خبر یزد
سرپرست جهادکشاورزی :
هفت سال گذشته افزون بر سه هزار هکتار آبیاری نوین در ابرکوه اجرا شد
دوشنبه 23 فروردين 1400 - 19:07:08
خبر یزد - یزد - سرپرست مدیریت جهادکشاورزی ابرکوه با توجه به فرایند آبیاری نوین در مدیریت برداشت علمی آب ،گفت: با پرداخت 70 درصد کمک های بلاعوض دولت در هفت سال گذشته در سه هزار و 200 هکتار اراضی زراعی و باغ های شهرستان طرح یادشده اجرا شد.

علی محمد هوشمند عصریکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ، افزود: از ابتدای سال 1373 تاکنون پنج هزار و 500 هکتار طرح های آبیاری نوین در این شهرستان اجرا شد که سه هزار و 200 هکتار آن مربوط به دوره دولت یازدهم و دوازدهم زمان آقای روحانی است.
وی اظهارکرد: با توجه به تداوم 2 دهه پدیده خشکسالی و کم آبی در بخش کشاورزی ، هزینه اجرای آبیاری تحت فشار در هر هکتار 300 میلیون ریال و در طرح آبیاری کم فشار 150 میلیون ریال است.
هوشمند خاطرنشان کرد: دولت برای اجرای آبیاری تحت فشار با پرداخت 170 میلیون ریال و برای اجرای طرح کم فشار 70 میلیون ریال کمک بلاعوض به کشاورزان در اجرای این طرح کمک می کند.
این مسوول بخش کشاورزی ابرکوه ادامه داد: کشاورزان از فرصتی که دولت در این مورد فراهم کرد، برای پایداری تولید در این بخش از مزایا و کمک های این شیوه آبیاری استفاده کنند.
افزایش بهره وری آب از طریق آبیاری نوین تا 85 درصد
سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه در ادامه با اشاره به اهمیت بهره وری آب اظهارکرد: با اجرای این سامانه ، راندمان آبیاری از 35 تا 85 درصد افزایش می یابد.
این مسوول بخش کشاورزی ابرکوه تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و استقبال کشاورزان در اجرای سامانه یادشده در حوزه کشاورزی ، این شهرستان از لحاظ اجرای طرح های آبیاری نوین در 10 شهرستان استان یزد در جایگاه نخست قرار دارد.
وی تصریح کرد: کشاورزان برای استفاده بهینه و بهره وری بیشتر از آب موجود باید توجه آنها به اجرای سیستم آبیاری تحت فشار( قطره ای ) باشد.
هوشمند تاکید کرد: اجرای سامانه های نوین آبیاری علاوه بر بالا رفتن راندمان بخش کشاورزی و افزایش محصول باعث استفاده بهینه از آب نیز شود.
پرداخت تسهیلات تا سقف 35 میلیارد ریال
همچنین مسوول امور آب و خاک مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: کشاورزان با توجه به محدودیت منابع آبی ، فرایند برداشت آب را با تغییر الگوی کاشت محصول کم آبخواه در برنامه های خود قرار دادند.
مجید فلاح زاده یادآور شد: کشاورزان همچنان تلاش خود را برای کشت محصولات کم آبخواه با اجرای آبیاری نوین سرلوحه کار خود قرار دهند.

خبر یزد


وی افزود: کشاورزان از تسهیلات هفت درصد که دولت برای ابرکوه به عنوان شهرستان کمتر برخوردار ، اختصاص داد، برای اجرای طرح های آبیاری نوین و کاشت محصول گلخانه ای تا سقف 35 میلیارد ریال استفاده کنند.
وی بابیان اینکه ابرکوه یکی از چهار دشت ممنوعه بحرانی استان یزد از لحاظ کم آبی است افزود: تغییر کیفیت و افزایش شوری آب چاه‌ها و وقوع پدیده فرونشست و فروچاله‌ها گواه محکمی بر افت منابع آب های زیرزمینی منطقه است .

خبر یزد


همچنین حسن زارع مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: کاشت محصول پرآبخواه مقرون به صرفه نیست ،توسعه کشت گیاهان دارویی و پسته در اولویت برنامه کار کشاورزان قرار دارد.
وی افزود: به همین منظور بهره بردارانی که بیش از یک هکتار اراضی خود را به کاشت گیاهان دارویی اختصاص دهند تا سقف 700 میلیون ریال تسهیلات با بهره کم دریافت می کنند.
مدیریت برداشت با خاموشی چاه کشاورزی
رییس شورای حفاظت منابع آب ابرکوه هم با بیان اینکه کشاورزان شهرستان پنج سال گذشته برداشت آب را به خوبی مدیریت کردند، گفت: آنها با برنامه ریزی در این مدت با خاموشی چاه های کشاورزی و تجهیز چاه ها به سامانه هوشمند در استحصال این ماده حیاتی با شورا همکاری کردند.
محمدحسین امامی میبدی پیشتر به خبرنگار ایرنا افزود: کشاورزان طرح برداشت حجمی آب را برای دومین سال متوالی تا آخر فروردین ماه سال 1400 با برنامه ریزی این موضوع مدیریت می کنند.
فرماندار ابرکوه اظهارکرد: بر اساس حجم آب تحویلی هر کشاورز مجاز است بدون خاموش کردن چاه در حال بهره برداری با استفاده از کنتور هوشمند آب مورد نیاز خود را برای فعالیت های کشاورزی برداشت کند و برداشت بیش از حجم تحویلی امکان پذیر نیست زیرا سامانه موجود به صورت خودکار قطع می شود .
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از 20 هزار هکتار به حدود 16 هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و 40 درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است.
هشت هزار و 500 خانوار، 140 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از 662 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و 13 رشته قنات برداشت می کنند و بخشی از محصول کشاورزی و دامی در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود .
در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی 50 گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش 20 هزار میلیارد ریال در سال تولید می شود.
ابرکوه 200 سال قبل 120 رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت و 40 سال گذشته این تعداد به 91 رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد 13 رشته دایر است.
مرکز این شهرستان 55 هزار نفری در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
برچسب‌ها
توسعه ایران توسعه اقتصادی آبیاری ابرکوه اراضی کشاورزی بهره وری

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/185058/هفت-سال-گذشته-افزون-بر-سه-هزار-هکتار-آبیاری-نوین-در-ابرکوه-اجرا-شد
بستن   چاپ