خبر یزد
کارگاه گوهرتراشی بانوان بافق با 130 میلیون تومان هزینه راه اندازی شد
چهارشنبه 6 مرداد 1400 - 12:54:37
خبر یزد - یزد - مسوول مرکز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بافق گفت: کارگاه گوهرتراشی بانوان با هدف توسعه مهارت های یادگیری به جویندگان کار و تامین بخشی از نیروهای مورد نیاز بازارکار با همکاری اداره کل استان یزد و فرمانداری با صرف 130 میلیون تومان هزینه در این شهرستان راه اندازی شد.

سیدیحیی حسینی روزچهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نامگذاری ششم مرداد روزملی کارآفرینی و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه ای در تقویم ایران ، افزود: این کارگاه ظرفیت آموزش 60 نفر را سالانه دارد و هنرجویان پس از آموزش و کسب مهارت می‌توانند برای ایجاد اشتغال و و فعالیت مشاغل خانگی اقدام کنند.
وی به چگونگی معرفی و فروش محصول کارگاه یادشده اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به توسعه شبکه های اجتماعی در فضای مجازی و بازار پررنگ تبلیغات، می‌توان محصول را به خریداران کارهای دستی از طریق بازاریابی کالاهای هنری معرفی کرد.
این مسوول در این ارتباط از برپایی نمایشگاه فناوری با هدف معرفی شیوه های جدید تولید، بازار فروش و معرفی کالا خبرداد و افزود: کارگاه یادشده در نوع خود نخستین کارگاه گوهرتراشی استان یزد است ،نیازمند شیوه های مختلف شناسایی این حرفه و محصول آن به مردم از طریق راه اندازی غرفه در نمایشگاه‌های معتبر پساکروناست.
به گفته وی کارگاه گوهرتراشی بافق با 10 دستگاه تراش و 2 دستگاه برش سنگ با هدف ایجاد اشتغال و راه اندازی مشاغل خانگی برای بانوان راه اندازی شد و هم اکنون هشت نفر از بانوان در این کارگاه مشغول به کار و تولید محصول هستند.
حسینی با بیان اینکه از سه نوع تراش موجود، تنها تراش ساده در کارگاه یادشده انجام می‌شود، تصریح کرد : دستبند، انگشتر، گوشواره و بسیاری دیگر از اشیای تزیینی و زیورآلات از جمله کاربرد نگین‌های تولید شده در این کارگاه است.
مسوول آموزش های فنی و حرفه‌ای بافق تصریح کرد: بسیاری از سنگ‌های موجود در کارگاه، از اطراف این شهرستان جمع آوری و بعد از آن سنگ‌ها به قطعه‌های مختلف و مناسب تبدیل و سپس به اشکال گوناگون و زیبای تراشکاری و ظریف کاری بر روی آن انجام می شود.
به گفته وی بعد از تبدیل سنگ‌ به قطعه‌های مورد نظر، اشکال مختلف هندسی بر روی آن طراحی و پس از آن تراشکاری و شکل دهی بر روی آن‌ انجام می‌شود.
حسینی با بیان اینکه هم اکنون 245 نفر از بانوان منطقه در مرکز آموزش فنی و حرفه ای بافق به حرفه آموزی مشغول هستند، خاطرنشان کرد: اگر به بانوان منطقه که حدود 49 درصد جمعیت شهرستان را تشکیل می دهند، زمینه ای فراهم شود، آنها می‌توانند با ایجاد کارگاه، کارآفرینی و درآمدزایی فعالیت کنند.
مسوول مرکز آموزش های فنی و حرفه‌ای بافق تعداد کارگاه های فعال این اداره را هفت واحد اعلام کرد و افزود: 645 هنرجو در این کارگاه‌ ها آموزش های لازم را فرا می گیرند که از این تعداد 400 نفر مرد و بقیه زن هستند.
در شرایط کرونایی حاکم بر بازار کار در حال حاضر این مرکز با نصف ظرفیت از نظر تعداد هنرجو فعالیت دارد.
31 تیر تا ششم مرداد در تقویم کشورمان به هفته ملی مهارت و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه ای نامگذاری شد.
عمده ترین مشاغل خانگی بافق به خاطر وجود بیش از 2 هزار و 500 هکتار نخلستان‌ انبوه و دسترسی آسان به مواد اولیه( شاخ، برگ و الیاف تنه نخل) حصیربافی و تولید محصولات حصیری مانند پادری، بادبزن، جارو، فرش حصیری، کلاه و از این دست تولیدات است.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
برچسب‌ها
کارگاه تولیدی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور روز ترویج آموزش های فنی و حرفه ای کارگاه آموزشی یزد بافق

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/202641/کارگاه-گوهرتراشی-بانوان-بافق-با-130-میلیون-تومان-هزینه-راه-اندازی-شد
بستن   چاپ