خبر یزد
با حضور وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی،24 مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان افتتاح شد
چهارشنبه 8 بهمن 1399 - 17:10:41
وزارت رفاه
خبر یزد - وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی درآیین افتتاح همزمان 24 مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان در سراسر اظهار داشت : فعالیت‌های نوگرایانه در حوزه اعتیاد و درمان معتادان ، کار سخت و دشواری است که به کمک همفکری و به کارگیری اندیشه نخبگان و جوانان فرهیخته محقق می شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری افزود: امروز در قالب مراکز اندیشه ورزی شاهد کارهای بزرگی هستیم و آقای قبادی دانا در دوره حضوردر بهزیستی توانسته است نوآوری‌های بسیاری در حوزه‌های عملکردی داشته باشد.
شریعتمداری ادامه داد: موضوع فعالیت‌های سازمان بهزیستی و پیگیری مسائل مربوط به حوزه آسیب‌های اجتماعی تنها با فعالیت یک سازمان ممکن نخواهد بود بلکه نیازمند همکاری همه جانبه تمامی قوا است .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید از حضور همه مردم برای حل مسائل و آسیب‌های اجتماعی کمک گرفت و همه دستگاه ها و نهادها در این زمینه نقش آفرین هستند.
شریعتمداری گفت: اعتیاد مسئله پراهمیت و جزء آسیب‌های پنجگانه است. در فرمایشات مقام معظم رهبری این موضوع به عنوان مسئله ای مهم و تهدیدی جدی مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: باید در حوزه مواد مخدر از جمله مبارزه با باندهای قاچاق و جلوگیری از ساخت و تولید مواد با روش های جدید اقدام کرد.
وی با قدردانی از دستگاه قضائی و نیروی انتظامی در برخورد بی امان با ارتکاب جرم در حوزه عرضه مواد مخدر خاطرنشان کرد: باید با همکاری بین المللی و کمک مسئولان دستگاه دیپلماسی با کشورهای همسایه رایزنی صورت گیرد و نیروهای مسلح کشور که مراودات مرزی دارند در مذاکراتی با مقامات مربوطه ،کشورمان را از ورود این مواد افیونی صیانت کنند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بر انجام فعالیت های فرهنگی برای پیشگیری اعتیاد نیز تاکید کرد و گفت: اعتیاد موضوعی پیچیده و ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
وی افزود: باید مردم با خطر و آسیب‌های اعتیاد آشنا شوند. اگر موضوع عادی قلمداد شود هیچ موفقیتی در حوزه پیشگیری از اعتیاد به دست نمی آید.
شریعتمداری گفت: موضوع درمان اعتیاد حتماً باید خانواده محور باشد زیرا امروز تجربه به ما ثابت کرده است که بدون مشارکت خانواده درمان فرد کامل نخواهد بود.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: باید به جای سری دوزی در حوزه درمان معتادان، لباس تک دوز و مشخصاً برای یک نفر بدوزیم . خوشبختانه فعالیت های سازمان بهزیستی مشارکت جویانه است .
شریعتمداری خاطرنشان کرد: بازگشت فرد معتاد به جامعه الزامی است اما این اقدام بدون توجه به حوزه حرفه آموزی میسر نخواهد بود و باید برای بازگشت به حوزه اشتغال فکر شود.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید با فرد معتاد و خانواه اش مهربانانه رفتار کرد. رفتار بد با فرد معتاد او را به پرتگاه بیشتر می‌کشاند.
وی افزود: متاسفانه وقتی به زندگی برخی معتادان نگاه می‌کنیم در می یابیم برخی از این افراد صاحبان هنر یا حرفه بودند که اعتماد به نفس خود را از دست داده اند، باید با شناسایی این هنرها در میان افراد، کمک کرد اعتماد به نفس خود را به دست آورند تا بتوانند به دامن جامعه بازگردند.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی همچنین به دیگر اقدامات این وزارتخانه دراین بخش اشاره کرد و گفت : پیشنهاد ایجاد مرکز ملی اورژانس اجتماعی توسط بهزیستی تهیه شده که به زودی تقدیم دولت می شود، از این طریق مراکز اورژانس اجتماعی یک سامان ملی می یابند.
شریعتمداری به اقدامات دیگر بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود : کار بزرگ دیگری که در سازمان بهزیستی انجام شده ایجاد مراکز مثبت زندگی و بردن فعالیت های بهزیستی در دل محلات کشور است. در همین زمینه از ظرفیت 11 هزار مددکار اجتماعی در 2 هزار و 400 نقطه کشور استفاده خواهد شد. علاوه بر این در زمینه توسعه فعالیت های اشتغال زا و ایجاد فرصت های شغلی برای افراد دارای معلولیت نیز اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی تهیه شده که کمک جدی در جهت ایجاد اشتغال برای معلولان عزیز خواهد بود.

خبر یزد


کاهش بازگشت اعتیاد پس از درمان در مراکز جامع
وحید قبادی دانا، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور نیز در این مراسم گفت: مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد باعث کاهش عود مجدد می‌شود، چراکه یکی از مشکلات در درمان اعتیاد، عود مکرر است.
وی با اشاره به اینکه در ماه‌های گذشته 6 مرکز در 6 استان افتتاح شد و اولین مرکز سال گذشته در استان اصفهان به صورت پایلوت راه اندازی شد، گفت: ایده این مراکز با بهره گیری از تجربیات مختلف سال‌های گذشته بوده ، در این مراکز ابتدا سم زدایی بعد از آن به صورت اقامتی، درمان پرهیز مدار برای معتادان انجام می‌شود.
قبادی دانا گفت: تفاوت‌های این مراکز با سایر مراکز قبلی این است که برای هر فرد نسخه جداگانه تهیه می‌شود و در واقع مدیریت درمان به صورت فردی است.
رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: تیم درمانی که نسخه درمانی را تعیین می‌کند متشکل از چندین متخصص است و بسته به شرایط فرد، انتخاب درمانی برای وی در نظر گرفته می‌شود.
وحید قبادی دانا گفت: در مراکز اقامتی یکی از مشکلات بازگشت مکرر افراد دارای اعتیاد است که بعد از دوره 28 روزه مجدد دچار لغزش می‌شوند و بر می‌گردند.
وی افزود: تجربه نشان داده است که پایداری درمان به استمرار درمان تکیه دارد از این رو در این مراکز به مدت 4 ماه فرد معتاد نگه داری می‌شود تا فرایند درمانی کامل شود.
رئیس سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: اگر فرد بیماری روانی مزمنی هم داشته باشد در این مراکز درمان می شود.
قبادی دانا ادامه داد: بعد از گذراندن دوره 4 ماهه این افراد به مدت 8 ماه مراجعه و سرپایی و آموزش‌های لازم برای پیشگیری از بازگشت اعتیاد را دریافت خواهند کرد.
وی گفت: ظرفیت این مراکز تا سقف 100 نفر پذیرش دارد و در هر سال 300 نفر را پذیرش خواهند کرد. با افتتاح 24 مرکز امروز این تعداد به 30 مرکز خواهد رسید که فضایی حدود 90 هزار متر مربع را شامل می‌شود و بخش اقامتی آن حدود 34 هزار متر مربع است.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: تمامی این 30 مرکز توسط بخش غیردولتی،خیریه‌ها و افراد فعال در حوزه بازتوانی اعتیاد اداره خواهد شد و حدود 250 پرسنل در این مراکز حضور خواهند داشت.
قبادی دانا گفت: برای اجرای این طرح حدود 100 میلیارد تومان هزینه شده است که 40 درصد آن از سوی سازمان بهزیستی پرداخت شده است.
قبادی دانا ادامه داد: 2 مرکز از 30 مرکز مختص خانم ها است و اگر نیاز باشد امکان افزیش ظرفیت این مراکز وجود دارد و امیدواریم تا تیر ماه سال آینده در استان‌ها بیش از یک مرکز داشته باشیم.
وی گفت: این امکان وجود دارد که ظرف مدت 6 ماه تعداد مراکز دو برابر شده و ظرفیت اسمی پذیرش به 18 هزار نفر برسد.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: یکی از مهم‌ترین مسائل در بازتوانی افراد موضوع اشتغال افراد است. برخی از اینها شغل و برخی هم مهارت و حرفه‌ای ندارند.
قبادی دانا گفت: برای این افراد در مراکز، کارگاه‌های مهارت آموزی در نظر گرفته شده است تا رها نشده و حرفه‌ای هم بیاموزند.
قبادی دانا با بیان اینکه تفاوت این مراکز با سایر مجموعه ها این است که برای هر فرد نسخه جداگانه تهیه می‌شود، تصریح کرد: تیم درمانی که نسخه درمانی را برای هر فرد تعیین می کند، پزشک، روانشناس، مددکار، فرد دارای سابقه اعتیاد و خانواده اوست. به تجربه ثابت شده اکتفا به دارو‌ به تنهایی نمی‌تواند در درمان اعتیاد موثر باشد.
وی بیان کرد: اولین بار است که بخش درمان_پیشگیری از اعتیاد و اشتغال و مشارکت‌های مردمی بهزیستی در کنار هم در یک مرکز قرار گرفته اند.
قبادی دانا خاطرنشان کرد: تا 5 سال حق بیمه افرادی که ترک کردند و در این مراکز مشغول به کار شدند، توسط دولت و سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود.

خبر یزد


در نگهداری و درمان معتادان، درگیر دور باطل نشویم
سعید عمرانی، معاون قضائی دادستان کل کشور نیز در این نشست گفت : در بحث اعتیاد هنوز نمی دانیم معتادان مجرم یا بیمار هستند. اما من می‌گویم، معتاد انسان است و وظیفه انسانی حکم می‌کند به آنها کمک کنیم.
وی گفت: در حوزه اعتیاد، نگهداری و درمان معتادان، نبایددرگیر دور باطل شویم تا بازگشت ایجاد نشود. هزینه های مختلفی برای درمان معتادان از بیت المال می‌شود، البته درمان آنها وظیفه ماست اما باید کاری کنیم بازگشت دوباره به اعتیاد نداشته باشند.
معاون قضائی دادستان کل کشور تصریح کرد: در این حوزه تمام مسئولان باید ثابت قدم گام بردارند.

خبر یزد


قانون مبارزه با مواد مخدر در دست اصلاح است
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا نیز در این مراسم گفت: تا امروز موفق شده ایم 900 تن انواع مواد مخدر را کشف و ضبط کنیم و از بازگشت این میزان به چرخه توزیع خودداری کنیم.
سرتیپ دوم مجید کریمی ظهر افزود: در گذشته عرصه مبارزه با مواد مخدر را موضوعات قهری و پلیسی می‌دیدند اما این روزها در همه عرصه‌ها از پیشگیری تا درمان دستگاه‌های مختلف پای کار آمده اند.
کریمی بیان کرد: اولین وظیفه پلیس مبارزه با مواد مخدر، برخورد با قاچاق است که از نقطه صفر مرزی آغاز می‌شود. خوشبختانه قانون جدید در دست پیگیری و تدوین است و بخش زیادی از این مشکلات در حوزه معتادان حل خواهد شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: آنچه دغدغه ما است و باید به آن توجه شود، حمایت از خانواده‌های بزه دیده است ، افرادی که سرپرست خانواده‌شان در زندان به سر می‌برد باید مورد حمایت قرار گیرند.
کریمی بیان کرد: حرفه آموزی و کار آفرینی هم نقش بسزایی در این حوزه دارد و باید به موضوع صیانت بعد از خروج توجه ویژه شود. هزینه برای پاک سازی معتاد زیاد است و باید مراقب باشیم این فرد بعد از خروج بلافاصله به دامن اعتیاد بازنگردد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: امیدواریم هر چه زودتر شاهد سامان گرفتن معتادان باشیم زیرا موضوع اعتیاد یکی از دغدغه‌های اصلی مقام معظم رهبری است و بارها به آن اشاره کرده اند.
کریمی گفت: با پیگیری قوه قضاییه قانون جدید مبارزه با مواد مخدر در دست تدوین است و بسیاری از مشکلات در حوزه مبارزه با مواد مخدر حل خواهد شد.

خبر یزد


درمان معتادان بدون علت یابی امکان پذیر نیست
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حوزه درمان معتادان مثل کانال‌های عصبی در دندانپزشکی است که جز با رفتن به عمق و علت یابی درست امکان درمان آن وجود ندارد.
امیرحسین یاوری نیز گفت: سازمان بهزیستی در عین کارهای روزانه خود دنبال اقدامات تحولی است .
وی ادامه داد: این مراکزی که به صورت ترکیبی کار خودشان را شروع می‌کنند از خرد جمعی و مطالعه‌ای جامع استفاده می کنند و یک قطعه مهم از یک پازل بزرگ است که اگر خوب کار کند خیلی از مشکلات را برطرف می‌کند.
یاوری گفت: درمان باید حرفه‌ای و بر اساس نیاز فرد معتاد باشد که نتیجه اش موفقیت آمیز خواهد بود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اینکه ما چندین قسمت از حوزه درمان را در کنار هم در یک تیم ببینیم و به فرد نیازمند درمان ارائه کنیم کاری بس شگرف و بزرگ محسوب می‌شود.
وی افزود: موضوع خانواده مداری یک نقطه عطف در درمان بیماران و معتادان است. یک حلقه مفقود شده در این پازل به عنوان پیگیری درمان وجود داشت که امروز این حلقه درمانی به 8 ماه رسیده است که باید این روند افزایش یابد. فردی که 10 سال مصرف مواد داشته است باید 10 سال هم مورد پیگیری قرار گیرد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان گفت: این مراکز حتماً از بهره وری بالایی برخوردار خواهند بود و تا آنجایی که امکان داشته باشد یاور بهزیستی خواهیم بود.

خبر یزد



http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/171671/با-حضور-وزیر-تعاون،کار-و-رفاه-اجتماعی،24-مرکز-جامع-درمان-و-بازتوانی-معتادان-افتتاح-شد
بستن   چاپ