خبر یزد

آخرين مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

رنج محیط زیست یزد از معدن‌کاری/ماجرای 1000 میلیاردی که غیب شد اقتصادي

رنج محیط زیست یزد از معدن‌کاری/ماجرای 1000 میلیاردی که غیب شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزدـ سالانه بالغ بر 400 استعلام معدنی از منابع طبیعی یزد درخواست می‌شود که اگر فقط 10 درصد این استعلام‌ها به سرانجام اکتشاف برسد، عمق زخمی که بر چهره محیط زیست یزد نشسته، هویدا می‌شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: یزد سومین استان معدنی کشور و به لحاظ تنوع ذخیره‌های معدنی دارای رتبه اول است و این ویژگی منحصر به‌فرد گرچه یک امتیاز برای این استان به شمار می‌رود و می‌تواند آن را در زمره استان‌های ثروتمند قرار دهد، اما تاکنون عایدی مردم این دیار از فعالیت‌های معدنی، عارضه‌های جدی زیست محیطی و تخریب منابع طبیعی بوده است.
2.7 میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی یزد درگیر فعالیت‌های معدنی است
در حال حاضر 2 میلیون و 700 هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان یزد درگیر معادن هستند و به شکلی از فعالیت‌های معدنی دچار تخریب و فرسایش شده‌اند و بسیاری از این تخریب‌ها یه دلیل ایجاد مسیرهای دسترسی اتفاق می‌افتد و این امر سبب شده تا 6 هزار کیلومتر کانون خطی فرسایش در جاده‌های دسترسی به معادن ایجاد شود. بسیاری از تخریب‌ها یه دلیل ایجاد مسیرهای دسترسی اتفاق می‌افتد و این امر سبب شده تا 6 هزار کیلومتر کانون خطی فرسایش در جاده‌های دسترسی به معادن ایجاد شود
قانون به واسطه ایجاد این حجم از تخریب منابع طبیعی و محیط زیست، عوارض 12 درصدی معادن برای منابع طبیعی در نظر گرفته تا منابع طبیعی با دریافت این مبلغ، برای ترمیم و بازسازی طبیعت و مراتع و اراضی منابع طبیعی که دچار تخریب می‌شود، اقدام کند.
در طول سال‌های متمادی، این اتفاق در منابع طبیعی رخ نداده و اکتشافات معدنی هر روز زخمی عمیق‌تر بر چهره محیط زیست این استان می‌زند.
رقم عوارضی که معادن استان یزد به خزانه دولت واریز می‌کنند، قابل توجه است اما هیچ نمودی در ترمیم و مرمت زخمه‌های معدنی این استان مشاهده نمی‌شود.
این موضوع از منابع طبیعی استان یزد مورد پیگیری قرار گرفت و مشخص شد سهم استان یزد از این عوارض به شکل سوال برانگیزی آب رفته است.

خبر یزد


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: بر اساس اعلام مکتوب سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد، حق و حقوق 12 درصدی منابع طبیعی که از سوی معادن به خزانه دولت واریز شده، هزار و 200 میلیارد تومان است که باید طبق قانون به استان بازگردد تا صرف ترمیم عوارض فعالیت‌های معدنی شود.
فقط 300 میلیون تومان از 1,200 میلیارد تومان واریزی معادن به خزانه دولت به یزد بازگشت
محمدرضا آخوندی بیان کرد: رقمی که به استان یزد بازگشت داده شده، رقمی حدود 300 میلیون تومان است که این امر چالشی بزرگ در عرصه‌های منابع طبیعی ایجاد کرده در حالی که اگر این رقم به استان باز گردد، بسیاری از مسائل و مشکلاتی که اکنون در اراضی منابع طبیعی به دنبال ایجاد عارضه‌های معدنی با آن مواجه هستیم، برطرف می‌شود. سرنوشت بالغ بر هزار و 100 میلیارد تومان از عوارض پرداخت شده مشخص نیست و به نظر می‌رسد این بخش از درآمدهای استان یزد نیز به سرنوشت درآمدهای مالیاتی دچار شده است
سرنوشت بالغ بر هزار و 100 میلیارد تومان از این عوارض پرداخت شده مشخص نیست و به نظر می‌رسد این بخش از درآمدهای استان یزد نیز به سرنوشت درآمدهای مالیاتی و … دچار شده است.
در حالی که استان یزد همواره در کسب درآمد از برنامه تعیین شده جلوتر است و در بین استان‌های کشور رتبه سوم تا ششم را دارد، اما در تخصیص درآمدها همواره در انتهای جدول توزیع اعتبارات است و حال این سرانجام، گریبان عوارض معدنی را نیز گرفته است.
در شرایطی که آمارهای مربوط به فعالیت‌های معدنی از مرحله استعلام تا اکتشاف و بهره‌برداری غیرقابل تصور است، این حجم از بی‌توجهی به عوارضی که عرصه‌های زیست محیطی استان وارد می‌شود، قابل تأمل است.
354 فقره استعلام معدنی از منابع طبیعی در یک سال
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در مورد حجم فعالیت‌های در آستانه شکل‌گیری معادن به خبرنگار مهر گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 354 فقره استعلام معدنی در فضایی به وسعت 436 هزار هکتار از منابع طبیعی استان یزد صورت گرفته است.

خبر یزد


هدایت‌الله میرشمسی بیان کرد: تاکنون مجموع موافقت‌های اعلام شده، حدود شش تا هفت درصد درخواست‌ها یعنی معادل 27 هزار هکتار بوده است.
گرچه یزد در زمینه بهره‌مندی از ذخایر معدنی در کشور رتبه‌دار است و معادن توانسته‌اند در زمینه رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال اتفاقات بسیار خوبی را در کشور رقم بزنند اما این حجم از فعالیت‌های معدنی یا تقاضا برای آغاز این فعالیت‌ها، تأمل برانگیز است.
آلودگی و بیماری سهم مردم یزد از فعالیت‌های معدنی
فعالیت‌های معدنی بدون توجه به اهالی مناطق محدوده معدن، تخریب‌های جدی محیط زیست و منابع طبیعی، تأثیرات بهره‌برداری از معادن بر منابع آبی آن هم در استانی نظیر یزد همه و همه از عوارضی است که معدن‌کاری را برای مردم این استان به یک دغدغه تبدیل کرده است.
البته در کنار فعالیت‌های معدنی، طرح‌های عمومی و عمرانی نیز 319 هکتار از اراضی منابع طبیعی استان یزد را خسارت زده که مجموع این آسیب‌ها، طبیعت بی‌جان یزد را هر روز ناتوان‌تر می‌کند.
صرف نظر از عمل نکردن 95 درصد معادن فعال استان یزد به مسئولیت‌های اجتماعی خود، پرداخت نشدن 12 درصد حق منابع طبیعی برای احیای عرصه‌های آسیب دیده، نکته‌ای سوال برانگیز است که اگر مردم از کم و کیف آن اطلاع پیدا کنند، به طور قطع به آغاز فعالیت‌های معدنی جدید واکنش منفی نشان می‌دهند.
هم‌اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا، فعالیت معدنی با کمترین آسیب زیست محیطی، صنعتی پول ساز به شمار می‌روند که مردم نیز از آن بهره بسیار خوبی دارند اما در استان یزد نه تنها این فعالیت‌ها با بیشترین آسیب به عرصه‌های طبیعی همراه است بلکه مردم ساکن در حوالی معادن گاه از کمترین امکانات نیز بی‌بهره هستند و به نظر می‌رسد سهم مردم از این فعالیت‌ها، بیماری و آلودگی‌های زیست محیطی است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/179239/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید

بررسی مشکلات دو واحد تولیدی و معدنی استان یزد

مرگ تلخ یک دانشجوی دندانپزشکی در رفسنجان

ماجرای دستگیری یک قاتل فراری در شوش

حرکت پر سر و صدای آمریکا علیه ایران

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد شاعر مهستی گنجوی

ساخت دستگاهی برای تولید برق از عرق بدن

پویش سلامتی را قدم بزن به مناسبت هفته سلامت در مهریز

اتصال22 هزار خانوار یزدی به فیبر نوری تا شهریور ماه

تعامل با کشورهای آفریقایی اقتصاد استان یزد را تقویت می کند

حمل 40 میلیون تن کالا از مبدأ استان یزد

قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد

اتصال بیش از 22 هزار خانوار یزدی به فیبر نوری تا شهریورماه

باد با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت اردکان را در نوردید

افزون بر 3 هزار زائر یزدی به حج تمتع اعزام می‌شوند

محاکمه دوباره کارگردان متهم به تجاوز

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

یزد در زمینه مجوز الکترونیکی عقب ماند

برگزاری همایش فصلی اوج هنر در یزد

ثبت پنجمین اهدای عضو در استان یزد

پیشگیری از وقوع سیل در ابرکوه

مراسم بزرگداشت شهدای راسک و دمشق در میبد

تداوم بارش ها در یزد

پیش درامدی از لیگ برتر فوتبال ساحلی

پذیرایی از زائران با چای و شیرینی یزدی

اتصال بیش از 22 هزار خانوار یزدی به فیبر نوری تا شهریور ماه

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر در هنگام بارندگی

اعزام تانکر آبرسانی سیار به استان سیستان و بلوچستان

دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرامی‌گیرند

پیش‌بینی بارندگی قابل توجه برای یزد/ پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر

طراحی چهره شهید محمد منتطر قائم در یکی از مدارس طبس

ثبت پنجمین اهدای عضو در استان

اهدای عضو جوان یزدی به بیماران زندگی دوباره بخشید

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

آدمی حسرت سرگردونه

محقق ایرانی کارایی توربین بادی را 10 درصد افزایش داد

افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ گوجه فرنگی با نانوحباب هیدروژن

اوقات شرعی سه شنبه 4 اردیبهشت در یزد

رقابت بیش از 15 هزار یزدی در نوبت اول آزمون سراسری‌

دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرا می‌گیرند