاریخی- طبیعی این گونه، گفت: اگر چه سازمان حفاظت محیط زیست متولی حفاظت از تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی کشور است ولی این مهم تنها با همراهی و همکاری تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌های متولی کشور و مشارکت مردم محقق خواهد شد.
وی افزود: رسالت ما داشتن گونه‌ها در زیستگاه طبیعی است و نه در اسارت، لیکن در شرایطی که عوامل طبیعی و انسانی جمعیت‌های حیات وحش را محدود و جزیره‌ای می‌کنند، ایجاد ذخایر پشتیبان برای گونه‌های در معرض خطر، تهدید یا انقراض من جمله گورخر آسیایی ضروری است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد، در چنین شرایطی و با جزیره‌ای شدن جمعیت‌ها، انجام اقدامات مداخله‌ای برای تقویت وضعیت گونه ضروری است لذا با این پیشینه، اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد معرفی مجدد گورخر ایرانی به طبیعت استان یزد را در دستور کار قرار داد.
بر همین اساس و باتوجه به این که دشت‌های استپی و بیابانی شهرستان اردکان در گذشته‌ای نه چندان دور میزبان گله های بزرگی از گور بوده، تلاش شد تا گونه مجدداً به زیستگاه‌های تاریخی خود معرفی شود که برای نیل به این منظور، در آذرماه سال جاری تعداد 11 رأس گورخر (شامل 4 راس نر و 7 راس ماده) از سایت تکثیر پنج انگشت ابرکوه به پارک ملی سیاه کوه در اردکان منتقل و در قرنطینه ایجاد شده در محل رهاسازی شدند.
از آنجا که قرنطینه مزبور صرفاً برای سازگاری گونه با محیط جدید ایجاد شده بود، در جریان بازدید معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گورخرها به زیستگاه‌های طبیعی پارک ملی سیاه کوه معرفی شدند.
«نیره پورملائی» مدیر کل حفاظت محیط زیست یزد در خصوص معرفی گورخر به طبیعت پارک ملی سیاه‌کوه اظهار کرد: در پارک ملی و منطقه حفاظت شده سیاه کوه، حداقل تعارضات انسانی در برابر امنیت و بقای گور وجود دارد لیکن مخاطرات طبیعی نظیر خشکسالی، وجود گوشتخواران طبیعی در عرصه و احتمال حذف طبیعی گونه، امکان مهاجرت گونه از زیستگاه و مسائلی از این قبیل، پیش روی این طرح است که امیدواریم با سازگاری تدریجی گونه، پیوند آن به طبیعت منطقه با موفقیت برقرار شود.
پورملائی افزود: تمام تلاش‌های مجموعه سازمانی محیط زیست، از مدیران تا محیط‌بانان برای پیوند گورخر به طبیعت، هدفمند بوده و امید است با انجام اقدامات حمایتی و مداخله‌ای مانع از حذف کامل این گونه از طبیعت و تضعیف بیش از پیش اکوسیستم‌ها شویم.
وی در پایان افزود: در حال حاضر تمامی رفتارهای این جمعیت در طبیعت به صورت مستمر پایش و رصد شده و با تداوم اقدامات حمایتی ترتیبی اتخاذ شده تا انشاالله جمعیت نوپا به منطقه پیوند خورده و پایدار شود.
یاداور می‌شود؛ گور ایرانی که امروزه کمترین جمعیت را در میان زیر گونه‌های موجود در دنیا دارد، در طبقه حفاظتی «در آستانه انقراض» و در فهرست سرخ IUCN و ضمیمه یک سایتس قرار دارد و شدیداً نیازمند حفاظت است.
انتهای یام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/109450/معرفی-مجدد-گورخر-آسیایی-به-زیستگاه-تاریخی--طبیعی-آن
بستن   چاپ