خبر یزد
محقق و نویسنده یزدی مطرح کرد:
راه‌های گسترش و ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه
یکشنبه 20 بهمن 1398 - 11:23:24 AM
ایسنا
خبر یزد -  محقق و نویسنده یزدی ضمن تشریح و پیشنهاد راه‌های گسترش و ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه، بر تجهیز کتابخانه‌ها به کتاب‌های روزآمد و متنوع به عنوان یکی از این روش‌ها اشاره کرد.

«حسین مسرّت» یکی از راه‌های گسترش و ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه را تجهیز کتابخانه‌ها از نظر کتاب‌های روزآمد و گوناگون عنوان و در این باره اظهار کرد: متأسفانه بیشتر کتابخانه‌های عمومی، گسترش کمّی و کیفی چندانی ندارند، حتی اگر به برخی کتابخانه‌ها نگاه کنیم می‌بینیم که در طول 10 سال گذشته تقریباً آمار ثابتی دارند.
وی در این خصوص با اشاره به گرانی کتاب که بیشتر دوستداران کتاب را از خرید آن محروم می‌کند، دو شیوه را به مسئولان برای ترویج فرهنگ کتابخوانی پیشنهاد داد و تصریح کرد: یک روش تجهیز کتابخانه‌های عمومی از طریق اهدای سالیانه دست کم 10 هزار جلد کتاب خوب علمی، تحقیقی و تاریخی و روش دوم نیز قرار دادن یارانه برای کاغذ کتاب است.
به گفته این نویسنده برجسته‌ی یزدی، همچنان که برای گندم که غذای جسم انسان است، چنین تمهیدی صورت گرفته و به آن یارانه تعلق گرفته است باید برای کاغذ و کتاب هم که غذای روح بشر است نیز چنین تدبیری انجام گیرد.
وی بر نقش مهم پدران و مادران در ترغیب و تشویق فرزندان به مطالعه تاکید کرد و افزود: آموزگاران و دبیران نیز از طریق رهنمود دانش‌آموزان به کتابخانه‌ها و تشویق آن‌ها به مطالعۀ کتاب‌های غیر درسی می‌توانند بهترین قدم‌ها را در این راه بردارند، به عنوان نمونه گذاشتن نمره برای مطالعه‌ی کتاب و خلاصه نویسی به جای انشاء می توئاند در این باره راهگشا باشد.
مسرت اهدای جوایز تشویقی در مدارس برای بهترین کتاب‌خوانان و فعّالترین اعضای کتابخانه در قالب اعطای کتاب را مفید خواند و گفت: باید یک جلسه‌ی آشتی‌کنان بین مردم با کتاب برگزار شود.
وی بیان کرد: بسیاری از مردم ایران تیراژه‌های چند ده هزاری کتاب در سال‌های اوایل انقلاب( 1357 و 1358 ) را به یاد دارند لذا باید علّت گریز مردم از کتاب بررسی شود.
این پژوهشگر فرهنگ عامه یزد فعّال کردن کتابخانه‌های مساجد را از دیگر اقدامات موثر در ترویج فرهنگ مطالعه ذکر و تصریح کرد: همگان به یاد دارند که در سال های 1356 تا 1357 با برنامه‌ریزی قبلی، تمام مساجد یزد دارای کتابخانه بودند و اکنون تمام آن‌ها تعطیل هستند در حالی که این کتابخانه‌ها نقش بسیار خوبی در آگاهی مردم داشتند به ویژه آن که در محلّه و نزدیک به خانه بود و خانواده فرزندان خود را به آسودگی به این کتابخانه‌ها می‌فرستادند.
وی نقش رسانه‌های همگانی همچون صدا و سیما و روزنامه‌ها در ترغیب و تشویق مردم به کتابخوانی را حائز اهمیت دانست و گفت: این فرهنگ‌سازی چه از طریق مصاحبه با دانشمندان که به دلیل پژوهش و تحقیق به مدارج عالی رسیدند و چه از طریق تهیّه و تدوین فیلم های کوتاه داستانی موثر خواهد بود.
مسرت خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه‌های کتاب در سرتاسر کشور که کتاب‌ها را با تخفیف مناسب در دسترس مردم قرار می‌دهند نیز تاثیر گذار است و نمایشگاه‌های کتاب استانی تجربۀ موفّقی است چرا که در طول 10 روز برگزاری این نمایشگاه کتاب، خرید کتاب به اندازۀ یک سال مردم همان شهر است.
این نویسنده یزدی در پایان نیز از اقداماتی مانند چاپ کتاب‌هایی با کاغذ ارزان و قطع جیبی برای بهره‌وری همگان، گذاشتن امکانات و تسهیلات برای چاپ کتاب در اختیار نویسندگان، معرّفی چهره‌های موفّق ادب و فرهنگ ایران، برگزاری مسابقات کتابخوانی در سطح شهر و در بین اعضاء هر کتابخانه، عضویّت رایگان یا کم بهاء در کتابخانه‌ها و افزودن شمار کتابداران کتابخانه ها جهت سرویس دهی بهتر و توأم با روی خوش به عنوان دیگر راه های گسترش و ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه یاد کرد.
 

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/116413/راه‌های-گسترش-و-ترویج-فرهنگ-کتابخوانی-و-مطالعه
بستن   چاپ