خبر یزد

آخرين مطالب

دود تداخل در برگزاری جشنواره‎های زیبایی به چشم تولیدکنندگان اسب؛

افسار اسب‌ها در دست تولیدکنندگان نیست ورزشي

افسار اسب‌ها در دست تولیدکنندگان نیست
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا/یزد صنعت پرورش اسب یکی از صنایع درامدزا در کشورمان است ولی با وجود ظرفیت‎‌های بالقوه این بخش در کشورمان تداخل عملکردی فدراسیون و جهادکشاورزی باعث شده تا به خوبی از این ظرفیتها استفاده نشود.

اولین دوره جشنواره زیبایی اسب در کشورمان در سال 1375 برگزار شد و از آنجایی که این نوع جشنواره‌ها نقش بسزایی در فروش و رقابت و همچنین کیفی سازی تولیدات دامی دارد، جشنواره‎های زیبایی در کشورمان می‌توانست یکی از ارزنده‌ترین این سلسله جشنواره‌ها همانند دیگر نقاط جهان به شمار رود ولی تداخل عملکردی فدراسیون و جهادکشاورزی در این صنعت مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و پرورش دهندگان اسب به دنبال داشته است.
«عباس کربلاییان» معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان یزد در این باره در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا اظهار می‌کند: برگزاری جشنواره زیبایی اسب یکی از بهترین راه‌های تبلیغ فروش و ایجاد رقابت سالم بین تولیدکنندگان اسب است و به همین دلیل نیز چشم هر تولیدکننده‌ای به برگزاری این جشنواره‌هاست.
وی ادامه می‌دهد: به طور کلی این جشنواره‌ها هر ساله به صورت کشوری، استانی و شهرستانی و در برخی مواقع نیز در سطح روستاها برگزار می‌شود که این امر باعث شده تولیدات در این بخش با قیمت بسیار مناسبی فروخته و با برگزاری این جشنواره رونق خوبی به تولید در ابن بخش داده شود.
کربلاییان می‌گوید: البته ملاک حضور اسب‌ها در جشنواره زیبایی خصوصیات ظاهری و کیفیت بدنی اسب‌هاست و داوران مربوطه بر اساس نوع راه رفتن، زیبایی بدنی و نداشتن نقصان بدنی، به اسب‌ها امتیاز دهند و براساس این امتیازها، اسب‌ها رده‌بندی شوند.
وی بیان می‌کند: برگزاری جشنواره‌ها برعهده بخش مدیریت ترویج و آموزش جهادکشاورزی است ولی با توجه به اهمیت برگزاری این برنامه‌ها، بعضاً خود تولیدکنندگان به صورت خودمختار اقدام به برگزاری این جشنواره‌ها می‌کنند که البته در سال‌های گذشته کمتر شاهد برگزاری این قبیل جشنواره‌ها هستیم.
وی با بیان این که نمایش اسب‌ها به دو دسته‌ی «شو» یا «نمایش ظاهری» و «ریس» یا «رقابت میدانی» دسته‌بندی می‌شوند، تصریح می‌کند: رقابت‌های میدانی با هدف رقابت عملیاتی و مقام‎آوری اسب‌ها براساس ملاک‌هایی مانند سرعت و پرش و براساس دستورالعمل‌های فدراسیون سوارکاری به عنوان یک نهاد وررزشی برگزار می‌شود ولی نمایش ظاهری اسب‌ها همانطور که اشاره شد براساس ویژگی ظاهری و بدنی آنها توسط جهادکشاورزی انجام می‌شود.
این مسئول با گلایه از این که فدراسیون سوارکاری با ایجاد تداخل در جشنواره‌های زیبایی اسب که سبکی مجزا از ورزش است، تولیدکنندگان اسب را با مشکلاتی مواجه کرده است، اظهار می‌کند: متاسفانه فدراسیون سوارکاری با در دست گرفتن جشنواره‌های زیبایی، این رقابتها را به رقابت میدانی درآورده است در حالی که هیچگونه تخصصی از امور فیزیولوژی و پرورش اسب ندارد.
وی تصریح می‌کند: تلفیق دو بخش شو و ریس با هم حتی در عرف بین‌المللی جایگاهی ندارد ولی این فعالیت‌ها در ایران به دلیل منفعت‌طلبی فدراسیون انجام و هدف تولید و صنعت اسب را با انحراف مواجه کرده است.
کربلاییان با بیان این که صرفاً دو درصد از جمعیت اسب‌ها می توانند در اختیار امور ورزشی قرار بگیرد چرا که همه آن‌ها نمی‌توانند به صورت حرفه‌ای وارد فعالیتهای ورزشی شوند، می‌گوید: فدراسیون سوارکاری سعی دارد 98 درصد اسب‌های باقیمانده را نیز تحت سیطره خود قرار دهد در حالی که عملاً اسب‌ها پس از بلوغ جسمی که مدت زمان بین سه تا پنج سال است، می‌تواند وارد فعالیت ورزشی شوند.
وی اضافه می‌کند: متاسفانه برخلاف در نظر گرفتن اصول و محوریت پزشکی اسب، فدراسیون سوارکاری اقدام به کارگیری اسب‌های یک ساله در فعالیت های ورزشی می‌کند که به شدت برای سلامتی اسب‌ها آسیب‌زننده است.
وی با بیان این که دولت سیزدهم باید به رونق دوباره صنعت اسب ایران به عنوان یک قطب مهم در ذخیره پنج نوع ژن اسب و همچنین توسعه این صنعت پولساز توجه ویژه‌ای داشته باشد، می‌گوید: باید از حضور نابجای فدراسیون در امور جهادکشاورزی به صورت ناظری و قضایی جلوگیری شود.
به اعتقاد معاون جهادکشاورزی یزد، از آن جایی که صنعت اسب یک منبع درآمدزا برای کشور بوده و ایران نیز تنها کشوریست که توانسته پنج نوع ژن اسب را در گستره جغرافیایی خود حفظ کند، دولت باید نظارت دقیق و عادلانه‌ای بین متولیان و دست اندرکاران تولید اسب داشته باشد.
«سید ضیا وکیل السادات» یکی از تولیدکنندگان صنعت اسب در استان یزد نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار می‌کند: جشنواره زیبایی اگر با اصول و قاعده خود برگزار شود، بهترین راه معرفی اسب‎ها و رونق این صنعت است.
وی ادامه می‌دهد: متاسفانه جشنواره‎های زیبایی اسب در انحصار افراد خاصی قرار گرفته و از دسترس تولیدکنندگان داخلی خارج شده است.
وکیل السادات با بیان این که جشنواره زیبایی اسب اصولاً در زمره فعالیتهای ورزشی نمی‌گنجد، بیان می‌کند: متاسفانه تغییر مسیر جشنواره‎های زیبایی به سوی ورزش به دلیل دخیل بودن برخی منافع مادی افراد است.
این تولیدکننده اسب در پایان خاطرنشان می‌کند: صنعت اسب یک صنعت درآمدزاست که حلقه‌های حمایت از آن از سوی دولت مغفول مانده است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/203420/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود

مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود

توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

ریزش و تخریب یک واحد مسکونی فرسوده در شهر یزد بر اثر بارندگی

پیشنهاد افزایش 40 درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در استان یزد

مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است

تامین برق پایدار حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری در استان یزد

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در یزد

کشف رشوه‌خواری 20 میلیارد ریالی دو نفر از مدیران ارشد استان یزد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

«نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو

پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند

توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برای مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)

بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد

بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق