خبر یزد
مقابله با کرونا؛ ماسک بهتر است یا واکسن آنفلوانزا؟
چهارشنبه 26 شهريور 1399 - 10:48:20
خبر یزد - ایسنا/یزد امسال با اشاره به نزدیک شدن فصل پاییز تهدید شیوع بیماری آنفلوانزا علاوه بر شیوع ویروس کرونا اذهان عمومی را با دغدغه خاطری جدی مواجه کرده و نظام سلامت را به تکاپویی مضاعف وادار کرده است.

درخواست‌های کاذب دریافت واکسن آنفلوانزا توسط اقشار مختلف از یک سو، مقدور نبودن تأمین میزان واکسن متناسب با نیازهای موجود از سوی دیگر، استرس شیوع دو ویروس کویید19 و آنفلوانزا در ماه‌های پیشه‌رو را دو چندان کرده است.
آنفلوانزا بیماری واگیرداری است که باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی شده و با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود.
سه نوع از ویروس آنفلوانزا به نام‌های آ (A)، ب (B)، ث (C) وجود دارد و نوع آ در انسان و حیوانات، نوع ب در انسان و پستانداران و نوع ث فقط در انسان دیده می‌شود.
آنفلوانزا یک عفونت تنفسی کوتاه‌مدت ولی تا اندازه‌ای شدید را در همه افراد، به ویژه بالغین ایجاد می‌کند و در افراد سالمند، کودکان و برای افراد دارای بیماری زمینهای قلبی-تنفسی، تهدیدکننده بوده و اگر کنترل نشود، ممکن است منجر به مرگ شود.
واکسن آنفلوانزا هیچ گونه پیشگیری برای بیماری کرونا ندارد

خبر یزد


دکتر «ابراهیم سلمانی» سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تقاضای کاذب برای واکسن آنفلوانزا مدیریت این مهم در جامعه به ویژه بین اقشار آسیب پذیر را با چالش‌های روحی و روانی شدیدی مواجه کرده است.
وی با بیان این‌که واکسن آنفلوانزا می‌تواند فقط تا 65 درصد افراد را در برابر این ویروس بیمه کند، افزود:‌ طبق بررسی‌های انجام شده استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی تا 95 درصد مانع ابتلا به ویروس کرونا و آنفلوانزا می‌شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به نقش اصحاب رسانه در مدیریت شرایط مختلف، نظیر شیوع ویروس، گفت:‌ مردم باید بدانند که همه به واکسن آنفلوانزا نیازی نداشته و فقط افراد خاص در اولویت تزریق قرار دارند.
سلمانی تصریح کرد: مادران باردار، کودکان شش ماهه تا 6 سال، افراد بالای 65 سال و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری قلبی، بیماری‌های کلیوی و کبدی، بیماران مبتلا به بیماری مزمن تنفسی، افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی و افراد مبتلا به سرطان و ارائه کنندگان خدمات سلامت در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند.
این مسئول با بیان این‌که تزریق واکسن آنفلوانزا هیچ ربطی به ویروس کویید 19 ندارد،‌ خاطرنشان کرد: تزریق واکسن آنفلوانزا برای بیمه شدن در برابر کرونا باوری اشتباه است.
هنوز هیچ دستورالعملی برای توزیع و قیمت واکسن آنفلوانزا ابلاغ نشده

خبر یزد


دکتر«مسعود شریفی» معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد نیز در این خصوص اظهار کرد: بهترین، موثرترین و کم هزینه‌ترین واکسن جهت پیشگیری از آنفلوانزا، پوشیدن ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است.
وی با اشاره به شیوع کرونا و آغاز فصل سرد سال، شست و شوی مستمر دستها را از دیگر راهکارهای موثر برای مقابله با آنفلوانزا و کویید 19 دانست و افزود: علائم اولیه کلیه بیماری‌های تنفسی از جمله آنفلوانزا و کرونا یکسان ولی شدت این علائم در هر کدام متغیر است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد گفت: در حال حاضر دستورالعمل و بخشنامه‌ای از طرف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنی بر نحوه توزیع و قیمت این واکسن ابلاغ نشده و همشهریان نباید فریب سودجویان را بخورند.
دکتر شریفی تاکید کرد: با توجه به استفاده افراد جامعه از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی به نظر می‌رسد شدت فراگیری آنفلوانزا امسال نسبت به سال گذشته کمتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوانزا هیچ گونه پیشگیری برای بیماری کرونا ندارد و به جز افراد در معرض خطر، نیاز به تزریق عموم افراد جامعه نیست.

خبر یزد


«محمدعلی طالبی» استاندار یزد هم در این خصوص،‌ ضمن ابراز نگرانی از احتمال افزایش آمار مبتلایان به بیماری‌های حاد تنفسی همچون آنفلوآنزا و کرونا در فصل پاییز، اظهار کرد: در آستانه این فصل باید پروتکل‌های بهداشتی به صورت جدی رعایت شود.
وی با اشاره به عملکرد مطلوب و ایثار کادر درمانی در تأمین سلامت عمومی جامعه،‌ افزود: مسئولان و اقشار مختلف جامعه وظیفه دارند با رعایت پروتکل‌ها و اقدامات پیشگیرانه، فشار و سختی کار را از کادر درمانی استان کم کنند.
استاندار یزد در پایان احساس مسئولیت در قبال سلامت فردی و عمومی را یکی از مهمترین وظایف شهروندی در جامعه دانست و گفت:‌ ایمن‌سازی جامعه در برابر دو ویروس کرونا و آنفلوانزا مستلزم همکاری مستمر و جدی تمام اقشار جامعه است.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/148815/مقابله-با-کرونا؛-ماسک-بهتر-است-یا-واکسن-آنفلوانزا؟
بستن   چاپ