خبر یزد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد: رفتار مردم در بهره وری باید تغییر کند
پنجشنبه 1 مهر 1400 - 19:05:33
خبر یزد - یزد- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد گفت: بر اساس چشم انداز مدیریت مصرف ، باید نقش و رفتار مردم در میزان بهره وری و تحقق توسعه در استفاده از این ماده حیاتی با ارزش اقتصادی بالا باید تغییر کند.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی جوادیان زاده، روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی با موضوع آب، صلح و توسعه پایدار افزود: تغییر در بهره وری از آب جز با همراهی و همکاری همه ذی نفعان اتفاق نمی افتد و همگان باید در استفاده از این کالای با ارزش در جهت توسعه باید تغییر رویه دهند.
سرپرست مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی در ادامه تصریح کرد: دولت باید اختیارهایی را به تشکل های مردمی تفویض کند تا آنها بخشی از کار را عهده دار شوند.
همچنین آیت الله سید مصطفی محقق داماد در این نشست گفت: صلح صرفاً به معنای نبود جنگ و درگیری نیست بلکه در نظام معرفتی توحیدی صلح به این معناست که همه موجودات و مسلمانان در برابر حق تسلیم هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: بر اساس دیدگاه قرآن راه رسیدن به آرامش و صلح تسلیم خداوند واحد بودن است و این جز رسیدن به صلح توحیدی ممکن نیست.
وی اضافه کرد: اینکه انسان خود را برتر از طبیعت و آن را مسخر خود بداند و آب، هوا، کوه، منابع طبیعی و دریا را آلوده و تخریب کند امر نادرستی است چراکه از دیدگاه قرآن محید همه جهان تسبیح گوی خدا هستند و انسان هم یکی از آنهاست.
محقق داماد تصریح کرد: یزد به استان قنات، قنوت و قناعت معروف است و زندگی مردم این استان الگویی برای یک انسان قانع، عابد و تسلیم خداست.
وی با بیان اینکه آب، انرژی، منابع زیرزمینی همه از انفال است، اظهارکرد: اگر ما خود را خداپرست می دانیم باید پاسدار صلح باشیم و به طبیعت احترام بگذاریم و از اسراف اجتناب کنیم.
این نشست از سری نشست های بین المللی اندیشه آبی بود که از سوی مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آب در یزد با مشارکت وزارت نیرو و دفتر منطقه ای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در تهران برگزار شد.
بیست و هشتم شهریورماه گذشته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد گفته بود :با توجه به سطح افت منابع آب های زیرزمینی ، مدیریت مصرف این ماده حیاتی با ارزش باید به عنوان یک ضرورت مهم اجتماعی و اقتصادی برای آینده استان بیشتر مورد توجه ویژه قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای یزد، جوادیان زاده در دومین شورای حفاظت آب شهرستان اشکذر که با حضور فرماندار، نماینده مدیریت بحران و دیگر مسئولان ذی ربط استان و منطقه برگزار شد ،با ابراز نگرانی از افت سطح آب های زیرزمینی به ویژه دشت چرخاب و اشکذر که بخش بزرگی از دشت مهریز - اردکان را شامل می شود بر مدیریت علمی مصرف به عنوان یک ضرورت مهم برای آینده استان تاکید کرد.
وی با بیان اینکه اشکذر نقطه بسیار حساسی برای استان یزد است و مهمترین منبع آب شرب استان در آن قرار دارد ، گفت: سطح آب های زیرزمینی استان به خصوص منطقه چرخاب اشکذر مطلوب نیست و با افت 45 سانتی متر در سال روبروست و اگر مدیریت نشود هرساله به این عدد افزوده ، فرونشست ها و فروچاله های زیادی را موجب می شود.
منابع آب یزد متکی به آب های زیرزمینی و آب انتقالی است ، میزان بارش سالانه در استان یزد 65 میلی متر و میزان تبخیر حدود چهار هزار میلی متر است.
استان یزد در منطقه گرم وخشک و کم باران قرار دارد و رودخانه سطحی قابل توجهی در آن جاری نیست و حدود سه هزار رودخانه خشک که یزدی ها از آن با عنوان « مَسیل » یاد می کنند، وجود دارد و در موقع بارندگی شدید برای چند ساعتی آب در آن جاری می شود و تعدادی از مردم در کنار رودخانه حضور می‌یابند و سیلاب جاری زمینه سرگرمی تعدادی از شهروندان را برای ساعتی فراهم می‌کند . 
ایران سرزمینی کوهستانی است که دو رشته کوه البرز و زاگرس همانند دیواره‌ای مانع رسیدن ابرهای باران‌زا از شمال و غرب کشور به بخش‌های مرکزی می‌شود و به همین دلیل نیز بخش اعظم کشور را مناطق خشک و نیمه خشک تشکیل می‌دهد.
کمبود منابع آبی همواره به عنوان یک عامل محدود کننده فعالیت‌ها در اقلیم ایران مطرح بود، متوسط بارندگی در جهان حدود 860 میلی‌متر است در حالی که متوسط بلند مدت این عدد در ایران 250 میلی متر است.
توزیع بارندگی در ایران نیز ناهمگون است به نحوی که یک درصد از مساحت ایران بارشی بیش از هزار میلی متر دارد و میزان بارندگی در مناطقی همچون حوضه آبریز شرق کشور حدود 148 میلی متر است. به‌طور کلی آب در سه بخش کشاورزی، شرب و صنعت مصرف می‌شود.
برچسب‌ها
سفره آب زیرزمینی یزد یونسکو وزارت نیرو تفت

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/210650/مدیرعامل-شرکت--آب-منطقه-ای-یزد--رفتار-مردم-در-بهره-وری-باید-تغییر-کند
بستن   چاپ