مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.
یک متخصص در یزد:
یکی از گمشدههای جامعه امروز، شادی و نشاط است
گفتگو
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایسنا/یزد یک متخصص اعصاب و روان و مدرس دانشگاه در یزد با بیان این که انسانهایی که لبخند بر چهره دارند در روابط اجتماعی موفقتر هستند، یکی از گمشدههای جامعهی امروز را شادی و نشاط خواند و گفت: مسری بودن خنده و انتقال حس نشاط به اطرافیان باعث ایجاد این حس در جامعه میشود.
«مهدی بهزادی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، توسعه زندگی شهری را عامل کاهش ارتباطات عاطفی بین مردم و افزایش اختلالات روانی در جامعه دانست و در این باره تصریح کرد: افزایش شهرنشینی و دور شدن انسانها از طبیعت و محیط آرامشبخش آن، از ویژگیهای جامعه مدرن کنونی است و پیامد آن ایجاد مشغلههای ذهنی فراوان، استرسها و تنشهای متعدد است و در واقع یکی از گمشدههای امروز مردم در جامعه، شادی و نشاط است.
وی با بیان این که انسانهایی که لبخند بر چهره دارند در روابط اجتماعی موفقتر هستند، اظهار کرد: تجربه نشان داده است افرادی که معمولاً برای بار اول در جمعی حاضر با خوشرویی حاضر میشوند و دارای قدرت لبخند به چهره دیگران آوردن، دارند، سریع تر از سوی اعضای آن جمع پذیرفته میشوند.
وی در این باره افزود: معمولاً افراد با این تصور که فرد شاد دارای اعتماد به نفس و مهارت ارتباطی بالا و همچنین ساده و منعطف است، خیلی راحتتر با وی ارتباط برقرار میکنند.
این متخصص اعصاب و روان بیان کرد: براساس نتایج تحقیقی در یکی از دانشگاههای آمریکا، بانوانی که در این دانشگاه شادتر و خوشحالتر بودند، پس از گذشت زمان به ازدواجهای موفقتری دست پیدا کردهاند که این موضوع بیانگر گرایش انسانها به سمت افراد با نشاط است.
بهزادی در مورد تاثیر خندیدن در بدن نیز اظهار کرد: هر زمان که لبخند میزنید، جشن مختصری در مغزتان برپا میشود و عمل خندیدن سبب فعال کردن پیامرسانهای عصبی میشود که برای سلامتی و شادابی مفید هستند.
وی افزود: شادی و نشاط در واقع به مجموع کیفیت دو احساس درونی مربوط میشود که این دو احساس درونی شامل «حس رضایتمندی از خود و زندگی» است که این حس رضایتمندی هنگامی در انسان ایجاد میشود که ما به معنای واقعی «زندگی و هدف از زندگی» و همچنین «کار و آفرینش» پی ببریم و دومین احساس درونی شامل کیفیت حاصل از اتفاقات خوبی است که ما در طول زندگی از اطرافیان خود دریافت میکنیم.
وی با بیان این که این احساس درونی در مجموع باعث ایجاد نشاط و شادی در انسان خواهد شد، تاکید کرد: «شادی و نشاط» بر خلاف «زندگی و خلق و خو» که در نوسان هستند، پدیدهای نسبتاً پایدار است.
بهزادی با اشاره به این که انسان قادر است عادتهایی مانند لبخند زدن را در زندگی خود ایجاد کند، اظهار کرد: با ایجاد شادی و لبخند در زندگی به صورت بلند مدت میتوان میزان شادی و نشاط خود را در اختیار گرفت و روزهای شاد بیشتری را به ارمغان آورد.
وی با این بیان که ما با خندیدن میتوانیم سطح سرخوشی و نشاط جامعه را افزایش دهیم، افزود: مسری بودن خنده و انتقال حس نشاط به اطرافیان باعث ایجاد این حس در جامعه میشود.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: یکی از دلایلی که باعث شده تا گرایش مردم به سوی فیلمهای طنز و کمدی افزایش یابد، ایجاد همین حس سرخوشی و نشاط در عموم است.
وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: رسانه ملی بایستی برای ایجاد این حس نشاطانگیز در بین مردم جامعه، به دنبال گسترش برنامهها، فیلم و سریالهای مسرتبخش و طنز باشد تا موجب ایجاد شادابی در جامعه شود که ماحصل آن، سلامتی روحی و جسمی در بین مردم خواهد بود.
بهزادی در پایان با بیان این که سلامتی جسمانی حاصل سلامت روح است، گفت: خندیدن در وهلهی اول، سبب آزاد شدن هورمون های نوروپید میشود که با فعالیت عصبی در مبارزه با استرس نقشآفرینی میکند. در واقع نوروپیدها، مولکولهای کوچکی هستند که به نورونها یا همان سلولهای عصبی مغز مجوز برقراری ارتباط میدهند و این مولکولها زمانی که ما خوشحال، غمگین، عصبانی، افسرده و هیجانزده هستیم، پیامرسانی به کل بدن را تسهیل میکنند.
وی افزود: انتقالدهندگان عصبیِ احساسات خوب یعنی دوپامین، اندورفین و سروتونینها، همگی زمانی که لبخند میزنید آزاد میشوند و این آزادسازی نه تنها به بدن آرامش میدهد بلکه میتواند ضربان قلب و فشار خون را نیز پایین بیاورد.
به گفتهی این متخصص اعصاب و روان، اندورفینها به عنوان یک مسکن طبیعی درد عمل میکنند که 100 درصد طبیعی و بدون هیچ یک از عوارض جانبی ترکیبهای ساختگی دست بشر هستند.
انتهای پیام
-
چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۵:۳۹
-
۲۴ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.yazd-online.ir/Fa/News/184178/