خبر یزد
مدیر کل اوقاف و امور خیریه یزد مطرح کرد:
توسعه یزد با احیا و افزایش بهره‌وری موقوفات استان
دوشنبه 7 بهمن 1398 - 15:50:42
خبر یزد - ایسنا/یزد مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد ضمن تشریح ویژه برنامه‌های سوگواره یاس نبوی در استان، اظهار کرد: موقوفات استان یزد با وجود جایگاه مناسبی که به لحاظ تعداد در کشور دارند، سالانه درآمد اندکی قریب 10 میلیارد تومان دارند و ضروریست بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری جهت افزایش بهره‌وری موقوفات استان ترغیب شود.

حجت الاسلام «حسین زارع زاده» امروز دوشنبه هفتم بهمن‌ماه در آستانه سالروز شهادت ام ابیها حضرت فاطمه زهرا(س) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از برنامه‌های مناسبتی اداره کل اوقاف و امورخیریه، برگزاری سوگواره یاس نبوی در ایام شهادت حضرت زهرا(س) است که امسال این ویژه برنامه در55 امامزاده و بقعه متبرکه استان خبر داد.
وی حضور 17 مبلغ اعزامی و همچنین مبلغان بومی در طول اجرای طرح در سطح شهرستان‌ها، قرائت زیارت حضرت زهرا(س) و خطبه فدکیه از اهم برنامه‌های این سوگواره خواند.
این مسئول از دیگر ویژه برنامه‌های مناسبتی اوقاف و امور خیریه استان در سال جاری به برگزاری طرح آرامش بهاری در 55 بقعه استان اشاره و اظهار کرد: در این طرح 485 هزار نفر زائر حضور یافتند و 11 هزار و 500 نفر مسافر نوروزی نیز اسکان داده شدند.
وی طرح بصیرت عاشورایی که در 60بقعه با ویژه برنامه‌هایی مانند شیرخوارگان حسینی، همایش احلی من العسل و رهروان زینبی برگزار شد را از دیگر این ویژه‌برنامه‌های مناسبی ذکر کرد و گفت: امسال اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در قالب طرح «شمیم حسینی» 565 میلیون تومان به صورت روضه‌خوانی، اطعام عزاداران و موارد مشابه به هیئات‌های مذهبی و مساجد استان کمک کرد.
وی برگزاری طرح ولایت علوی در 60 بقعه، نشاط معنوی در20 امامزاده و بقعه و همچنین طرح ضیافت الهی ویژه ماه رمضان در 55 بقعه و امامزاده استان را از دیگر برنامه‌های مناسبتی معاونت فرهنگی اوقاف استان برشمرد.
حجت السلام زارعزاده با اشاره به راه‌اندازی 18 مرکز افق در امامزادگان و بقاع متبرکه استان، از فعالیت این مراکز اقدامات فرهنگی، قرآنی و اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را بیان کرد و گفت: در مقوله آسیب‌های اجتماعی در سک سال اخیر برگزاری دوره‌های سبک زندگی اسلامی در سه رشته تربیت فرزند، مهارتهای فردی و خانواده و ازدواج اقدام و در همین راستا نیز تفاهم‌نامه همکاری فرهنگی با سه مجموعه معاونت فرهنگی کمیته امداد امام خمینی، مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران و بسیج زنان استان منعقد کرده است.
وی اجرای طرح پیوند آسمانی با مشارکت 13 نفر از خیرین استان که منجر به بهره‌مندی 83 نفر شده و اجرای طرح مهر تندرستی یا مشارکت 34 خیر که منجر به بهره‌مندی 943 نفر از عواید موقوفات مرتبط با مصارف دارو و درمان و سلامت شده است، همچنین کمک به آزادسازی 12 زندانی جرائم غیرعمد مالی و نیز کمک به سیل‌زدگان لرستان و حادثه دیدگان سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان را از دیگر اقدامات صورت گرفته اوقاف یزد در جهت عمل به نیات وقاف خیراندیش اعلام کرد.
استان یزد از حیث تعداد موقوفات رتبه پنجم کشور را دارد ولی با درامد سالیانه قریب 10 میلیارد تومانی از جایگاه نامطلوبی در بین استان‌های کشور برخوردار است. مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد با بیان این یزد به لحاظ تعداد کل موقوفات با رقم افزون بر 14 هزار مورد در رتبه پنج کشور و از حیث تعداد رقبات به تعداد 36 هزار و 680 رقبه در رده دهم استان‌های کشور است، خاطرنشان کرد: با این وجود موقوفات استان به لحاظ درآمدزایی وضعیت مناسبی در کشور ندارند و به رغم تلاش‌های صورت گرفته که منجر به رشد 30 درصدی درآمد موقوفات استان در سال جاری شده، این میزان تنها 9.8 میلیارد تومان بوده است.
وی در ادامه به برخی از هزینه کرد اجرای نیات موقوفات استان در یکسال گذشته نیز اشاره و تصریح کرد: در بخش مذهبی دو میلیارد تومان، در امور خیریه 1.8 میلیارد تومان، در بخش اجتماعی 490 میلیون تومان، در مورد مدارس علوم دینی 160 میلیون تومان، در بخش مساجد 670 میلیون تومان و در بخش بقاع متبرکه نیز 342 میلیون تومان هرینه شده است.
وی با بیان این که به طور متوسط در هر 12 روز یک موقوفه جدید در استان به ثبت می‌رسد، تعداد موقوفات جدید استان از ابتدای سال تاکنون را 31 مورد عنوان کرد که عمدتاً مربوط به شهرستان‌های تفت و یزد بوده است.
متاسفانه تعرفه‌های بالای کسب مجوزها و کمبود نیروی انسانی تاکنون مانع ارتقای درامد موقوفات از طریق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شده ولی مصوبات اخیر شورای شهر این نوید را می‌دهد که شاهد کاهش این تعرفه‌ مجوزهای سرمایه‌گذاری موقوفات در راستای ترغیب سرمایه‌گذاران باشیم. حجت الاسلام زارعزاده از یزد به عنوان یکی از استان‌های پیشروی کشور به لحاظ اخذ سند مالکیت برای موقوفات یاد کرد و گفت: در یک سال گذشته برای 756 موقوفه متصل به 1303 رقبه سند مالکیت اخذ شده که وسعت این موقوفات سنددار شده183 هکتار بوده است.
وی از رسیدگی به 77 پرونده دعاوی حقوقی مربوط به اوقاف استان در سطح ملی نیز خبر داد و گفت: 62 پرونده له موقوفه و 15 موقوفه نیز علیه موقوفه بودند.
وی همچنین از تعیین تکلیف 206 پرونده دعاوی سطح عادی گفت و گفت: البته تعداد 450 پرونده در جریان رسیدگی قرار دارد و 79 مورد نیز در مرحله اجرای حکم است.
به گفته وی، امسال برای 483 موقوفه تنظیم اسناد اجاره و جهت 4220 موقوفه نیز تجدید سند اجاره شده است و علاوه بر این نیز در این بازه زمانی 116 موقوفه منفعتی و 50 موقوفه انتفاعی شامل 853 رقبه منفعتی و 89 رقبه انتفاعی جدید در استان شناسایی و ثبت شده است.
این مسئول از جمله اقدامات موثر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در جهت احیا و درامدزایی موقوفات استان را ترغیب سرمایه‌گذاران جهت سرمایه‌گذاری در آنها و افزایش بهره‌وری موقوفات ذکر کرد و در این باره از بهره‌برداری یک مجتمع تجاری در بلوار شهید عابدی و یک واحد پمپ بنزین در مجموعه شیخ محمد سلطان حداکثر تا اردیبهشت‌ماه سال آینده خبر داد.
وی سرمایه گذاری در موقوفات استان که منفعت عمومی را دنبال می‌کند را منجر به توسعه استان خواند و گفت: متاسفانه تعرفه‌های بالای کسب مجوزها و کمبود نیروی انسانی تاکنون مانع ارتقای درامد موقوفات از طریق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شده ولی مصوبات اخیر شورای شهر این نوید را می‌دهد که شاهد کاهش این تعرفه‌ مجوزهای سرمایه‌گذاری در موقوفات در راستای ترغیب سرمایه گذاران باشیم.
حجت الاسلام زارعزاده در پایان نیز از اختصاص 64 میلیارد تومان تسهیلات از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به سرمایه‌گذاران طرح‌های سرمایه‌گذاری موقوفات استان خبر داد و گفت: ورود این اعتبار به استان ‌قطعاً با توجه به ماهیت وقف در راستای تامین نیاز همه اقشار مردم به توسعه همه جانبه استان کمک خواهد کرد لذا باید بیشتر مورد اهتمام مسئولان استان قرار گیرد.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/113303/توسعه-یزد-با-احیا-و-افزایش-بهره‌وری-موقوفات-استان
بستن   چاپ