کارشناس غذا: قسمت برشته و سوخته نان را نخورید
دوشنبه 7 مهر 1399 - 09:48:15
|
|
خبر یزد - یزد - کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: قسمتهای برشته و سوخته مواد غذایی مانند نان، برنج و سیب زمینی دارای یک ماده سمی و خطرناک سرطانساز به نام "آکریلامید" است که مصرف آن میتواند برای سلامتی مضر باشد .
حسین زارع بیدکی روز دوشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: از دیرباز نان در کشور ما به عنوان قوت غالب مطرح بوده است و هنوز نیز کماکان نان به همراه برنج از پرمصرف ترین مواد غذایی مردم ما می باشد. وی با بیان اینکه قسمت عمده نان، برنج و سیب زمینی را نشاسته تشکیل می دهد تصریح کرد: نشاسته به عنوان یک کربوهیدرات چنانچه بیش از حد معینی در معرض شعله مستقیم یا دمای غیرمستقیم بالای 120 درجه قرار گیرد تغییر رنگ داده حالت برشتگی به خود گرفته و به رنگ قهوهای و سیاه در می آید. زارع اظهار داشت: برشتگی و سیاه رنگ شدن نان، برنج، بیسکویت، چیپس و ته دیگ دلیل بر تولید یک ترکیب بسیار سرطان زا و خطرناک به نام آکریلامید می باشد. وی یادآور شد: علت این پدیده ترکیب شدن نشاسته و آمینواسیدهای موجود در مواد غذایی با یکدیگر در دمای بالا است با توجه به افزایش فزاینده موارد ابتلا به سرطان لازم است ضمن آموزش متصدیان مراکز تهیه مواد غذایی حاوی نشاسته عموم مردم نیز هنگام مصرف این نوع غذاها از مصرف قسمتهای برشته شده و سیاه شده نان،برنج ،ته دیگ، بیسکویت و سیب زمینی جداً خودداری نمایند. برچسبها یزد اردکان بهداشت و سلامت
http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/150182/کارشناس-غذا---قسمت-برشته-و-سوخته-نان-را-نخورید
|