خبر یزد
خشونت یک امر بدیهی و غیرمذموم در خانواده‌ها!
دوشنبه 16 دي 1398 - 14:06:01
خبر یزد - ایسنا/یزد برخی مسئولان معتقدند تا زمانی که خشونت به‌ عنوان یک امر طبیعی، بدیهی و غیرمذموم در خانواده‌ها پذیرفته‌ شده باشد، هیچ ابزار حقوقی و انتظامی نمی‌تواند مانع بروز خشونت در جامعه شود.

از ابتدای امسال تاکنون چند مورد درگیری خانوادگی و نزاع در شهرستان به ثبت رسیده که متاسفانه چند مورد از آنها منجر به قتل شده است و همین اتفاقات نیز مسئولان شهرستان را بر آن داشته تا هفتمین کارگروه اجتماعی و فرهنگی این شهرستان را با بررسی ویژه موضوع «خشونت در خانواده‌ها» برگزار کند.
«بهروز شهابی‌زاد» فرماندار اردکان دیروز یکشنبه پانزدهم دی‌ماه در این کارگروه، دسترسی بسیار راحت و بدون محدودیت به شبکه‌های مختلف اجتماعی و شرایط حساس اقتصادی و اجتماعی را در کنار عوامل مختلف خانوادگی و کاهش کنترل‌های اجتماعی، از عوامل بروز و ظهور خشونت و پرخاشگری در جامعه بیان کرد.
وی افزود: اگرچه پیشگیری‌های انتظامی و حقوقی نقش قابل‌توجهی در کاهش میزان خشونت در خانواده و جامعه دارد اما این حمایت‌های قانونی اگر با تدابیر فرهنگی و اجتماعی همراه نباشد، راه به‌جایی نخواهد برد.
وی در این رابطه با تأکید بر لزوم تمایز میان آمارهای مربوط به خشونت با آنچه در واقع روی می‌دهد، گفت: تا زمانی که خشونت به‌عنوان یک امر طبیعی، بدیهی و غیرمذموم در خانواده‌ها پذیرفته‌ شده باشد و مردان یا زنان به خود این حق را بدهند که از رفتارهای خشونت‌آمیز به‌ عنوان راهکار برون‌رفت از مشکلات روزمره خود استفاده کنند، هیچ ابزار حقوقی و انتظامی نمی‌تواند مانع بروز خشونت در جامعه شود.
فرماندار خاطرنشان کرد: این در حالی است که هدف اصلی تمامی ادیان به‌ ویژه دین مبین اسلام، مباحث اخلاقی و کرامت انسانی است که به‌ عنوان محوری‌ترین تکلیف بیان‌ و تمام تکالیف دیگر بر محور اخلاق بنا شده‌ است.
وی گفت: هدف از برگزاری چنین کارگروه‌های تخصصی، بررسی ریشه‌های بروز خشونت جهت تدوین برنامه‌های عملیاتی در سه سطح پیش از بحران، حین بحران و پس از بحران است.
وی اصلاح و تقویت باورها و هنجارهای دینی و فرهنگی، ارتقای سطح تاب‌آوری در خانواده‌ها، ارائه تعریف مجدد از خشونت، آموزش و برگزاری برنامه‌های مختلف در راستای افزایش نشاط اجتماعی را از جمله راه‌هایی دانست که می‌تواند زمینه‌های بروز خشونت را کاهش دهد.
شهابی‌زاد در پایان گفت: بر این اساس، مهم‌ترین وظیفه آموزش‌ و پرورش، مساجد، حوزه‌های علمیه و مراکز آموزش عالی، احیا و گسترش اخلاق در جامعه است.
مدیریت هیجان، کنترل تعارضات در خانواده، آموزش مربیان مهدهای کودک، معلمان آموزش‌ و پرورش، اولیا و کارمندان، روحانیون، بازنشستگان، پزشکان عمومی، مددیاران سلامت و زنان خانه‌دار علاقه‌مند از جمله راهکارهایی بود که در این کارگروه بررسی شد.
همچنین لزوم ایجاد مراکزی جهت دریافت هیجانات مثبت و صحیح به‌ویژه برای نوجوانان و زنان خانه‌دار، ایجاد کانون‌های تفکر مثبت، هدایت تشکل‌ها به این حوزه، غربالگری موارد در معرض آسیب، اطلاع‌رسانی مناسب در مورد وظایف و عملکرد اورژانس اجتماعی، معرفی خط تلفن مداخله در بحران، آماده‌سازی بسته‌های مداخله‌ای برای قشرهای مختلف جامعه از جمله راهکارهایی بود که در این جلسه مطرح شد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/111365/خشونت-یک-امر-بدیهی-و-غیرمذموم-در-خانواده‌ها!
بستن   چاپ