خبر یزد

آخرين مطالب

تلاش برای تغییر مسیر 30 ساله مدیریت شهری در تهران شهرداری تهران

تلاش برای تغییر مسیر 30 ساله مدیریت شهری در تهران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - شهر: شهردار تهران گفت: اقدامات اجرایی و زیادی در طول مدت مسئولیت بنده انجام گرفت اما در طول 30 ماه تلاش کردیم تا مسیر 30 ساله ای که در مدیریت شهری به آن انتقاد داشتیم را تغییر دهیم.

به گزارش خبرنگار شهر ، پیروز حناچی، شهردار تهران صبح امروز -دوشنبه 20 اردیبهشت 1400- در نشست خبری به همراه دو معاون فنی و عمران و شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به عملکرد 30 ماهه در مدیریت شهری، گفت: در یک کلام تلاش کردیم که متفاوت عمل کنیم و مسیر 30 ساله‌ای که به آن نقد داشتیم را تغییر دهیم. درواقع قطاری که با سرعت حرکت می‌کرد و این حرکت عارضه‌های زیادی برا شهروندانش داشت و در خیلی از موارد گنیجنه‌هاب تاریخی را تحت تاثیر خود قرار میداد، متوقف کنیم و در ریل دیگری قرار دهیم.
او عملکرد معاونت‌های شهرداری را مصادیق این تغییر رویکرد عنوان کرد و افزود: در گذشته نگاهی حاکم بوده شهر را با 25 سرمایه گذار اداره میکنم و طبیعتا این شرایط عارضه های سنگینی را برای هشت و نیم میلیون ساکنانش ایجاد میکند. بنابراین تلاش کردیم شهر را برای هشت ونیم‌نفرش و حتی همان سرمایه‌گذاران ایجاد کنیم.
به گفته حناچی؛ ‌تلاش کردیم‌ برنامه‌ریزی‌های شهری در امتداد برنامه های بلند مدت تهران و شعاریمان باشد و شعاری هم دادیم که قابل انجام و عمل باشد. از طرف دیگر چشم‌اندازی به نام طرح جامع تهران وجود دارد که باید بر اساس آن برنامه‌ریزی‌ها انجام شود.
شهردار تهران با بیان اینکه نباید مغایر با برنامه های کلان تهران حرکت کنیم، گفت: در این 30 ماه در حوزه فنی عمران و شهرسازی اقدامات موثری انجام شد. تلاش کردیم به استانداردهای جهانی نزدیک شویم؛ تهران در برخی موارد در رنکینگ جهانی وضعیت خوبی ندارد بنابراین تلاش بر اصلاح این رتبه شد البته همه این موارد دست شهرداری نیست و بخشی حاکمیتی است؛ مثلا تجارت بین المللی خیلی دست شهرداری نیست اما می توانیم بهدعنوان تسهیل کننده عمل کنیم.
حناچی به برخی پروژهای شهری اشاره کرد و گفت: پروژه‌های خیالستان در منطقه 8، باغ راه حضرت فاطمه زهرا، میدان امام خمینی، پروژهدلمیرکبیر میدانگاه ها تیر همگی نوع بینش حدید شهرداری را در برنامه‌ریزی نشان می‌دهد.
شهردار تهران بیان کرد: این پروژها شکل جدیدی از پروژه هاست و در راستای توسعه فضاهای عمومی که این فضاها به شکلی عادلانه در اختیار شهروندان باشد، انجام شده است. مثلا در پروژه امیرکبیر قراربوده مال ها و مراکز دیگر بارگذاری شود اما حالا به محوری پیاده راه تبدیل شده است.
حناچی ادامه داد: از محدود شهرهایی بودیم که در میدان شهر کارگاه عمرانی (بچینگ) داشتیم که مهم‌ترین علرضه‌اش آلودگی هوا بوده اما مردم هم نسبت به شهر حق دارند و این بچینگ جمع آوری شد. در موضوع خیابان ولیعصر تلاش برای ثبت ملی اش آغاز شده‌بود و تلاش داریم آن را ادامه دهیم اگر این خیابان را به عنوان ارزش ببینیم باید شرایطی فراهم کنیم که به شهر و ارزش‌های تاریخی دیگر بازگردند مثلا در خیابان ولیعصر قنادی وجود دارد که یکصد سال از عمرش می‌گذرد در حالی اگر این قنادی در هر جای دنیا بود به یک ارزش تاریخی تبدیل می‌شد.
پیروز حناچی گفت: تلاشمان برای انتقال پادگان ها همین از پروژه ای که قرار بود 2200 بارگذاری شود فشار اوری به 1200 و در مرحله بعد به 900 رسید و با مصوبه شورای عالی شهرسازی به 540 رسیده است.
این پروژه برای نیروهای مسلح هم خوب است ما از سهم خودمان گذشتیم و تلاش کردیم سهم خود را به فضای عمومی تبدیل کنیم و هنوز هم این مساله را تعقیب می کنیم.
او ادامه داد : مراکز نواوری را مورد حمایت قرار دادیم که در ایجاد اشتغال و اقتصاد در فضای مجازی می توانند تغییر رویکرد ایجاد کنند
حناچی گفت: مرکز ازادی با همکاری شهرداری تهران شکل گرفت و بر اساس رویکرد تجاری با ان برخورد نکردیم. این نگاه را در بقیه فضاها هم دنبال می کنیم و در سیمان ری که امسال آنرا تصرف کرده این همین نگاه را تعقیب می کنیم.
حناچی به پروژه های در دست افتتاح نیز اشاره کرد و گفت: پروژه ولیعصر در جنب پارک دانشجو، پروژه راضی در حنبا پارک طغرل با 30 هزار متر مربع به بهره برداری می رسد. راضی مکانی است برای شناسایی ری است چراکه منطقه ری یکی از موضعات باستان شناسی تهران و شناسنامه تهران است و انقدر که در دنیا شناخته شده در ایران نیست.
شهردار تهران با اضره به اینکه شهرداری تلاش کرده بی انضباطی را کنترل و پیگیری کند، گفت: بکی از محورهای اصلی کنترل بلندمرتبه سازی در منطقه 22 بود که تصویب و ابلاغ شد. بلند مرتبه سازی یکی از طرح هایی است که می تواند با طرح های مصوب همراه شود. تلاش کردیم با قوانین جدید در پهنه های شناسایی شده این موضع را هدایت کنیم.
حناچی گفت: شهرداری سرنوشت شهر را به فروش تراکم گره نزده و کمبود ها را از محل فروش تراکم به دست نیاورده است که اگر قرار باشد کمبودها از این راه تامین شوذ وضعیت شهر مثل حالا می شود. سهم منابع پایدار را در بودجه شهرداری افزایش دادیم. دو لایحه مهم را تعقیب کردیم که یکی از انها به تصویب رسید.
او ادامه داد: روددره های تهران را با نگاه گستره قلمرو عمومی در حال تعقیب داریم.
حتاچی گفت: یکی از اقدامات شهرداری توسعه فضای سبز در مقیاس ملی، منطقه ای و محله ای بوده است که در سطح ملی کمربند سبز تهران بوده، در منطقه ای پارکهایی مانند الغدیر و برج باغ ها بوده است و در مقیاس محله ای پارک های کوچک بوده که با همکاری دستگاه های دولتی مانند اموزش و پرورش در منطقه بریانک بوده است.
او ادامه داد: فضای هوشمند تهران فعال شده است. اپلیکیشن تهران من از معدود اپلیکیشن هایی است که رکود زده است و 3 میلیون کاربر دارد برنامه ما ایناست که همه خدمات شهرداری را ارایه کنیم.
او درباره شفافیت شهرداری توضیح داد: امروز تراز مالی شهرداری تهران که باید هر 6 ماه یکبار ارایه شود و تا کنون اتفاق نیافتده به شرایطی رسیده است که بر اساس اقدامات انجام شده می توانیم تراز را به روز کنیم.
حناچی در مورد 137 که راه ارتباطی شهرداری با مردم است گفت: مردم می توانند با فیلم و عکس موضوعات را بیان کنند. اپلیکیشن دوچرخه و پسماند نیز در این زمینه بسیار موثر بوده اند.
او با بیان اینکه در برخی اقدامات شرایط کرونایی خیلی تاثیرگذار بوده است، گفت: خدمات غیرحضوری در فضای مجازی از اقداماتی است که د این دوره انجام شده است.
حناچی گفت: تمام گزارشات دو هدف را دنبال می کند یکی تغییر ریل در این سی ماه و دیگری اینکه این روند باید برای قابل زندگی بودن تهران و قابل افتخار بودن ان تدام‌داشته باشد.
شهردار تهران گفت: نزدیک به اواخر دوره پنجم شورا و شهرداری می شویم و این فرصتی برای گزارش دهی وحساسیت نسبت به محیطی است که ما و فرزندانمان زندگی می کنیم.
پیروز حناچی، شهردار تهران به پرسشی مبنی براینکه تردد خودروها بیش از ظرفیت شهر تهران است، آیا فکری به حال ترافیک‌و انباشت خودرو در تهران شده است، توضیح داد: یکی از عمده ترین مشکلات کلانشهرها و به ویژه کلانشهر تهران، ترافیک و انباشت خودروها است. تعدادی از کلانشهر این مشکل را رفع کرده‌اند. راه حل ترافیک و آلودگی هوا توسعه حمل‌ و نقل عمومی است. در این دوره از مدیریت شهری بیشترین منابع مالی در حمل و نقل هزینه شده است.
او در ادامه اضافه کرد: در شرایط تحریم، مشکلات مالی و اقتصادی و همچنین ناشی از کرونا یکی از گره‌های اصلی این بخش یعنی ساخت قطار ملی را باز کرده‌ایم. باید بتوانیم این حجم از واگن‌ها را با زیرساخت‌ها مناسب و هماهنگ کنیم.
حناچی با بیان اینکه اقدام بعدی در این باره کاهش و کنترل آلاینده‌ها است که 18 دستگاه از جمله شهرداری تهران در آن نقش مستقیم دارند، توضیح داد: شهرداری تهران در زمینه موتورهای بنزینی، اتوبوس‌ها و خودروهای برقی، توسعه مترو و دوچرخه اقداماتی انجام شده است. با توسعه مسیرهای دوچرخه، هر دوچرخه‌ای که به خیابان اضافه می‌شود یک خودرو کمتر می‌شود.
شهردار تهران در ادامه گفت: هماهنگی سیاست‌ها برای ادامه کار بسیار مهم است. دولت نباید به بهانه اشتغال پا پس بکشد و مصوبه‌هایی که درباره موتورهای برقی ابلاغ کرده را متوقف کند.
بدهی 30 هزار میلیارد تومانی دستگاههای دولتی و نهادهای نظامی به شهرداری 
شهردار تهران درباره آخرین آمار بدهی دولت به شهرداری تهران؛ توضیح داد: مطالبات شهرداری از دولت در حوزه‌ های مختلف است، این بدهی در بخش صرفه جویی سوخت تا 50 درصد افزایش پیدا کرده و این رقم به یارانه حمل و نقلی که از ساز مان برنامه و بودجه دریافت می‌شود، اضافه شده و کمک هایی که از اوراق مشارکت دریافت می کنیم هم در این بخش قرار دارد. حناچی گفت: بدهی دولت در بخش پروانه های ساختمانی دستکاه‌های دولتی هم به تازگی پیگیری و بررسی شده است. دستگاه‌های دولت فقط در بخش ساخت و سازهای بدون پروانه بیشتر 30 هزار میلیارد تومان به شهرداری بدهکار هستند. هرساله هم بنابر سهم دولت در بافت های فرسوده و ... از طریق وزارت اقتصاد بخشی از بدهی‌ها با بدهی‌های بانکی تهاتر می‌شود. 
به گفته او؛ تاکنون پنج هزار میلیارد تومان از بدهی شهرداری به بانک‌ها این طریق تسویه شده است. البته بحث ساخت‌ و سازهای بدون پروانه دستگاه‌های دولتی و نهادهای نظامی موضوع جدیدی است که پیگیری شد. البته حجم زیادی از ساخت و سازهای نظامی لشکری و کشوری در سال‌های گذشته انجام شده است.
شهردار تهران به پرسشی مبنی بر اینکه شورای ترکیبی در نظارت‌ها بهتر عمل می‌کند یا شورای یک دست، بیان کرد: انتخابات ایده آل این است که حداکثر مشارکت عمومی اتفاق افتد. به میزانی که مشارکت افزایش یابد به تناسب کیفیت اعضای انتخاب شده هم بالا می‌رود و اعضایی که ارتباطات بهتر، متخصص و شناخته‌تر هستند، انتخاب می‌شوند.
او ادامه داد: به هر میزانی که مشارکت کاهش یابد به نفع شهر و آینده تهران نخواهد بود. البته تجربه این مورد را هم ثابت کرده است. از نظر بنده شورای ترکیبی بهتر است تا اینکه کاملا نقطه نظرات در شورای شهر یک دست باشد.
حناچی در پاسخ به سوالی درباره شفافیت در شهرداری در مورد حقوق مدیران این دوره گفت: در مورد دستمزد و حقوقی که در شهرداری داریم یک حقوق ثابت و یک متغیر وجود دارد که مستقیما به فعالیت مدیران مربوط است . در مجمع ها و سازمان ها اگر به موقع برگزار شود به دلیل این این مجامع به منافع شهرداری مربوط است مدیران تشویق می شوند.
او افزود: به ما گفتند فیش مدیران را منتشر کنید که این اقدام به صلاح نیست چون خیلی مدیران وام گرفتند و درست نیست منتشر شود. از سوی دیگر پایه حقوق مدیران هم ملاک نیست و فعالیت انها موثر است.
حناچی درباره هشدار قوه قضاییه در مورد حریم تهران به شهرداری گفت: این موضوع در مورد حریم تهران پیرو گزارش جلسه با قوه قضاییه بود درگیری های ناشی از حریم یکی از موضوعات مهم کشور است که تنها مربوط به تهران نیست.
او درباره حمیات قوه قضاییه از شهرداری گفت: در مورد حمایت قوه قضاییه همواره درگیر چالش منافع خصوصی و عمومی هستیم. افرادی که منافع شخصی دارند در برابر منافع عمومی هزینه سنگین می کنند و بدون حمایت قوه قضاییه در این محاکم پیروز نمی شویم. رقم ها نجومی است و بدون حمایت حاکمیت به نتیجه نمی رسد. 
حناچی در مورد پرونده فساد که برخی اعضای شورا گفته اند قوه قضاییه در مورد ان با شهرداری همکاری نداشته است گفت: این پرونده خیلی خاص است و برخی از ان مربوط به نیروهای مسلح است.
حناچی درباره سرانجام دستگیری دو شهردار منطقه تهران، بیان کرد: هنوز حکمی برای همکارانمان که دستگاه‌های نظارتی پیگیر بودند، صادر نشده است. امیدوارم که تبرئه شوند اما پرونده همچنان مفتوح است.
حناچی در پاسخ به پرسشی مبنی بر محافظه کار بودن مدیریت شهری در قبال تخلفات گفت: من برای محافظه‌کاری و این انتقادها از ادبیات کمک میگیرم؛ « خرج چو از کیسه مهمان بود، خانم طلبی شدن آسان بود». ما در مقام اجرا هستیم باید به گونه ای عمل کنیم که منافع شهر و شهروندان را تامین کنیم. 
به گفته او؛ در همین پرونده‌های تخلفات به تعداد زیادی رسیدگی شده و نتایجی هم داشت یکی از آنها ساختمان روزنامه اطلاعات بوده که به شهرداری بازگشت، از طرف دیگر به صورت حقوقی هم ترغیب می کنیم. اما اگر اسم این کار محافظه‌کاریست من محافظه کار هستم.
در حال بروزرسانی...

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/190021/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

ثبت تاریخ شفاهی یزد قدیم، از اولویت های مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد

برگزاری نشست آب، صلح و تاب آوری

کشف ماینر‌های قاچاق در یزد

رئیس کل دادگستری استان یزد منصوب شد

تداوم جریان سیل در یزد

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

ما دو جور بخشنده داریم!

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

حجت‌الاسلام طهماسبی رییس کل دادگستری استان یزد شد

بارش باران و آبگرفتگی در خیابان ابوریحان یزد + فیلم

حجت‌الاسلام طهماسبی به سِمت ریاست کل دادگستری استان یزد منصوب شد

آزادی فردی و اجتماعی باید مطابق شریعت باشد

(تصاویر) بارش شدید باران و آبگرفتی در یزد

تداوم بارش‌ها و رگبارهای بهاری در یزد تا فردا

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

امدادرسانی هلال احمر یزد در سیل و آبگرفتگی استان با تمام قوا

1200 بسته گوشت قربانی میان نیازمندان یزد توزیع شد

طرح نور با جدیت ادامه می‌یابد

کشف 17 دستگاه ماینر قاچاق در یزد

بارش شدید باران و آبگرفتی در یزد

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

سازماندهی بیش از 400 تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با سیل در یزد

سیل در روستای شرب‌العین اشکذر جاری شد

مدیریت درست بارندگی در یزد

سیل در مسیر چَک‌چَک اردکان

برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعیل یزد

سوخت قاچاق توقیف شد

آغاز ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات توسط شرکت روسی

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟

اسپیس‌ایکس سیصدمین فرود موفق با بوستر فالکون 9 را تکمیل کرد

برای اولین‌بار، ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم

افزایش 27 درصدی میزان بارندگی‌ها در استان یزد

تلاش بی وقفه کارکنان شرکت آب منطقه‌ای یزد جهت مواجهه با سیل

قانون جامعی در مورد حقوق عامه و آزادی‌های مشروع وجود ندارد

هشدار جدی به مردم در استان یزد/ خطرغرق شدن در مسیر های بارانی

از فرونشست زیرگذر امام حسین و انسداد راه ها تا آبگرفتگی منازل

تداوم بارش باران در استان یزد/ خودداری از تردد‌های غیر ضرور