خبر یزد
ضرورت مانع‌زدایی در توسعه صنایع دستی
پنجشنبه 20 خرداد 1400 - 08:43:00
خبر یزد - یزد- دهم ژوئن مصادف با 20 خرداد، روز جهانی صنایع دستی، فرصتی مناسب برای بررسی آخرین وضعیت و رفع موانع برای تقویت و توسعه آنها در راستای تولید و اشتغال پایدار است .

صنایع دستی نوعی محصول است که در آن لوازم تزئینی و کاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته شود و معمولاً این کلمه به روش‌های سنتی تولید کالا اطلاق می‌شود، لوازمی که به صورت تولید انبوه و یا با ماشین‌آلات مختلف ساخته شوند جزو صنایع دستی نیست.
در شهرستان مهریز صنایع دستی مختلفی به خصوص گیوه‌بافی، تخت‌کشی، قالی‌بافی، معرق‌کاری، منبت‌کاری، سرمه‌دوزی و کار روی چوب و شیشه وجود دارد که تاکنون رشته‌های چاقوسازی، سنگ‌تراشی و ترکه‌بافی آن با 30 فعال در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
برای توسعه صنایع دستی و حمایت از فعالان این حوزه در منطقه تاکنون توسط برخی دستگاه‌های مسوول اقدامات خوبی به خصوص ایجاد نمایشگاه و بازارچه در بافت قدیم و همچنین با حضور برخی اساتید مجرب برای جوانان و علاقه‌مندان دوره‌های آموزشی برگزار شده است .
به رغم تمامی تلاش‌هایی که در سال‌های اخیر برای توسعه و معرفی صنایع دستی منطقه صورت گرفته ولی به خاطر تعدد و اهمیت موضوع برای تولید و اشتغال باید گام‌های محکم‌تری با همکاری و فعالیت رسانه‌های گروهی و پیگیری متولیان امر به نحو مناسب صورت گیرد.
برگزاری دوره‌های آموزشی، تقویت بازارچه و نمایشگاه دائمی، حضور فعالان این حوزه در مناطق مختلف، ایجاد زمینه مناسب برای خرید محصولات تولیدی، ارائه تسهیلات و حمایت‌های مادی و معنوی و استفاده از مراکز آموزشی و دانشگاهی برای آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های موجود ضروری است .
احیای مجدد صنایع دستی مختلف شهرستان، معرفی و تجلیل از صنعتگران پیشکسوت، زمینه‌سازی برای حضور فعالان این حوزه در نمایشگاه‌های کشوری و حتی بین‌المللی و همکاری مراکز علمی و فنی و حرفه‌ای در برگزاری دوره‌های مستمر نقش مهمی در تشویق، ارتقا و توسعه آن دارد.
بدون شک به خاطر اهمیت موضوع، توجه عملی به صنایع دستی و احیای آن در منطقه موجب ایجاد اشتغال پایدار، مبارزه با بیکاری، کسب درآمد و رونق اقتصادی است و باید متولیان امر برای تحقق این اهداف مهم با همکاری همه بخش‌ها در سالی که با عنوان، تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها نامگذاری شده اقدام لازم به عمل آید.
مهریز که بنای اولیه آن را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی به قبل از اسلام نسبت می‌دهند 600 اثر تاریخی و فرهنگی دارد که تاکنون 100 مورد آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
استان یزد با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت با داشتن 40 رشته صنایع دستی پویا، افزون بر سه هزار هنرمند فعال در این بخش دارد.
برچسب‌ها
مهریز گردشگری مقام معظم رهبری جهش تولید یزد
پروندهٔ خبری
1400؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/195264/ضرورت-مانع‌زدایی-در-توسعه-صنایع-دستی
بستن   چاپ