خبر یزد

آخرين مطالب

تولید 650 مگاوات برق خورشیدی در استان یزد امکان‌سنجی شده است اجتماعي

تولید 650 مگاوات برق خورشیدی در استان یزد امکان‌سنجی شده است
  بزرگنمايي:

خبر یزد -

خبر یزد


گروه استان‌ها - زیرساخت مناسب برای احداث 650 مگاوات نیروگاه خورشیدی در یزد امکان سنجی و 250 مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه خورشیدی با ساتبا استان منعقد شده و 10 نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 81.5 مگاوات در مدار بهره برداری قرار گرفته است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، موقعیت جغرافیایی استان یزد، تابش مناسب خورشید در اکثر مناطق استان و بهره‌مندی استان یزد از بیش از 330 روز آفتابی در سال نشان از پتانسیل و استعداد بالای استان یزد در بهره‌گیری از انرژی خورشیدی دارد.
این‌ها یکی از الزامات خوبی است که زمینه را برای استفاده حداکثری از نیروگاه‌های تولید برق خورشیدی در استان یزد تقویت می‌کند، البته وجود زمین‌های مسطح و هموار بزرگ که از نیازهای احداث مزارع خورشیدی است فرصت مناسبی برای بهره‌مندی استان یزد از این نعمت را فراهم کرده و عاملی مهم در تبدیل استان یزد به مکانی مستعد و کم‌نظیر برای احداث مزارع خورشیدی شده است. 
ابوالفضل اسدی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای یزد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با اشاره به فرصت‌ها و ظرفیت‌های خوب جغرافیایی استان یزد در خصوص بهره‌مندی از انرژی خورشیدی اظهار داشت: در استان یزد وجود شبکه‌های الکتریکی در نزدیکی نیروگاه‌های خورشیدی از الزامات اتصال این نیروگاه‌ها و تزریق توان آنها به شبکه سراسری برق است که استان یزد با دارا بودن شبکه‌های الکتریکی مناسب، پایدار و گسترده، این امکان را دارد تا در اکثر نقاط استان، نیروگاه‌های خورشیدی در ظرفیت‌های مختلف به شبکه متصل شود. 
وی تصریح کرد: با توجه به اثرگذاری دمای هوا روی راندمان پنل‌های خورشیدی، مناطق جنوبی؛ استان یزد ضمن داشتن مزیت ساعات طولانی تابش خورشید با داشتن دمای مطلوب، زمینه بهترین راندمان را برای نیروگاه‌های خورشیدی فراهم نموده است. 
اسدی گفت: همچنین وجود خانه‌های ویلایی مناسب و پراکنده در استان یزد زمینه احداث سامانه‌های خورشیدی خانگی را در استان فراهم کرده است. 
چین نخستین ماهواره رصد خورشیدی خود را به فضا پرتاب کردکشف سیاره‌ فراخورشیدی شبیه مشتری و مشاهده زمین در 5 میلیارد سال آینده!محرابیان خبر داد: برنامه وزارت نیرو برای تولید 10 هزار مگاوات انرژی از نیروگاه‌های خورشیدی وی با اشاره به اینکه اجاره بلند مدت اراضی منابع طبیعی به سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های خورشیدی از جمله تسهیلات برای سرمایه‌گذاران در این زمینه است گفت: احداث هر مگاوات نیروگاه خورشیدی نیاز به 15 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد. 
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای یزد در خصوص چالش‌‌ها و موانع تولید برق خورشیدی اظهار داشت: بازگشت سرمایه طولانی مدت احداث نیروگاه‌های خورشیدی، تحریم و نوسان نرخ ارز از جمله چالش‌های سرمایه‌گذاری در زمینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید برق در کشور و استان یزد است. 
اسدی در پاسخ به این سوال که ظرفیت تولید برق خورشیدی استان یزد چقدر است خاطرنشان کرد: تاکنون بستر و زیرساخت مناسب برای احداث 650 مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان یزد امکان سنجی شده و در حال حاضر 250 مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه خورشیدی با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) در استان یزد منعقد شده است که از این میزان 10 نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 81.5 مگاوات در مدار بهره‌برداری هستند. 
وی به دیگر نحوهای تولید برق در استان یزد اشاره کرد و افزود: نیروگاه‌های تولید برق در استان شامل نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، نیروگاه خورشیدی و مقیاس کوچک است که انرژی خود را به شبکه سراسری تزریق می‌کنند. 
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تصریح کرد: سهم هر شیوه تولید برق در استان یزد به این شرح است که ظرفیت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی حدود 2463 مگاوات، در نیروگاه شهید زنبق 97 مگاوات، در بخش نیروگاه‌های خورشیدی 81.5 مگاوات و در بخش نیروگاه‌های تولید پراکنده 169 مگاوات است که در مجموع حدود 2800 مگاوات برق در استان تولید می‌شود. 
اسدی بیان کرد: مصرف انرژی الکتریکی تولیدی در بخش صنعت 75 درصد و در بخش کشاورزی 7 درصد مصرف می‌شود، همچنین 11 درصد در بخش خانگی، 3 درصد عمومی، یک درصد روشنایی معابر و سه درصد سایر مصارف را شامل می‌شود. 
وی در ارتباط با میزان تلفات شبکه برق استان یزد عنوان کرد: میزان تلفات شبکه انتقال و فوق توزیع استان یزد در سال گذشته 984 درصد و در 6 ماهه سال جاری 858 درصد بوده است، به علاوه اینکه سازگاری با محیط زیست، صرفه‌جویی در مصرف آب و سوخت‌های فسیلی در زمان تولید برق از مزایای تولید برق در نیروگاه‌های خورشیدی است. 
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان یزد با اشاره به بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی کوشک در ابتدای تیرماه سال جاری افزود: احداث تا بهره‌برداری از این نیروگاه در استان کمتر از 10 ماه طول کشید که یک رکورد در صنعت برق کشور محسوب می‌شود و هزینه صرف شده برای احداث آن 1650 میلیارد ریال با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بوده است. 
اسدی گفت: افزایش تولید انرژی در نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی کوشک که در تیرماه به بهره‌برداری رسید به اندازه مصرف شش هزار خانوار مسکونی برق تولید شد و اکنون تعداد نیروگاه‌های خوشیدی استان 10 عدد است که مجموع ظرفیت نصب‌شده این نیروگاه‌ها به 81.5 مگاوات رسیده است. 
با وجود محدودیت‌هایی که در تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز کشور از منابع فسیلی وجود دارد قطعا در آینده این امر می‌تواند در گذر زمان مشکلات متعددی را ایجاد نماید بنابراین لازم است مسئولان استان یزد زمینه‌های لازم برای توجه بیشتر به ظرفیت خوب استان یزد و بهره‌مندی از از نور خوشید و تولید برق از این طریق فراهم کنند و سرمایه‌گذاران استان را برای به ورود در این بخش ترغیب کنند. 
قطعا بهره‌مندی از نیروگاه‌های تولید برق خورشیدی منفعت‌های زیادی برای توسعه بیشتر استان خواهد داشت و کاهش تلفات شبکه برق، بهبود پارامتر‌های شبکه برق استان و کاهش انتشار گاز‌های آلاینده از نتایج مثبت بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی است. 
انتهای پیام/781/ی

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/212983/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود

مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود

توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

ریزش و تخریب یک واحد مسکونی فرسوده در شهر یزد بر اثر بارندگی

پیشنهاد افزایش 40 درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در استان یزد

مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است

تامین برق پایدار حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری در استان یزد

تداوم بارش‌های بی‌سابقه در یزد

کشف رشوه‌خواری 20 میلیارد ریالی دو نفر از مدیران ارشد استان یزد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!