خبر یزد
رییس هیات سوارکاری یزد:
ایجاد زیرساخت ها برای توسعه سوارکاری یزد پیگیری می‌شود
پنجشنبه 24 تير 1400 - 08:39:03
خبر یزد - یزد- رییس هیات سوارکاری استان یزد گفت: ایجاد زیرساخت و فضاهای مناسب برای فعالیت و برگزاری تمرین، مسابقات و برگزاری دوره‌های علمی و دانش‌افزایی جزو برنامه‌های محوری در تمامی شهرستان‌هاست که پیگیری می‌شود.

سعید ابوطالبی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای توسعه علمی و فراگیر ورزش سوارکاری با تمامی ظرفیت‌های بالقوه بسیار خوبی که در استان وجود دارد باید ابتدا بستر لازم و امکانات مناسب به خصوص زیرساخت با بهره‌گیری از حمایت دولت و مسوولان و همراهی خیران و علاقه‌مندان استفاده کرد.
وی با بیان اینکه هرچند در این خصوص تاکنون برخی اقدامات صورت گرفته اما ناکافی است، ادامه داد: باید بیش از گذشته در جریان یک برنامه مدون و دقیق برای تقویت این ورزش جذاب با علاقه‌مندان زیادی که دارد به هیات شهرستان‌ها و تقویت آنها و ایجاد زمینه و زیرساخت لازم اقدام شود.
این مسوول اظهار کرد: یکی از برنامه‌های محوری هیات با حمایت مادی و معنوی مسوولان، علاقه‌مندان و پیشکسوتان توجه ویژه به تمامی مناطق و شهرستان‌ها و ساماندهی امور مرتبط در بخش‌های مختلف و گسترش علمی آن است که با جدیت و همراه با آینده‌نگری اقدام مناسب صورت می‌گیرد.
ابوطالبی با بیان اینکه آموزش و فعالیت‌های علمی در تمامی رشته‌های ورزشی به خصوص صنعت و ورزش مهم سوارکاری رکن رکین و از اهمیت خاصی برخوردار است یادآور شد: برگزاری دوره‌های علمی، دانش‌افزایی و ارتقا برای علاقه‌مندان و تربیت داوران و مربیان مجرب جزو برنامه‌های اساسی هیات است .
وی گفت: هم‌اکنون داوران و مربیان فعال در این رشته با هیات همکاری دارند و سالانه بر حسب ضرورت اقدام‌هایی صورت می‌گیرد که با برنامه‌ریزی هیات برای افزایش تعداد آنها برای توسعه سوارکاری برنامه‌های مهم و مفصلی در جریان یک برنامه پیگیری و اقدام می‌شود.
رییس هیات سوارکاری استان یزد گفت: برگزاری مسابقات در تمامی بخش‌های به صورت استانی، برگزاری کورس‌های بهاره و پاییزه کشوری، حضور سوارکاران استان در رقابت‌های کشوری، انجام امور فرهنگی و رسانه‌ای ، بهره‌گیری از نظرات پیشکسوت و صاحب‌نظران و ورزشکاران، قهرمانان و همه دلسوزان پیگیری می‌شود.
ابوطالبی به اهمیت ارتباط مستمر با مسوولان اجرایی و ورزشی برای استفاده از نظرات و جلب مشارکت همگان برای توسعه بیش از گذشته رشته سوارکاری استان به عنوان یک موضوع مهم و اساسی یاد کرد که با جدیت برای تحقق اهداف متعالی پیگیری و جزو برنامه‌های محوری است .
وی با بیان اینکه یکی از اساسی‌ترین نیازها برای برگزاری مسابقات، دوره‌های آموزشی و سایر مطالبات موضوع مجتمع سوارکاری صفاییه طی سال‌های گذشته بود تصریح کرد: با پیگیری و همراهی مسوولان اجرایی و ورزشی مقرر شد بر اساس مقررات این مکان در اختیار هیات قرار گیرد که گامی تعیین‌کننده و اثربخش برای تحقق اهداف هیات است .
این فعال ورزشی استان گفت: هم‌اکنون ورزش سوارکاری یزد در سطح استان از ظرفیت و جایگاه خوبی برخوردار است ولی هنوز برای کار و تلاش بیشتر و ارتقای جایگاه و کسب افتخار زمینه وجود دارد که برای رسیدن به آن به همکاری همه علاقه‌مندان، دلسوزان و پیشکسوتان نیاز مبرم است .
ابوطالبی افزود: هیات سوارکاری استان آمادگی کامل برای بهره‌گیری از تمامی دیدگاه‌ها، تجربیات و پیشنهادات فعالان این رشته و علاقه‌مندان و پیشکسوتان را دارد که بدون شک اگر این همکاری‌ها همچنان ادامه داشته باشد شاهد تحولی بزرگ در این رشته جذاب با خیل دوستداران فراوان در استان خواهیم بود.
همچنین نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در 22 تیرماه جاری در جمع اعضای هیات سوارکاری استان گفته بود: مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هیات سوارکاری استان برای توسعه این صنعت با همکاری مسوولان پیگیری می‌شود.
محمد صالح جوکار با بیان اینکه این ورزش ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه و جذب مخاطبان بیشتر دارد افزود: ایجاد زمینه لازم برای گسترش ورزش سوارکاری و توسعه این صنعت جزو برنامه‌های مهمی است که تاکنون اقدام شده و باید برای ارتقای آن بیش از گذشته بخش‌خصوصی و با حمایت مادی و مسوولان پیگیری شود.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وجود فعالان فراوان و علاقه‌مندان فراوان و همچنین باشگاه‌های متعدد نشان دهنده ظرفیت این ورزش برای توسعه و کار بیشتر است .
جوکار به اهمیت توسعه صنعت سوارکاری و ضرورت پیگیری مسایل و مشکلات آنها با حمایت مادی و معنوی مسوولان اشاره کرد و یادآور شد: هرچند تاکنون برای توسعه این ورزش اقدام شده ولی قطعا کافی نیست و به پیگیری نیاز دارد.
ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد در یونسکو سازمان ملل متحد زمینه‌ساز تحول بسیاری در حوزه‌های گردشگری طبیعی، سلامت و صنعت اسب در استان شد که این موضوع بستگی به برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری برای جلب سرمایه‌گذاران در آینده دارد.
در آیین رهایی بخش و مکتب و دین مبین اسلام نیز سفارش زیادی به پرورش، تولید و اسب سواری شده از جمله بهترین بازی‌ها و ورزش‌ها ، مسابقه اسب سواری و تیراندازی و گسترش آن است که تاکنون اقدماتی به عمل آمده و باید تقویت شود .
یکی از خاستگاه‌های پرورش و تولید اسب در ایران، استان یزد است و سابقه تاریخی آن بر اساس شواهد باستان‌شناسی موجود به ویژه سنگ‌نگاره های کوه « ارنان» شهرستان مهریز، به 12 هزار سال قبل می‌رسد.
بدین ترتیب یزد باستان یکی از معدود نقاطی در ایران بود که دیرینه‌ای چند هزار ساله در اهلی سازی، استفاده از اسب و سوارکاری دارد.
از سوی دیگر با توجه به ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد به عنوان یکی از آثار خشتی جهان و لزوم توجه به حوزه‌های مختلف گردشگری می‌تواند زمینه خوب و تازه‌ای برای جان گرفتن این صنعت درآمدزا و فراموش شده اسب‌سواری و پرورش آن باشد.
هم اکنون بیش از 300 مرکز پرورش اسب با پنج هزار راس اسب و سرمایه گذاری بیش از 20 هزار میلیارد ریال در استان وجود دارد و هر سال 2 کورس مسابقه اسب‌دوانی بهاره و پاییزه کشوری در یزد برگزار می‌شود.
در استان یزد با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت و 47 هیات ورزشی و 62 هزار ورزشکار سازمان یافته در تمامی شهرستان‌ها هیات سوارکاری فعال است. 
برچسب‌ها
مدارس سوارکاری یزد وزارت ورزش و جوانان میراث فرهنگی مشارکت های مردمی جوکار

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/200059/ایجاد-زیرساخت-ها-برای-توسعه-سوارکاری-یزد-پیگیری-می‌شود
بستن   چاپ