خبر یزد
مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری شهرداری یزد بر لزوم تعریف دانشگاه های نسل چهارم تاکید کرد
سه شنبه 22 مرداد 1398 - 9:03:21 AM
استانداری
خبر یزد -
مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری شهرداری یزد بر لزوم تعریف دانشگاه های نسل چهارم تاکید کرد
مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری شهرداری یزد در نشست مسئولان شهرهای یادگیرنده یونسکو که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار شهر جهانی یزد در وزارت علوم برگزار شد بر لزوم تعریف دانشگاه های نسل چهارم تاکید کرد .
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری یزد – جعفر امین مقدم بر لزوم تعریف دانشگاه های نسل چهارم تاکید کرد و افزود: این مرکز در سال گذشته نسبت به ارائه دیدگاه ها و استراتژی ها به شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو در پاریس و پرزنت کردن آن پرداخت تا یزد پذیرش و بتواند به عضویت این شکبه در سال میلادی درآید.
مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری شهرداری یزد شعار شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو را یادگیرندگی مادام العمر عنوان کرد و افزود: شهروندان و گردشگران باید از محیط شهری و مدیریت شهری یادگیرندگی داشته باشند تا بتوانند از آموزش‌های لازم در خصوص مسائل شهری بهره برده و همچنین با تاریخ و فرهنگ کشور بیشتر آشنا شوند.
امین مقدم بابیان اینکه بیشتر مسئولیت امور شهرهای یادگیرنده بر عهده شهرداری‌ها است، تصریح کرد: این امور باید در قالب رویدادها، آموزش های چهره به چهره، المان ها و یا هر نوع استراتژی و راهبردی که باعث شود شهروندان در فرآیند یادگیری شرکت داشته باشند.
وی با تأکید بر استفاده از المان شهری ازجمله بیلبورد، تندیس، سردیس، ماکت و استفاده از فضای پیاده‌روها و کوچه‌ها در جهت آموزش شهروندان، گفت: فرآیند یادگیری نباید صرفاً مختص به آموزش و پرورش و همچنین آموزش عالی باشد.
مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری شهرداری یزد در این نشست با بیان اینکه 7 شهر در ایران توانسته اند به عضویت این شبکه درآیند، پیشنهاد داد تا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ابلاغ، توصیه و یا بخشنامه به دانشگاه های سراسر کشور، آنها را به سمت پیاده کردن تعریف دانشگاه های نسل چهارم الزام نماید، بدین معنا که دانشگاه ها از حالت محصور در شهر بیرون آورده و این ارتباط توسط اساتید و دانشجو ها با شهر و شهروندان نزدیک و مستحکم تر شود.
امین مقدم تاکید کرد: امور جاری دانشگاه ها صرفاً مختص دانشجوها و سرفصل های تعریف شده در ترم ها نباشد و از امکانات و پتانسیل های خود برای یادگیرندگی در شهرها استفاده نمایند.
وی بابیان اینکه شهرهای یادگیرنده یونسکو می‌توانند با توجه به اهداف یادگیری، برنامه‌های مختلفی را در شهرهای خودشان به اجرا درآورند، گفت: آموزش شهروندی و زندگی اجتماعی نیز امر مهمی می‌باشد و در این زمینه نیز همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و حتی آموزش‌ و پرورش می‌تواند در بهبود این نوع آموزش مؤثر باشد.
مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری شهرداری یزد با اشاره به پیشنهاد تعریف دانشگاه های نسل چهارم، گفت: مقرر شد کارگروهی در کمیسیون ملی یونسکو در ایران ایجاد شود تا این پیشنهاد بررسی و سهم و تاثیر دانشگاهای مؤثر و همچنین دانشگاه هایی که مبادلات اجتماعی دارند در شبکه شهرهای یادگیرنده در کل کشور در یادگیرندگی عمومی شهروندان ارتقا پیدا کند.
امین مقدم شهرداری ها را متولی شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو در شهرها عنوان کرد و افزود: 224 شهر از 52 کشور عضو شبکه شهرهای یادگیر نده در دنیا هستند.
از دیدگاه یونسکو، شهر یادگیرنده، شهری است که تمامی منابع خود در هر بخش را برای تحقق ارتقای یادگیری فراگیر از پایه تا آموزش عالی، احیای یادگیری در خانواده‌ها و محله‌ها، تسهیل یادگیری برای کار و در محل کار، گسترش استفاده از فناوری‌های نوین در یادگیری، ارتقای کیفیت یادگیری و پرورش فرهنگ یادگیری در سراسر زندگی به کار گیرد.
یزد برای 4 سال به عضویت شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو درآمده است که در این مدت، طی دو مرحله ارزیابی خواهد شد و در صورت ارزیابی مثبت این عضویت تمدید می شود، رابط شکل گیری شبکه شهر یادگیرنده در یزد با یونسکو، جعفر امین مقدم مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهری شهرداری یزد است.





http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/95816/مدیر-مرکز-خلاقیت-و-فناوری-های-نوین-شهری-شهرداری-یزد-بر-لزوم-تعریف-دانشگاه-های-نسل-چهارم-تاکید-کرد
بستن   چاپ