خبر یزد
فعالیت اصناف مزاحم روی اعصاب شهروندان مهریزی
چهارشنبه 18 تير 1399 - 07:32:26
خبر یزد - یزد- جمعی از شهروندان مهریزی با انتقاد از فعالیت برخی اصناف مزاحم شهری که با آلایندگی زیاد سلامت شهروندان را تهدید می‌کنند، انتقال و ساماندهی آنها در خارج از بافت شهری را خواستار شدند.

یکی از مشکلات زندگی شهری فعالیت صنوف مختلف مزاحم و آلاینده است که علاوه بر آلایندگی‌های صوتی و آشفتگی بصری باعث بروز ترافیک در بسیاری از معابر و ایجاد مزاحمت برای شهروندان می‌شوند.
اهم صنوف آلاینده مزاحم شهری شامل مصالح فروشان، نمایشگاه اتومبیل، تعمیرکاران، فلزکاران و درودگران است که طبق مقررات باید نسبت به انتقال اینگونه صنف‌ها به مکان مناسب اقدام شود.
در خصوص فعالیت اصناف مزاحم در سطح برخی از مناطق شهر مهریز جمعی از شهروندان در گفت و گو با گزارشگر ایرنا ساماندهی این اصناف و انتقال آنها به مناطقی که باعث ایجاد مزاحمت برای شهروندان نشود، را خواستار شدند.
صنوف آلاینده را منتقل کنید
یکی از اهالی مهریز ساکن در محله مزویرآباد می‌گوید: وجود برخی صنوف آلاینده صوتی و مزاحم در وسط شهر و محل زندگی و تردد مردم مشکلات زیادی را برای شهروندان به وجود آورده و انتظار از متولیان بهداشت و امور شهری این است که برای جابجایی این گونه اصناف اقدام شود.
حسینعلی زارع بیدکی افزود: قرار گرفتن این صنوف که برخی با سرو صدای زیاد و برخی دیگر با آلایندگی بالا ، موجب سلب آسایش و آزار و اذیت شهروندان شده‌اند، نیازمند اهتمام ویژه مسئولان شهری است.
دیگر شهروند مهریزی می‌گوید: وجود صنوف مختلف مزاحم شهری در کنار واحدهای دیگر در سطح معابر و حتی در کنار محل زندگی مردم علاوه بر ایجاد مشکلات مختلف بهداشتی، سیمای شهری را نیز زشت کرده است.
رضا ابویی مهریزی تاکید کرد: باید این صنوف آلاینده و مزاحم در یک محل و در قالب مجتمع و شهرک اختصاصی ساماندهی شوند تا زیباسازی محیط شهری و تامین رفاه و آسایش شهروندان و صاحبان سخت‌‍کوش این صنوف فراهم شود.
انتقال صنوف مزاحم شهری قانون است
رییس شوری اسلامی شهر مهریز گفت: طبق تبصره 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها باید واحدهای آلاینده و مزاحم شهری در یک مکان مناسب برای پیشگیری از خطرات روحی و جسمی شهروندان ساماندهی شود.
علیرضا ابویی افزود: در این خصوص ابتدا باید توسط دستگاه‌های مسوول شهرستان مکانی مناسب در خارج از حوزه شهری پیش‌بینی و زیرساخت‌های لازم برای آن فراهم شود تا زمینه برای انتقال این صنوف فراهم ‌شود.
وی اظهار کرد: شورای اسلامی و شهرداری آمادگی کامل برای اجرای قانون انتقال صنوف مزاحم شهری را دارد اما این امر مستلزم تامین زیست ساختهای مورد نیاز برای اجرای این طرح است که تامین برخی از این زیرساخت‌ها در حیطه فعالیت شهرداری نیست.
پیگیر انتقال صنوف مزاحم هستیم
همچنین معاون عمرانی فرمانداری مهریز گفت: برای ساماندهی صنوف مزاحم شهری و آلاینده طبق مقررات با همکاری برخی دستگاه‌های اجرایی اقداماتی در شهرستان صورت گرفته است.
علیرضا مرادیان افزود: در این ارتباط زمینی به مساحت 20 هکتار در جوار شهرک صنعتی شهرستان مهریز برای ایجاد مجتمع و مکان استقرار واحدهای مزاحم شهری پیش‌بینی شده که ایجاد زیرساخت‌های آن در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: با ایجاد زیرساخت لازم برای انتقال صنوف مزاحم شهری به مطالبه شهروندان در زمینه تامین آسایش آنان اقدام می‌شود.
مکانی برای استقرار صنوف پیش‌بینی شد
همچنین رییس اتاق اصناف مهریز گفت: ساماندهی 500 واحد مشاغل و صنوف مزاحم شهری به منظور ایجاد وحدت رویه در کاهش استقرار و رفع مزاحمت کارگاه های صنفی در حوزه شهری از مطالبه‌های به حق مردم است.
محمدرضا زارع‌زاده با اشاره به اینکه زمینی برای استقرار این واحدها اختصاص یافته افزود: برای ایجاد مکان مناسبی برای استقرار این واحدها به برخی زیر ساخت‌ها از جمله آب، برق، جاده و تلفن نیاز است که با پیگیری مسوولان محقق می‌شود.
وی گفت: انتقال این صفوف بر اساس مقررات یک کار بین‌بخشی است و همه باید در کنار هم همکاری کنند که در شهرستان این تعامل و روحیه وجود دارد و به دنبال انجام جدی آن هستیم که قطعا بزودی محقق می‌شود.
این مسوول اظهار کرد: یکی از مطالبات برحق شهروندان و مسوولان ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم شهری است که با همکاری صاحبان این واحدها و همچنین همراهی مردم و حمایت دستگاه‌های مرتبط اجرا می‌شود. 
مسوولان همکاری کنند
رضا زارع‌زاده مهریزی فرماندار مهریز در خصوص اصناف مزاحم شهری گفته بود: با ادامه فعالیت کارگاه‌های مزاحم شهری وضعیت نامناسبی در شهر به وجود آمده که رفع این معضل اجتماعی نیازمند همکاری اتاق اصناف هست که با پیگیری صنوف و اداره صنعت، معدن و تجارت ( صمت ) باید کارگاه‌ها به خارج از شهر منتقل شود.
از میان مشاغل و صنوف متعدد مزاحم شهری می توان به مکان های تولید، بسته بندی و انبار مواد شیمیایی خطرناک و مواد محترقه؛ دامداری اعم از سبک و سنگین؛ مرغداری و پرورش انواع طیور صنعتی؛ تولید مصنوعات سیمانی و موزائیک؛ تولید لوله سیمانی و پله؛ تولیدکاشی و سرامیک؛ آجرپزی از جمله تولید آجر فشاری و سفال، تولید آجر قزاقی؛ تولید گچ و آهک، سنگبری و سنگ کوبی اشاره کرد که به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی‌توانند در محدوده شهری فعالیت کند.
همچنین می توان به کارگاه‌های تولیدآسفالت؛ تولید شن وماسه؛ چرم سازی؛ دباغی؛ سالامبور سازی؛ روده پاک کنی؛ کشتارگاه دام و طیور؛ پایانه‌های بار و انبار مؤسسات باربری؛ شارژگاز در کپسول؛ آب فلزکاری ها (آب کاری)؛ رنگ کاری پروفیل آلومینیومی (رنگ کوره‌ای) اشاره کرد که از جمله مشاغل و صنوفی است که به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن نمی‌تواند در محدوده شهر فعالیت داشته باشد.
در آئین‌نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، وظایف و تکالیف دستگاه‌ها برای ساماندهی مشاغل و اصناف مشخص شده که براین اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری اتاق اصناف موظف است اقدامات لازم را در زمینه ایجاد ظرفیت برای استقرار صنوف موجود در شهرها و شهرک‌های صنعتی، گذراندن دوره‌های آموزشی، محیط زیست، بهداشت و ایمنی از سوی صاحبان و کارکنان واحدهای صنفی براساس ماده (17) قانون نظام صنفی کشور -مصوب 1382- و راه اندازی سامانه‌های خدمات الکترونیک مشاغل شهری اجرایی کند.
هم اکنون 6 هزار نفر در 2 هزار و 700 واحد صنفی فعال حوزه شهری و روستایی مهریز زیر نظر 12 اتحادیه فعالیت می کنند.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
برچسب‌ها
مهریز شورای شهر اصناف

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/140337/فعالیت-اصناف-مزاحم-روی-اعصاب-شهروندان-مهریزی
بستن   چاپ