خبر یزد
تولید و فرآوری گیاهان دارویی سرمایه گذاری پرسود در دل کویر یزد
جمعه 7 خرداد 1400 - 12:02:50
خبر یزد -

خبر یزد


به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، امروزه اهمیت گیاهان دارویی و شناساندن نقش حیاتی آن ها در پیشبرد اهداف ملی، منطقه ای و جهانی برای تحقق سلامت، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست.
از طرفی گیاهان دارویی از ارزش خاصی در علوم زیستی، پزشکی و دام پزشکی به لحاظ پیشگیری و درمان بیماری برخوردار است بنابراین در سال های اخیر استفاده از گیاهان دارویی در یزد به دلیل اثبات اثرات مفید آن، ارزان بودن، نداشتن اثرات جانبی و همچنین سازگار بودن با محیط زیست به ویژه سازگاری با شرایط آب و هوایی استان در حال افزایش بوده و فرصت های شغلی جدید و گسترده ای را به وجود آورده است.
یزد، کلکسیون گیاهان دارویی
اکبر شیخ علی‌شاهی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از یزد، با اشاره به سازگاری شرایط آب و هوایی استان یزد با کشت گیاهان دارویی، اظهار کرد: یزد، علی‌رغم برخورداری از آب و هوایی خشک و کویری، کلکسیونی از گونه‌های متنوع گیاهی را در دلخود جای داده به نحوی که بیش از 870 گونه گیاهی که نیمی از آنها از ارزش دارویی و صنعتی برخوردارند، در مراتع، کوهستان‌ها و بیابان‌های این استان شناسایی شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به کشت 1500 هکتاری گیاهان دارویی در یزد، افزود: کشت گیاهان دارویی به دلیل کم آبخواه بودن، زودبازدهی و سازگاری با اقلیم کم آب استان یزد و درآمدهای قابل توجهی که برای بهره برداران این محصولات داشته به شدت مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته و در حال حاضر بیش از سه هزار کشاورز یزدی در زمینه کاشت و برداشت زعفران، گل محمدی، زیره سبز، انغوزه، زیره سیاه، رزماری، به لیمو، آویشن، نعناع فلفلی، مریم گلی، گل گاوزبان، شاتره، کاسنی و دیگر گیاهان دارویی قابل کشت در استان فعال می باشند.
توسعه صنعت گیاهان دارویی با حمایت دولت
وی با اشاره به استقبال سرمایه گذاران از حوزه فرآوری گیاهان دارویی، اظهار کرد: در سطح استان یزد واحدهای فرآوری متعددی در حوزه های عرق گیری، صابون سازی، رنگ سازی و بسته بندی فعال بوده و سازمان جهاد کشاورزی استان نیز تسهیلات مناسبی برای افرادی که علاقه مند به فعالیت در حوزه های فرآوری این محصولات باشند در نظر گرفته است.
شیخ علی‌شاهی با بیان این‌که در چهار سال آینده سطح زیرکشت گیاهان دارویی در یزد به دو هزار و 200 هکتار و تولید آن به هزار و 300 تن می رسد، خاطرنشان کرد: کشت و توسعه زیرکشت گیاهان دارویی نه تنها در صرفه جویی آب کمک می‌کند بلکه درآمد خوبی هم برای کشاورزان و بهره برداران استان به همراه دارد؛ بنابراین با حمایت دولت طرح توسعه و افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی با پرداخت تسهیلات به متقاضیان و بهره برداران این بخش همچنان ادامه دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در ادامه تصریح کرد: سال گذشته 27 نفر متقاضی برای اخذ 130 میلیارد ریال وام برای کشت گیاهان دارویی به بانک عامل معرفی شدند. امسال نیز بدون هیچ محدودیتی میزان پرداخت وام قرض‌الحسنه به متقاضیان برای تأمین اعتبار و سرمایه در گردش پنج‌ساله پرداخت می‌شود.
شیخ علی‌شاهی خاطرنشان کرد: این نوع وام با یک سال تنفس و یک سال مشارکت، برای کشت 15 رقم گیاهان دارویی چندساله شامل زعفران، گل محمدی، به‌لیمو، آویشن، نعناع فلفلی، مریم‌گلی، گل گاوزبان، شاتره، کاسنی، زیره و سایر محصولات که به‌صورت دیم و آبی کشت می‌شود، پرداخت می‌گردد.
ایجاد فرصت های مناسب سرمایه گذاری جهت تولید بیشتر گیاهان دارویی در بخش کشاورزی حائز اهمیت بوده و لازمست در زمینه فرآورده های مختلف تولید این گیاهان به خصوص در استان یزد، تحقیقات گسترده ای انجام شود تا روند رو به رشد و توسعه گرایش به صنعت تولید و فرآوری گیاهان دارویی تداوم یابد چرا که شرایط جغرافیایی و آب و هوایی استان و امکان رویش اکثر گیاهان دارویی در آن فرصتی طلایی را در پیش روی یزد قرار داده و لازم است از آن به بهترین نحو ممکن استفاده شود.
بنابراین کشت گیاهان دارویی و تولید فراورده های آن می تواند به عنوان یک ضرورت ملی برای استان یزد و در چارچوب یک برنامه مشخص، خودکفایی دارویی، اشتغال و توسعه بخش کشاورزی را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/ ج

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/193702/تولید-و-فرآوری-گیاهان-دارویی-سرمایه-گذاری-پرسود-در-دل-کویر-یزد
بستن   چاپ