خبر یزد
مدیر منابع آب ابرکوه: کشاورزان شهرستان برداشت آب را مدیریت کنند
سه شنبه 14 ارديبهشت 1400 - 19:44:08
خبر یزد - سیدعلی مشکات روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آبخوان های منطقه به دلیل کاهش نزولات جوی در معرض خطر قرار دارد و برای حفظ این منابع مشارکت و همکاری بیش از پیش کشاورزان و بهره برداران ضروری است.
وی اظهارکرد : باتوجه به کسری مخازن آب زیر زمینی، عمق برخی فروچاله ها در ابرکوه نگران کننده است و بایستی کشاورزان در مدیریت برداشت آب و حفاظت از این سرمایه ملی نسبت به سال های گذشته بیشتر تلاش کنند.
مشکات افزود: برداشت غیرمجاز آب باعث شوری آب برخی چاه های کشاورزی، افزایش عمق برداشت آب و ایجاد فروچاله ها شد.
وی تصریح کرد: کاهش آب سفره های زیر زمینی خطرهایی مانند فرونشست زمین، فروچاله ها، شق زمین، کاهش حجم آب شیرین و شوری منابع را در پی دارد و هم اکنون علاوه بر این مشکلات آبدهی بیشتر چاه ها نسبت به گذشته کم و روز به روز از دبی چاه ها کاسته می‌شود.
این مسوول ادامه داد: طرح خاموشی چاه های کشاورزی با اجرای 30 روزه در سال 1395، 45 روزه در سال 1396، 60 روزه در سال 1397 اجرا شد و برای تنوع کشت محصولات کشاورزی ، این طرح به صورت تحویل حجمی آب در سال های 1399 و 1398 در دستور کار قرار گرفت .

خبر یزد

مدیر امور منابع آب ابرکوه با اشاره به خاموشی چاه های کشاورزی طی پنج سال گذشته در فصل زمستان خاطرنشان کرد: کشاورزان و بهره برداران از مهرماه 1399تا پایان فروردین ماه 1400 با برنامه ریزی متناسب با حجم آب تحویلی میزان برداشت آب را مدیریت کردند.
وی اظهار کرد: این شهرستان یکی از چهار دشت ممنوعه بحرانی استان یزد است که با کسری مخزن حدود 1.1 میلیارد مترمکعب روبروست، این در حالی است که 30 درصد چاه های کشاورزی استان در ابرکوه حفر و 92 درصد آب در بخش کشاورزی شهرستان مصرف می شود.
مدیرامور منابع آب ابرکوه با بیان اینکه بهره برداران و کشاورزان سالانه از 755 حلقه چاه فعال مجاز به برداشت حدود 90 میلیون مترمکعب آب هستند، ادامه داد: برداشت بی رویه آب از گذشته تاکنون سبب شد تا دشت ابرکوه پس از دشت یزد - اردکان بیشترین کسری مخزن آب استان را داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم مدیریت برداشت آب در بخش کشاورزی از سوی بهره برداران تصریح کرد: به درخواست این نهاد و با حکم مقام قضایی برداشت این ماده حیاتی از 16 حلقه چاه غیرمجاز در سال 1399 متوقف شد.
شهرستان ابرکوه که یکی از قطب های مهم کشاورزی یزد است، به دلیل وجود عرصه های بیابانی در منطقه گرم و خشک و کم باران استان قرار دارد و حوزه آبریز آن در شمال استان فارس واقع است. 
مرکز شهرستان 55 هزار نفری ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
همچنین هفتم اردیبهشت ماه جاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به خشکسالی در 25 سال گذشته گفت: با کاهش بارش‌ها در سال آبی 1400- 1399، میانگین بلندمدت آن از 76.5 به 58 میلمیتر کاهش یافت.
محمدمهدی جوادیان‌ زاده در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در حالی نیمی از سال آبی جاری پشت سر گذاشته‌ شد و بارش‌ها نسبت به متوسط بلندمدت 23 درصد کاهش دارد.
وی اظهارامیدواری کرد که با رعایت مصرف از سوی مردم به‌ ویژه کشاورزان استان که مصرف‌کنندگان عمده آب( 700 میلیون مترمکعب) هستند و عمل به دستورالعمل‌ها و توصیه‌های مسوولان در نوع کشت، تغییر الگو و توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و به‌کارگیری شیوه‌های مناسب آبیاری نوین و رعایت مصرف خانگی، تابستان سال 1400 بدون تنش آبی پشت سرگذاشته شود.
مصرف آب شرب و بهداشت استان یزد با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت ، 110 میلیون مترمکعب است و با حدود سه هزار واحد تولیدی و صنعتی به عنوان چهارمین استان صنعتی کشور 65 میلیون مترمکعب اعلام شد.
این مسوول با بیان اینکه آب بخش های کشاورزی ، بهداشت، شرب و صنعت استان از سه هزار و 600 حلقه چاه کشاورزی استحصال می شود ، تصریح کرد: این در حالی است که وضعیت آب 16 دشت استان ناپایدار است و دشت های یزد - اردکان و ابرکوه هم در وضعیت بحرانی قرار دارد.
برچسب‌ها کم آبی یزد ابرکوه خشکسالی آبیاری شرکت آب منطقه ای پروندهٔ خبری بحران خشکسالی در ایران عضویت در کانال تلگرام خبربان

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/188365/مدیر-منابع-آب-ابرکوه--کشاورزان-شهرستان-برداشت-آب-را-مدیریت-کنند
بستن   چاپ