خبر یزد

آخرين مطالب

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ؛ مجلسی و خوشمزه اجتماعي

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ؛ مجلسی و خوشمزه
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زرشک پلو با مرغ یکی از غذا‌های اصلی ما ایرانی‌ها است به طوری که پای ثابت تمام مهمانی‌ها و مجالس است و این غذا در بین ما ایرانی‌ها محبوبیت بالایی دارد به همین دلیل امروز تصمیم گرفتیم طرز تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ اصلاً کار سخت و پیچیده‌ای نیست، ولی بدون شک نکاتی داره که باید هنگام طبخ این غذا رعایت شود تا طعم و مزه خوبی به دست بیاید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ ویژه 4 نفر مرغ 4 تکه
پیاز متوسط 2 عدد
هویج متوسط 2 عدد
ساقه کرفس 2 تا 3 عدد
زردچوبه 1 و 1/2 قاشق مرباخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
رب 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
قرص استاک مرغ 1/5 عدد
زعفران دم کرده غلیظ 6 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
زرشک 1 و 1/2 پیمانه
شکر 4 قاشق غذاخوری
خلال پسته 75 گرم
خلال بادام 75 گرم
روغن یا کره به مقدار لازم
برنج 4 پیمانه
قبل از اینکه بریم سراغ طرز تهیه ابتدا باید توضیحاتی در خصوص مواد اولیه بدیم:
1- نکات مربوط به مرغ زرشک پلو
به گزارش فرارو، همیشه برای خوشمزه و خوش طعم‌تر شدن مرغ آن را در نمک + فلفل سیاه + روغن مایع یا زیتون + پیاز + کرفس + هویج + زردچوبه یا زعفران + ساقه جعفری + برگ بو مزه دار کنید و حداقل به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید اگر این کار از یک روز قبل انجام دهید خیلی بهتر است وقتی مواد را به مرغ اضافه کردید کاملاً با دست آن را ورز دهید تا این مواد جذب مرغ شود به این نکته توجه داشته باشید که برای مزه دار کردن مرغ هیچ وقت به آن فلفل دلمه‌ای یا سیر نزند، چون طعم این‌ها غلبه دارد.

خبر یزد

مزه دار کردن مرغ باعث طعم بهتر مرغ می‌شود و همچنین کمک می‌کند بوی بد مرغ گرفته شود. علاوه بر این باعث می‌شود بافت مرغ پوک شود و مرغ در زمان سرو نرم‌تر باشد پس مزه دار کردن کیفیت غذای شما را خیلی بالا می‌برد بنابراین اگر وقت و حوصله دارید حتماً مرغ را از قبل مزه دار کنید.
2- نکات مربوط به استاک برای اینکه مرغ خوش طعم‌تر شود به جای آب آن را با استاک (عصاره مرغ) ، ساقه کرفس و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند.
استاک‌ها در انواع سوپ ها، انواع سس‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارند می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر از استاک استفاده می‌کنید نمک را در انتها به غذا اضافه کنید، چون استاک کمی شور است و غالباً وقتی از استاک استفاده می‌شود نیازی به نمک نیست پس در انتها غذا را بچشید اگر لازم بود نمک اضافه کنید.
3- نکات مربوط به زرشک همیشه سعی کنید از زرشک تازه استفاده کنید زرشک نباید زیاد حرارت ببیند، چون رنگ آن عوض می‌شود بنابراین به محض حل شدن دانه‌های شکر زرشک را از روی حرارت بردارید اصلأ لازم نیست زرشک به اندازه‌ای روی حرارت بماند تا پف کند اگر بیش از حد روی حرارت بماند رنگ پس می‌دهد و تیره می‌شود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می‌گیرد و در عین حال به براق‌تر شدن آن هم کمک می‌کند، اما اگر دوست نداشتید می‌توانید شکر را حذف کنید.

خبر یزد

نکته مهم دیگر در خصوص شستن زرشک است زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می‌بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه می‌ماند کاملاً تمیز باشد.
4- نکات مربوط به خلال بادام و پسته خلال بادام را از قبل خیس کنید و داخل روغن مایع یا کره تفت دهید اگر با کره تفت دهید خوش طعم‌تر می‌شود و اگر با روغن مایع تفت دهید براق‌تر می‌شود.
خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس می‌دهد بلکه فقط در روغن مایع تفت دهید. دستور پخت و طرز تهیه زرشک پلو با مرغ 1- بعد از اینکه مرغ را مزه دار کردید مرغ + پیاز نگینی خرد شده + زردچوبه + هویج خرد شده + ساقه کرفس خرد شده + 3 قاشق غذاخوری روغن مایع را روی حرارت متوسط به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید و در این مدت مرتب مرغ زیر و رو کنید تا همه قسمت‌های مرغ کمی سرخ شود.
استفاده از سبزیجاتی مثل کرفس و هویج برای طبخ مرغ باعث میشه طعم مرغ خیلی بهتر شود و بوی زهم مرغ هم گرفته شود بنابراین توصیه می‌شود حتماً مرغ را با ساقه کرفس، هویج و پیاز تفت دهید.
2- بعد از اینکه مرغ را تفت دادید آب جوش + استاک را با هم مخلوط کنید وقتی استاک در آب حل شد به مرغ اضافه کنید برای پخت ابتدا سینه مرغ را قرار دهید و روی آن ران را قرار دهید آب را به اندازه‌ای اضافه کنید که کاملاً روی سطح مرغ را نگیرد بعد مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید مرغ کاملاً بپزد و سس شما نصف شود.
3- وقتی که آب مرغ نصف شد و مرغ پخته شد 1 قاشق غذاخوری روغن مایع + رب را به مدت 1 دقیقه تفت دهید سپس آبلیمو + 2 قاشق غذاخوری زعفران + گلاب را به آن اضافه کنید بعد از 1 دقیقه این مواد را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه با حرارت ملایم بماند تا کاملاً جا بیفتد در این مرحله نیازی به هم زدن نیست.
4- در یک تابه 1 قاشق غذاخوری روغن مایع + 1 قاشق غذاخوری کره + زرشک را اضافه کنید بعد هم شکر را اضافه کنید همین که شکر نزدیک به حل شدن بود از روی حرارت بردارید، چون شکر اگر زیاد روی حرارت بماند کارامل می‌شود و همچنین رنگ زرشک هم تیره می‌شود همان طور که گفتیم نیازی نیست زرشک به اندازه‌ای روی حرارت بماند که پف کند به این مواد هم می‌توانید 1 قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.
5- خلال پسته و بادام را هم جداگانه تفت دهید.
6- زرشک + خلال پسته + خلال بادام را با هم مخلوط کنید به این مخلوط چند قاشق از آب مرغ اضافه کنید به این نکته توجه داشته باشید که مقدار زرشک باید خیلی بیشتر از خلال پسته و بادام باشد.
7- حالا مقداری از برنج را زعفرانی کنید و به مخلوط زرشک و بادام و خلال پسته اضافه کنید برای اینکه رنگ برنج زعفرانی شما بهتر شود و نارنجی‌تر باشد و در مصرف زعفران هم صرفه جویی کنید زعفران را جداگانه به برنج کنید بعد برنج زعفرانی را به زرشک اضافه کنید.
زرشک پلو با مرغ را چطور سرو کنیم؟ می‌توانید برنج را سوا در دیس بکشید و مرغ را هم در ظرف جداگانه‌ای سرو کنید برای کشیدن برنج ابتدا کمی برنج در دیس بکشید بعد مخلوط زرشک و خلال‌ها را به آن اضافه کنید بعد مجدد برنج بکشید و در انتها با زرشک و خلال تزیین کنید.
اگر خواستید برنج و مرغ را با هم سرو کنید داخل دیس ابتدا کمی برنج بکشید بعد مخلوط زرشک و خلال‌ها بعد مرغ و بعد هم برنج بکشید و با زرشک و خلال تزیین کنید.
اگر خواستید برنج را به صورت قالبی سرو کنید ابتدا قالب مورد نظر را کمی چرب کنید بعد یک لایه از مخلوط برنج زعفرانی و زرشک اضافه کنید بعد برنج ساده را اضافه کنید و کاملاً برنج را در قالب با دست فشرده کنید سپس در ظرف مورد نظر برگردانید و به آرامی قالب را از روی آن بردارید نگران نباشید با فشار دادن برنج خمیر نمی‌شود. زرشک پلو با مرغ مجلسی را با ته دیگ ته‌چینی هم می‌توانید سرو کنید. برای این کار باید برنج را بدون مرغ و به صورت تهچین درست کنید.
برای داشتن این ته دیگ ته‌چینی کافی است که سه یا چهار قاشق غذاخوری ماست چکیده با دو کفگیر برنج آبکش شده و مقداری زعفران غلیظ مخلوط کنید (مقدار زعفران در حدی باشد که مواد کاملا رنگ بگیرند) کف قابلمه روغن بریزید و برنج مخلوط را کف قابلمه بریزید. سپس بقیه برنج آبکش را هم روی مواد بریزید تا دم بکشد. موقع سرو غذابرنج را بکشید به تهدیگ که رسیدید قابلمه را داخل یک سینی برگردانید و با قیچی آشپزخانه برش بزنید.

خبر یزد

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/642969/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح جدیدی برای شبیه‌سازی واکنش‌های هسته‌ای در رایانه‌های کوانتومی

یزد، میزبان ملی پوشان تکواندو

فوت دو موتورسوار در بافق

افزایش دما در استان یزد

برگزاری جلسه کارگروه ایثارگران و پیشکسوتان دفاع مقدس استان سمنان به مناسبت بزرگداشت سوم خرداد

شاعرانه/ بی تو این عالم نگینی بی بهاست

اوقات شرعی یکشنبه 23 اردیبهشت در یزد

تصادف 2 موتورسیکلت در بافق؛ 2 نفر جان باختند

دستگیری دختر جوان بعد از مرگ مرموز مادر

خبر غیرمنتظره هواشناسی درباره احتمال یخ‌ زدگی!

علومی شبیه هیچ نویسنده‌ای نبود

سفری به اعماق جهنم در جست‌وجوی اسرار مهم خورشیدی

حادثه رانندگی در محور جوادیه_بافق/ مرگ راننده خودرو

مراحل تغییر ماه را ببینید

باستان‌شناسی در بقعۀ سلطان شیخداد یزد/ خبری از گنج نیست

اردوهای دانش‌آموزی به تقویت کار تشکیلاتی در دانش‌آموزان منجر می‌شود

روز چهارم نمایشگاه کتاب؛ از حضور رئیس‌جمهور تا اردوی دانش‌آموزی

تصویر روز ناسا ؛ AR 3664، گروه لکه‌های غول‌پیکر

مامایی که یک مادر است

مشکلات زیست محیطی معادن در ندوشن

افتتاح و بهره‌برداری 63 نیروگاه برق خورشیدی 5 کیلو واتی در اردکان

کادر فنی تکمیل شد: تا دندان مسلح برای قهرمانی

مدیرکل بنیاد مازندران از آغاز رزمایش دیدار با خانواده‌های معزز شهدای امدادگر خبر داد

سینه از آتش دل در غم جانانه بسوخت

آیا بارش برف و باران، تأثیری در وقوع زلزله دارد؟

داستانک/ دیدگاه گورخری

دوستی هرکه تو را روشن است

هوش مصنوعی، دستیار یا دشمن ما؟

مستند قاصدک‌های سرخ در یزد تولید می‌شود

فوت عجیب راننده پارس در بهاباد

سومین روز نمایشگاه کتاب از نگاه آقای سخنگو

برای اولین‌بار در ایران شفق قطبی دیده شد/ امشب هم شانس دیدن آن را دارید!

مرکز پژوهشی مطالعات اسلامی زنان در یزد افتتاح شد

کشف اموال مسروقه در بافق

فوت راننده پارس در یک حادثه

جشن «خیلی دخترونه» در یزد

لزوم بررسی انرژی و پیک بار در سفره غذایی مردم یزد

عنوان قهرمانی شمشیربازی ایران به سابریست یزدی رسید

توقیف کامیون متخلف در کمربندی شرقی اردکان

چرا رنگ شفق قطبی در نقاط مختلف زمین متفاوت است؟

قهرمانی پالایش نفت اصفهان در رقابت‌های فوتسال بانوان

من به بعضی چهره ها چون زود عادت می کنم

سقوطی به درون سیاهچاله

سیاست آبی تازه طالبان علیه ایران؛ افتتاح فاز جدید سد پاشدان چگونه مشکل‌ساز می‌شود؟

خیلی از جواب ها را زمان به انسان می دهد

ناسا می‌خواهد روی ماه قطار بسازد!

صفر تا صد ماجرای اهدای سی‌تی‌اسکن دست دوم به بهابادی‌ها

تکریم و معارفه مدیرعامل برق منطقه‌ای یزد

ضابطی جهرمی و ماجرای کتابی که پس از 2 سال آماده چاپ شد

کشف کهکشان‌های غنی از هیدروژن با تلسکوپ رادیویی چین