خبر یزد

آخرين مطالب

آموزش آشپزی/ گردو پلو به روش اصیل شهر کرد اجتماعي

آموزش آشپزی/ گردو پلو به روش اصیل شهر کرد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شهرکرد، یکی از مناطق اصلی کشت گردو در ایران است. اهالی این شهر نیز با گردو غذایی خوشمزه به نام گردو پلو را طبخ می‌کنند که با مرغ، گوشت یا به‌صورت گیاهی نیز سرو می‌شود.
بیشتر بخوانید: آموزش آشپزی / طرز تهیه غوره پلوی شمالی مواد لازم برای چهار نفر:
3 پیمانه برنج
250 تا 300 گرم گوشت گوسفندی
250 تا 300 گرم مغز گردو
2 عدد پیاز متوسط پوست کنده
زرشک به‌ مقدار لازم
کره یا روغن به‌ مقدار لازم
زعفران دم‌کرده غلیظ به ‌مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل‌سیاه به ‌مقدار لازم
یک عدد هل
برای تهیه گردو پلو با گوشت، گردوها را درشت خرد کنید و آن‌ها را برای یک ساعت در آب خیس کنید تا پوست روی آن‌ها به‌راحتی جدا شود.
گوشت رشته‌ای خرد شده را با فلفل سیاه و زعفران مخلوط کنید و برای چند ساعت کنار بگذارید تا مزه‌دار شود. یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در یک قابلمه روی حرارت متوسط تفت دهید تا آب آن بخار شود. سپس کمی روغن در قابلمه بریزید و پیاز را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود. در ادامه گوشت مزه‌دار شده را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آن‌ها را خوب با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت روی حررات ملایم گاز بپزد.
برنج را از یک تا دو ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج روی حرارت متوسط رو به زیاد برای هفت تا 10 دقیقه بپزد و مغز دانه‌های آن نرم شود. برنج را آبکش کنید. پیاز دوم را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه بریزید تا کمی تفت بخورد. سپس زردچوبه و نمک را به آن بیفزایید و مواد را خوب با هم تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود. گردوهای خیس خورده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و تفت دادن را برای یک تا دو دقیقه ادامه دهید. سپس زرشک از قبل خیس خورده را در تابه بریزید و مواد را با هم سرخ کنید. در نهایت، گوشت پخته شده را در تابه بریزید و هل و زعفران باقی‌مانده را به آن‌ها اضافه کنید. شعله گاز را پس از چند دقیقه خاموش کنید.
ته‌دیگ مورد نظر خود را در قابلمه بچینید و سپس برنج و مواد گوشتی را به‌صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا بخار کند؛ سپس حرارت را ملایم کنید و دم‌کنی بگذارید تا گردو پلو برای نیم ساعت دم بکشد.
نکات مهم برای تهیه گردو پلو شهر کردی شما می‌توانید برنج را جدا دم کنید و در نهایت مخلوط گوشت و گردو را با زعفران و زرشک روی آن بریزید.
به گزارش وب گاه گردشگری کجارو، برای تهیه گردو پلو با مرغ، در ابتدا یک قطعه ‌250 گرمی مرغ تکه‌ای (سینه یا ران) را با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران سرخ کنید و آن را کنار بگذارید. سپس گردوها را کمی تفت دهید تا نرم شوند. در ادامه یک عدد پیاز خرد شده را به گردوها بیفزایید و آن‌ها را خوب تفت دهید تا پیازها طلایی شوند. مرغ سرخ شده را به‌همراه دو قاشق غذاخوری رب انار و اندکی آب به گردو و پیاز سرخ شده اضافه کنید و مواد را برای یک تا دو دقیقه دیگر بپزید. سپس این مخلوط را به‌صورت لایه لایه با برنج دم کنید. برای تزیین گردو پلو با مرغ نیز می‌توانید زرشک را با کمی شکر، نمک و اندکی آب لیمو تفت دهید و مقداری گردوی درشت ‌خرد شده با دست را به آن اضافه کنید.
انتهای پیام/
کد خبر: 1223554 برچسب‌ها آموزش آشپزی

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/642795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک رصد از سحابی Saturn در فاصله 1400 سال نوری از زمین

رتبه ششم استان یزد در نرخ موالید کشور

نفرات برتر مسابقات شمشیربازی آزاد دختران معرفی شدند

تاکید رحیم سرهنگی بر بسیج تمام امکانات بخش خصوصی و دولتی برای رونق گردشگری کیش

28 اردیبهشت زادروز حکیم، فیلسوف نامدار و ریاضیدان برجسته، عمر خیام نیشابوری

دو ویدیو با فاصله ی 55 سال از تست کپسول فضانوردی توسط ناسا

قطع آب و کمبود نان؛مشکلات مردم روستای احمدآباد شهرستان فریمان

روایت کودکانه از نمایشگاه کتاب؛ "من کتابمو می‌خوام"

گزارش مهر از روز هشتم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

جراحی دقیق ربات جدید سونی روی یک دانه ذرت

تبدیل چربی مرغ به دستگاه ذخیره انرژی

جشن تولد بابا رضا در یزد

یزدی‌ها برای حسینی سنگ‌تمام گذاشتند(عکس)

گفتگوی شنیدنی با یک طراح جلد کتاب

حل مشکلات ریاضی با کمک نسخه جدید ChatGPT

زنگ خطر کاهش جمعیت در کمین کشور ایران

چادرملو-آلومینیوم؛ میزبانی 18 هزار نفره

چادرملو-آلومینیوم؛ میزبانی 18 هزار نفره+ ویدئو

جشنواره ی گل و گلاب در روستای هریسک علیای بافق

تأثیر فضای مجازی بر زبان و ادبیات فارسی

سنگ کاغذ قیچی با نسخه جدید ChatGPT

اقتدار و عظمت جامعه، به نیروی جوان است

امام جمعه کرج: ایران هرگز جنگ طلب نیست اما .../امام جمعه یزد: خانواده‌های پرجمیعت با برکت‌ترند

بالا رفتن سن ازدواج جوانان یعنی فاجعه

اعزام زائران یزدی به حج از 13 خردادماه

عکس | تلاش تحسین‌برانگیز در یزد برای زنده نگه داشتن یک درخت در حین دیوارکشی!

مجلس بر اجرای قوانین نظارت جدی‌ داشته باشد

امام جمعه یزد: فرزند کمتر آسایش به همراه ندارد

رفع تعهد ارزی از صادرات صنایع‌ دستی ‌

دیدار معاون رییس جمهور با خانواده شهید مدافع حرم «نریمانی» در کرج

اینجوری ننویس!

بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور

پیکر هشتمین قربانی سیل خراسان رضوی پیدا شد

اردکان با 26 میلی متر، رکوردار بارش‌ها

مساله فرزندآوری برای شیعیان حیثیتی است

«به بلندای آن ردا» رمان سید علی شجاعی به چاپ ششم رسید

تجهیز «ChatGPT» به حافظه دائمی

ماجرا‌های پشت پرده در شبکه 2

برگزاری سومین جشنواره پخت نان سنتی اقوام در یزد

فرزندان سرمایه‌ هستند/خانواده‌های پرجمیعت با برکت‌ترند

داستانک/ می‌خواهم شاگرد مکانیک شوم

ضرورت حساسیت مسئولان به موضوع جوانی جمعیت

اعطای نشان خدمت به جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع امنیت یزد

«خوابیدن» سموم مغز را دفع نمی‌کند!

حق‌طلبی و عدالت‌خواهی امروز در مقابل نظام سلطه به برکت خون شهدا حاصل شده است/ پارک موزه دفاع مقدس ساری می‌تواند یکی از مراکز گردشگردی برای مردم با هر سلیقه‌ای باشد

نابغه‌ ایرانی که نامش در کنار نام نیوتن و پاسکال ثبت شده است

چرا بشر هنوز به مریخ نرسیده‌ است؟

ساعت بازدید نمایشگاه کتاب در پایان هفته تمدید شد

نهضتی برای ارائه خدمات سلامت رایگان به مردم

برگزاری امتحانات سراسری انجمن خوشنویسان کیش