خبر یزد
ضرورت نگاه روانشناسانه به کلاس اولی ها
يکشنبه 31 شهريور 1398 - 12:22:37
خبر یزد - کرج - مدرسه برای کودکانی که نخستین بار از خانواده جدا و پا به عرصه تعلیم وتربیت می گذارند دارای حال وهوای خاصی است که کارشناسان در این خصوص مواردی به عنوان نکات کلیدی به خانواده‌ها و مدارس از جمله در البرز توصیه می کنند.

به گزارش ایرنا، هرساله کودکانی درکشور و البرز به جمع دانش‌آموزان می‌پیوندند که حکایت از ورود نسلی جدید به پیکره اجتماعی و نظام تعلیم وتربیت است. ورود کلاس اولی ها به مدرسه با مراسم شکوفه ها همراه است که این برنامه با هدف آشنا کردن نوآموزان با محیط مدرسه با جرای برنامه های متنوع در این روز برای دانش آموزان اجرا می شود.
اولین روز مدرسه ذهن همه افراد جامعه را به دوران خوب و خوش مدرسه که با لباس ، کیف و کفش نو می برد ،دورانی که برای بزرگترها نیز خاطره انگیز و شیرین است.
هر سال با رفتن کلاس اولی ها به مدرسه ، البرزنشینان به یاد معلم کلاس اول خود می افتند زیرا معلم کلاس اولشان به آنان عشق ورزیدن به وطن ، تعهد، احساس مسوولیت در زندگی فردی و اجتماعی، داشتن هدف و انگیزه در یادگیری و علم اندوزی ، تلاش کردن برای رسیدن به اهداف در زندگی و حتی علاقهمند کردن برخی به انتخاب شغل مقدس معلمی در آینده را آموخت.
مدارس ابتدایی البرز نیز حال وهوای آماده باش برای برگزاری جشن روزشکوفه ها را دارند تا در فضایی شاد از دانش آموزان کلاس اولی استقبال کنند.
روانشناسان و کارشناسان تعلیم و تربیت همواره به والدین توصیه می کنند از هرگونه تصور ذهنی منفی از مدرسه برای فرزندان خود در قبل از سال تحصیلی و یا در طول سال تحصیلی بپرهیزند زیرا آثار سو روانی همانند هراس از مدرسه ، فرار از مدرسه ، ناهنجاری رفتاری ، بی انگیزگی نسبت به یادگیری و عدم ارتباط روابط دوستانه با همسالان را برای فرزندانشان در پی دارد.
کلاس اول،شادترین روز زندگی
خدیجه نوروزی از روانشناسان البرز دراین زمینه گفت: اولین روز مدرسه به یادماندنی ترین روز در زندگی همه افراد است، لذا این روز با ید با شادی و نشاط برای نوآموز همراه باشد تا کودک به درس و مدرسه علاقه مند شود و خاطره ای شیرین در ذهنش نقش ببندد پس در چند روز باقی مانده تا روز شکوفه ها حواس پدر و مادرها به حال و هوای بچه های کلاس اولی باشد.
وی بیان داشت: در این روزها کلاس اولی هایی را در البرزمی بینیم که دست در دست مادر و یا پدر به مدرسه می روند تا با محیط مدرسه آشنایی بیشتری پیدا کنند که این اقدام در ایجاد و حفظ آرامش روانی دانش آموزان بسیار تاثیر گذار است.
وی به نقش مهم دوره پیش دبستانی و مهد کودک در آماده سازی ورود افراد به اجتماع پرداخت و اظهارداشت: در این روزها کودکان البرزی که تجربه این دو محیط آموزشی و مهارتی را دارند ، برای ورود به مدرسه به خاطر سابقه ذهنی، هیچ مشکلی برای جدا شدن از خانه و خانواده را ندارند.
این روانشناس ادامه داد: حال و هوای برخی از کلاس اولی ها در البرز ابری است زیرا اضطراب جدا شدن از مادر و خانه را دارند پس بهتر است با این بچه ها رفتار مهربانانه تری داشته باشیم تا امنیت روانی لازم را پیدا کنند.
نوروزی تصریح کرد: آرامش روانی این کودک کلاس اولی نیاز به همراهی مادر و پدر نیز دارد چون اقداماتی که باید برای ایجاد امنیت روانی او انجام شود نباید از روی دلسوزی ، ترحم و تسلیم شدن در برابر گریه ها باشد، از نظر رفتار شناسی، کودکانی که روزهای اول مدرسه را با آرامش و شادی سپری کنند، گرایش آن ها به مدرسه و کلاس بیشتر می شود.
وی اظهارداشت : اولیای مدرسه به خصوص آموزگار باید با شعرخوانی، بیان خاطره از جذابیت مدرسه و برگزاری مسابقه در ماه نخست حضور در کلاس، دانش آموزان پایه اول دوره ابتدایی را به درس و مدرسه علاقه مند کند.
کلاس اول، ماندگارترین خاطره
مدیر کل آموزش و پرورش البرز بیان داشت: نخستین روز مدرسه برای کسانی که اولین بار پای درعرصه تعلیم و تربیت می گذارند، خاطره ای فراموش ناشدنی است که همواره با اشک ها و لبخندها برای کلاس اولی ها همراه است.
سالار قاسمی خاطرنشان کرد: هرساله با آغاز سال تحصیلی، نسلی جدید پای درعرصه تعلیم و تربیت می گذارد و به صفوف شاداب فراگیران علم ودانش می پیوندد.
وی با اشاره به اینکه هر سال مراسم شکوفه ها در31 شهریورماه برگزارمی شود، اظهارداشت: کلاس های درس برای حضور کلاس اولی ها در کنار معلمانی دلسوز که از جان مایه می گذارند، درالبرز آماده شده است.
قاسمی عنوان کرد: درکلاس اول آموزگاران دلسوز به بچه ها درس زندگی، مهارت های زندگی و خواندن و نوشتن را یاد می دهند که ارزش آن غیر قابل توصیف است.
وی با بیان اینکه کلاس اولی ها در این روزها برای حضور در مدرسه لحظه شماری می کنند، افزود: دانش آموزان کلاس اولی در البرزبه خودشان قول می دهند که از بودن در این دوره لذت ببرید و با جان و دل به حرف معلمان مهربان و دلسوز شان گوش دهند.
قاسمی ادامه داد: زندگی همین مدرسه و کلاس ، آمدن و رفتن ، درس خواندن و امتحان دادن ، شوخی و خنده کردن ، مهارت و تلاش برای خوب و هدفدار زندگی کردن است.
وی تاکید کرد:هر سال با فرا رسیدن ماه مهر وآغاز سال تحصیلی جدید به ویژه در رفتن کلاس اولی ها به مدرسه ، ناخوداگاه به یاد آن دوران شیرین می افتیم و تصویر معلم و هم کلاسی ها در ذهنمان تداعی می شود.
معلم نوازشگر
روانشناس و رئیس اداره دوره اول ابتدایی آموزش و پرورش البرز با اشاره به اینکه اولین روز مدرسه برای همه شیرین و در ذهن ها ماندگار است ، افزود: همه ما دوست داریم باردیگر اولین روز رفتن به مدرسه را تجربه کنیم و صدای زنگ مدرسه را بشنویم و دستان نوازشگر معلم را با تمام وجود احساس کنیم چرا که این زیباترین خاطره دوران کودکی است.
یونس جاوید نسب بیان داشت: دوست داریم باز هم در کلاس درس معلم حاضر شویم و انگشت خود را بالا ببریم و بگوئیم حاضر یا اجازه من جواب سوال رو بلدم بگم خانم یا آقا معلم را یک بار دیگر تجربه کنیم.
وی تصریح کرد: مدارس ابتدایی و خانواده ها در البرزبرای برگزاری و حضور در جشن شکوفه ها آماده شده اند تا درفضایی شاد و آرام بخش پذیرای کلاس اولی ها در سال تحصیلی 99-98 باشند.
این روانشناس همراهی اولیا در کاهش استرس کلاس اولی ها را مهم دانست و یادآورشد: بیان خاطرات روزهای خوش دوران تحصیل، مدرسه آرایی و برخورد گرم معلمان،نخستین روز مدرسه را روزی خاطره انگیز برای نونهالان می سازد.
جاویدنسب اضافه کرد: با باز شدن مدارس به روی تمامی دانش آموزان بخصوص کلاس اولی ها، شاهد نوعی استرس و گاه اشک و ناله آنان خواهیم بود در حالی که والدین بدانند این رفتار طبیعی است که نونهالان هنگام جدا شدن از خانه و خانواده و قرار گرفتن در محیطی جدید استرس داشته باشند
وی گفت: در این زمان است که والدین به اهمیت دوره پیش دبستانی پی می برند زیرا در این دوره ، نواموزان در فضایی همانند مدرسه آموزش و مهارت می بینند.
وی افزود: امسال 45 هزار دانش آموز کلاس اولی در هزارکلاس های درس البرز حاضر می شوند.
استان البرز 500 هزار دانش آموز دارد که نیمی از آن در مدارس ابتدایی تحصیل می کنند.
2819/ 6155

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/99665/ضرورت-نگاه-روانشناسانه-به-کلاس-اولی-ها
بستن   چاپ