خبر یزد

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای:

تعداد چاه‌های غیرمجاز کشاورزی در یزد نسبت به سایر استان‌ها اندک است اقتصادي

تعداد چاه‌های غیرمجاز کشاورزی در یزد نسبت به سایر استان‌ها اندک است
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با بیان اینکه با تداوم پدیده خشکسالی بهره برداری از چاه‌های غیرمجاز کشاورزی در کم آبی موثر است، افزود: تعداد این قبیل سازه های آبی در استان نسبت به سایر مناطق کشور خیلی کم است .

محمدمهدی جوادیان‌زاده روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از سال های گذشته تاکنون با همکاری 20 گروه گشت و بازرسی فعال، 300 حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی با حکم قضایی در استان پلمب شده است.
وی از شهروندان یزدی خواست، در صورت اطلاع از وجود چاه های کشاورزی غیرمجاز مورد را به این شرکت و یا اداره های این شرکت در شهرستان اطلاع دهند و مشخصات گزارش دهندگان نزد این شرکت محفوظ است.
وی با اشاره به شرایط بحرانی کم آبی ، تداوم خشکسالی و کاهش بارندگی ها گفت: سال آبی 1400- 1399 یکی از خشک ترین سال های این استان در نیم قرن گذشته است.
این مسئول با اشاره به تداوم پدیده خشکسالی افزود: کشاورزان استان و بهره برداران و مالکان چاه ها در این مدت با نصب کنتورهای هوشمند و مدیریت خاموشی چاه های کشاورزی بر اساس برنامه اعلامی تاکنون همکاری خوبی در مدیریت برداشت آب داشته اند، این روند امسال برای تعادل بخشی برداشت آب با استفاده از تحویل آب به صورت حجمی ادامه دارد و مدیریت استفاده از آب در اختیار کشاورز است.
وی در ادامه سال 1393 را آغاز تجهیز چاه های کشاورزی استان به سامانه هوشمند ذکر کرد و ادامه داد: برای مدیریت برداشت آب و بهره وری از این ماده با ارزش اقتصادی بالا ، هم اکنون 2هزار و 277 حلقه چاه مجاز کشاورزی در استان فعال است که برای تعادل بخشی آب از این تعداد تاکنون هزار و 985 حلقه چاه به کنتور هوشمند تجهیز شده است.
جوادیان زاده با بیان اینکه آب بخش های کشاورزی ، شرب و صنعت استان از سه هزار و 932 حلقه چاه استحصال می شود ، تصریح کرد: وضعیت آب 16 دشت استان ناپایدار است و دشت های یزد - اردکان و ابرکوه هم در وضعیت بحرانی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با بیان وضعیت بحرانی منابع آبی استان و شهرستان ابرکوه، اظهار کرد: آبخوان ها در معرض خطر قرار دارد برای حفظ این منابع مشارکت و همکاری بیش از پیش تمامی بهره برداران ضروری است.
با حجم آب تحویلی به کشاورزان برداشت آب مدیریت می شود
این مسئول آب منطقه ای یزد بیان کرد: در اثر افت سطح آب های زیرزمینی ، طرح ملی احیا و تعادل بخشی با هدف حفظ منابع موجود از چند سال گذشته در استان در حال اجراست.
وی اظهارکرد: طرح خاموشی30 روزه چاه‌های کشاورزی در سال 1395، 45 روزه در سال 1396، 60 روزه در سال 1397 و اجرای طرح تحویل حجمی آب در سال های 1398 ، 1399 و 1400 نیز انجام شد.

خبر یزد


مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد تصریح کرد: درخواست‌ جابه جایی و کف شکنی عمده درخواست مالکان چاه های کشاورزی مربوط به شهرستان ابرکوه است که در برخی موارد محل چاه بیش از پنج مرتبه تغییر کرده و در کنار هزینه های بالای حفاری ، نتایج قابل توجهی هم در افزایش استحصال نداشته است.
این مسئول اضافه کرد: با توجه به اینکه در فصول بارندگی آب چندانی وارد سفره ‌های زیرزمینی استان نمی‌شود، افت سطح آب سفره‌ های زیرزمینی در 30 سال گذشته به بیش از 20 متر رسیده است.
جوادیان زاده خاطرنشان کرد: ایجاد 40 فروچاله، به دلیل کسری یک میلیارد مترمکعب آب در آبخوان دشت ابرکوه از دیگر آثار پدیده خشکسالی و تخریب آبخوان است که حتی در صورت افزایش بارندگی نیز، اجازه جایگزینی حجم از دست رفته را نمی دهد.
اراضی قابل کشاورزی یزد در 11 شهرستان 175 هزار هکتار است که به دلیل تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی ، افزایش دما و کمبود آب تنها 112 هزار هکتار آن قابل کشت است که 32 هزار و 354 هکتار (معادل 29 درصد) زراعی و 79 هزار و 646 هکتار (معادل 71 درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصولاتی مانند پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی است.
چندی قبل شرکت آب منطقه ای یزد مصرف آب شرب استان را که یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد، حدود 110 میلیون مترمکعب ، صنعت را 65 میلیون مترمکعب اعلام کرد که 700 میلیون مترمعکب آب هم در بخش کشاورزی به مصرف می رسد.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد
میزان بارش سالانه در استان یزد 65 میلیمتر و میزان تبخیر حدود چهار هزار میلیمتر است.
استان یزد در منطقه گرم وخشک و کم باران قرار دارد و رودخانه سطحی قابل توجهی در آن جاری نیست و حدود سه هزار رودخانه خشک که یزدی ها از آن با عنوان « مَسیل » یاد می کنند، وجود دارد و در موقع بارندگی شدید برای چند ساعتی آب در آن جاری می شود و تعدادی از مردم در کنار رودخانه حضور می‌یابند و سیلاب جاری زمینه سرگرمی تعدادی از شهروندان را برای ساعتی فراهم می‌کند .
به گفته یک پژوهشگر حوزه آب ، سالانه حدود 96 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود در حالی که کل منابع آب تجدیدپذیر ایران حدود 90 میلیارد متر مکعب است، بنابراین از بحران آب عبور کرده‌ایم و به ورشکستگی آبی رسیده‌ایم.
رییس کمیته ملی سدهای بزرگ ایران در گفت‌وگویی با اشاره به تغییر اقلیمی و کاهش بارش ها هم گفته موقعیت جغرافیایی ایران به گونه‌ای است که 85 درصد از وسعت کشور در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و مقدار بارش در ایران حدود یک‌سوم میانگین جهانی و میزان تبخیر آب حدود سه برابر متوسط جهانی است.
مصطفی فدایی‌فرد افزود: عمده بارندگی‌ها در ایران به سطح محدودی از کشور اختصاص دارد، به طوری که 70 درصد از بارندگی‌های سالانه فقط در 25 درصد و 30 درصد باقیمانده بارندگی‌ها در 75 درصد نازل می‌شود.
به گفته وی بحران آب در ایران به دلیل کم آبی و خشکسالی نیست بلکه به دلیل سوءمدیریت منابع آبی است. باید پذیرفت که مدیریت منابع آبی اشتباه بوده و در این میان استفاده از روش‌های غیراصولی برداشت نیز به بحران آب دامن ‌زده است.
برچسب‌ها
یزد خشکسالی آبیاری شرکت آب منطقه ای اراضی کشاورزی

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/207254/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ذخیره 2 میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج

برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز

رعایت نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد

وضعیت جاده‌ها، امروز 7 اردیبهشت 1403؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

ترافیک سنگین در محور چالوس/بارش باران در برخی محورهای 3 استان

7 بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید

حضور شمشیربازان چادرملو در رقابت‌های انتخابی آسیا

آغاز عملیات روکش آسفالت 10 کیلومتر محور طبس یزد

نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید

بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد

انجام 2 پرواز به مقصد مدینه منوره

ترافیک سنگین در محور چالوس/ این محورها مسدود هستند

پیش بینی آسمان ابری در آدینه استان یزد

اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد

فجر ساعت پخش زنده بازی مس کرمان و چادرملو اردکان‌ + پخش آنلاین

رواج بی حجابی در جامعه توطئه دشمنان است

جهش تولید با رشد استعداد کارگران محقق می‌شود

رشد 10 برابری طرح حوزه راه شهرستان مهریز

نرخ بازار باید منصفانه و اسلامی باشد/ ضرورت توجه به حق و حقوق کارگران

امتیاز صدرشیمی در لیگ برتر فوتبال ساحلی کشور به مهریز انتقال یافت

ایجاد سامانه اعلام بار مجازی راهگشای مشکلات حمل‌ و نقلی مهریز است

کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است