خبر یزد
آب خلیج فارس؛ به کام یزدی‌ها شیرین نمی‌شود/پرونده مصرف آب انتقالی به یزد همچنان روی میز برنامه‌ریزی
شنبه 28 فروردين 1400 - 11:15:12
خبر یزد - نه تنها هنوز حداکثرظرفیت آب انتقالی خلیج فارس به یزد تامین نشده بلکه کیفیت و سختی آن بالاست و قابل استفاده برای مصرف شرب نیست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، انتقال آب خلیج فارس به یزد؛ موضوعی که تقریبا یک دهه پیش برای نجات یزد کویری پیشنهاد آن مطرح شد و کار مطالعاتی آن آغاز شد اما کمتر کسی باور داشت که بتوان آب مواج خلیج فارس ها صدها کیلومتر در دل زمین به کویر خشک مرکزی و استان یزد رساند.
طول این پروژه تا یزد 825 کیلومتر است که قطعه اول آن 305 کیلومتر تا « گل گهر» سیرجان در استان کرمان قبلا افتتاح شد.
همچنین قطعه دوم به طول 150 کیلومتر از گل گهر تا مس سرچشمه کرمان و قطعه سوم هم از مس سرچشمه تا اردکان به‌طول 370 کیلومتر است که اسفند ماه سال گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت.
طرح ملی انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی و شرق کشور، از جمله دستاوردهای بزرگ کشور در دهه پنجم پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که به همت متخصصان داخلی و بخش خصوصی به سرانجام رسید و فلات مرکزی و شرق کشور را متحول می‌کند.

خبر یزد

خلیج فارس همه ایران را سیرآب می کند
با تکمیل سه خط پروژه مهم و ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، در مجموع 550 میلیون مترمکعب آب شیرین از خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران انتقال می‌یابد.
کار عملیاتی انتقال آب خلیج فارس به استان های اصفهان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی نیز آغاز شده است.
با رسیدن آب خلیج فارس به استان یزد برخی گمانه زنی ها در خصوص اینکه این آب قرار است برای شرب مردم استفاده شود یا صنعت حرف و حدیث های زیادی را به دنبال داشت و همچنان دارد که گاها اگر روشن گری درستی نشود می تواند زمینه ایجاد تنش های گذشته را دوباره احیا کند.
خوشحالی مسئولان و مردم یزد از رسیدن آب خلیخ فارس به این دیار تشنه و عطش زده شان دور از انتظار نیست چراکه استفاده این آب در صنایع و عدم برداشت از سفره های زیرزمینی می تواند نوید بخش احیا این سفره ها و به تبع مطلوب شدن وضعیت کم آبی در این سرزمین باشد اما برخی اظهارات گاها به گونه ای برداشت می شود که با رسیدن آب خلیج فارس به یزد و سایر استان های نیازمند، دیگر نیازی به سایر آب های انتقالی نیست!

خبر یزد

آب خلیج فارس برای شرب از اظهارنظر تا واقعیت
محسن صادقیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد به خبرنگاران گفته بود که انتقال آب از خلیج فارس برای استان، تصمیم بزرگ و به اذعان برخی نشدنی بود که عملیات اجرایی آن به طور جدی از سه سال پیش آغاز شد و با بهره برداری از آن وعده داده شده در موعد مقرر محقق شد.
وی ادامه داد: به دنبال تداوم 25 سال پدیده خشکسالی و فقر منابع آب های زیرزمینی، تامین آب از خارج از استان، تنها راهکار برای تامین آب شرب و غیرشرب به یزد است و سال‌هاست، مسوولان استان درصدد تامین آب شرب مورد نیاز مردم از حوزه‌های داخل و تامین آب مورد نیاز صنعت از حوزه خلیج فارس و دریای عمان هستند و با رسیدن آب از خلیج فارس به استان نه تنها صنایع، بلکه همه مردم به نوعی از آن بهره مند می شوند.

خبر یزد

با نگاهی به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد شاید چنین برداشت شود که زمانی که آب انتقالی به یزد می رسد فردای آن روز یزد را غرق خواهد کرد و مشکل کم آبی این استان برطرف می شود و این آب وارد لوله های اب شرب خانگی می شود!
اما با نگاهی کارشناسانه و دقت بیشتر می توان دریافت که اولا هنوز برای استفاده این آب برای شرب برنامه ای وجود ندارد و دوما تصمیم برای این کار بسیار زمان بر خواهد بود و تا این آب به دست مردم برای مصرف شرب برسد نیازمند زمان طولاتی است.
آب انتقال یزد دردی از آب شرب یزدی ها دوا نمی کند!
محمد مهدی جوادیان زاده مدیر عامل آب منطقه ای یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به طرح انتقال آب خلیج فارس به استان یزد در اسفند ماه سال 99 اظهار کرد: تخصیصی که وزارت نیرو در خصوص آب خلیج فارس به استان یزد داده است، تخصیص به چادرملو و سایر صنایع استان یزد است اما با توجه به اینکه سرمایه گذاری این طرح توسط چادرملو انجام شده است باید میزان سهم چادرملو مشخص شود.

خبر یزد

جوادیان زاده در خصوص شائبه استفاده از آب انتقال خلیج فارس برای شرب گفت: همیشه این موضوع برای عموم مردم مطرح بوده که آیا می توان از آب انتقالی برای مصرف شرب خانگی استفاده کرد یا خیر که در حال حاضر باید گفت نه تنها هنوز حداکثرظرفیت آب انتقالی تامین نشده بلکه کیفیت و سختی آب انتقالی بالاست و با این سختی قابل استفاده برای مصرف شرب نیست.
استفاده از آب خلیج فارس برای شرب یزدی ها با زمان و پروسه طولانی؛ شاید!
وی تصریح کرد: اگر روزی بتوان آب انتقالی خلیج فارس را هم به عنوان آب شرب استفاده کرد اولا نیازمند زمان زیاد تا رسیدن به آب پایدار و پروسه طولانی برای بهبود کیفیت آن است دوما باید با تفاهم دوجانبه با چادر ملو برداشت این شرکت صنعتی معدنی از منابع آبی زیرزمینی ادامه داشت باشد تا بتوان به میزان آب شرب کافی دسترسی پیدا کرد.
مدیر عامل آب منطقه ای یزد در خصوص آب انتقالی خلیج فارس به سایر صنایع استان یزد ابراز کرد: میزان تخصیصی آب خلیج فارس به استان 20 میلیون متر مکعب است که هنوز به حداکثر ظرفیت نرسیده است و مدیریت و برنامه ریزی آن به دست خود شرکت چادرملو است.
جوادیان زاده عنوان کرد: مجموعه استانداری و شرکت چادرملو در خصوص تخصیص ها برنامه ریزی خواهند کرد و آب منطقه نیز بر اساس همان برنامه صنایع جدید را برای دریافت آب از سرمنشا چادرملو معرفی می کنیم.

خبر یزد

افت متوسط آب های زیرزمینی یزد صفر می شود؟!
وی در خصوص وضعیت سفره های آب زیرزمینی افزود: با توجه به برنامه تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی که در چند سال اخیر صورت گرفت برای احیای دوباره این سفره ها تلاش های انجام شد به طوری که در برخی دشت ها افت سطح آب از یک و نیم متر هم فراتر می رفت که به شصت سانتی متر در سال محدود شده است.
جوادیان زاده عنوان کرد: افت متوسط آب های زیرزمینی استان کاهش پیدا کرده است و در تلاش هستیم این افت به صفر برسد تا سفره های زیرزمینی پایدار بماند.
هر چند بیش از دو دهه خشکسالی در استان یزد مردم را با سختی ها وقف داده است اما یزدی ها از روزگاران قدیم ثابت کرده اند که با هر سخی و مشقی باشد آب را از دل زمین تفت دیده کویر به چنگ می آورند و حیات و زندگی را در دیارشان جاری می کنند اما نباید فراموش کرد شهری با این وسعت صنایع صرف نظر از سایر مصارف، نیازمند همدلی ملی برای تامین حداقل آب مورد نیازش است.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/185528/آب-خلیج-فارس؛-به-کام-یزدی‌ها-شیرین-نمی‌شود-پرونده-مصرف-آب-انتقالی-به-یزد-همچنان-روی-میز-برنامه‌ریزی
بستن   چاپ