خبر یزد

آخرين مطالب

والدین، خصوصیات فرزندان خود در عصر جدید را بشناسند سياسي

والدین، خصوصیات فرزندان خود در عصر جدید را بشناسند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد- روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه گفت : والدین مهاجرین دیجیتال هستند و فرزندان آنها بومی دیجیتال و به یقین بین مهاجر و بومی تفاوت است و باید پدر و مادر خصوصیات فرزندان خود در عصر جدید را بشناسند.

سیما فردوسی عصر پنجشنبه در نخستین نشست خانواده و فرزند پروری با موضوع «استحکام خانواده و فرزندپروری در عصر دیجیتال» که در سالن همایش های بین المللی هتل کریاس پلاس میبد برگزار شد ، افزود: پدر و مادرها خودشان را با فرزندان خود مقایسه می کنند و تفاوت‌های زیادی بین خود و بچه‌ها دراحساس مسئولیت کردن‌ها ، منظم بودن ، مودب بودن و...می‌بینند و این در حالی است که باید از ابعاد گوناگون این تفاوت‌ها و خصوصیات فرزندان این دوره را نگریست تا در روش های فرزندپروری موفق شد.
وی یادآور شد : موضوع خانواده پژوهی و فرزند پروری با توجه به نقش مهم حانواده در سلامت روحی انسان‌ها و وجود شخصیت‌های سالم کارآمد در جامعه اهمیت زیادی دارد.
روانشناس بالینی اظهار داشت: با نگاه به گذشته می بینیم خانواده ها به صورت گسترده زندگی می‌کردند ، در بسیاری چیزها شریک بودند و در رفع مشکلات به هم کمک کرده و از رخ دادن طلاق در خانواده جلوگیری می‌کردند اما آهسته آهسته خانواده ها از حالت گسترده خارج شدند و شکلی هسته‌ای به خود گرفتند.
وی ادامه داد: خانواده هسته‌ای مزایا و معایبی چون تنهایی دارد ، والدین باید وقت بیشتری برای بچه‌ها بگذارد باهم مشاوره داشته و از خدمات مشاوره‌ای استفاده کنند.
فردوسی با اشاره به تقسیم‌بندی خانواده به خانواده‌های معیوب , احساساتی و هیجانی گفت: امروزه از منظرهای گوناگون مانند هیجان به خانواده نگریسته می‌شود ، خانواده‌های هیجانی رفتارهای تکانه‌ای دارند و با آسیب زا بودن تولید اضطراب می‌کنند و بچه ها در این خانواده ها ، همیشه انتظار یک اتفاق بد ، مشکل و خطر قریب الوقوع می کشند که آنها را به ستوه می‌آورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با برشمردن نشانه‌های اضطراب مانند عرق کردن کف دست و سرد بودن دست‌ها ، ساعت‌ها بیدار بودن در شب ، وجود درد در ناحیه شکم ، سردرد و... گفت: افراد معمولا به دنبال درمان دردهای خود وقتی می‌فهمند درد منشاء عصبی دارد دیگر به آن توجهی ندارند در حالی باید این دردها ریشه یابی و رفتارشناسی شود.
وی والدین را به مرور نکردن خاطرات گذشته و ریشه یابی رفتارها ، پرهیز از نصیحت کردن ، تمرکز نکردن روی نقاط منفی ، مثبت نگری ، داشتن خواب کافی به اندازه 8 ساعت در شبانه روزو... توصیه کرد و تصریح کرد: ابتدا باید باید حال خود را خوب کنیم تا بتوانیم حال دیگران را هم خوب کنیم ، همچنین باید بدانیم کیفیت رفتار مهم است نه کمیت آن ، درساعاتی که وقت داریم نزد فرزندان باشیم باید داد و فریاد نکرده و به برآورده کردن نیازهای آنها توجه کنیم.
فردوسی همچنین گفت:فرزندان، تقلید گرا و تقلیدکننده رفتارهای ما هستند ، آنها تحلیل گرا نیستند ، ما به عنوان پدر و مادر باید شکرگزار چیزهایی که خدا به ما داده ، باشیم تا فرزندانی شکر گذار داشته باشیم ، همینطور لازم است به تلاش و کوشش و آموختن مهارت هم هم باید توجه کنیم.
وی خاطر نشان کرد: رشد اخلاقی در جامعه ما صعیف است همراه با رشد علمی باید به رشد روح و روان و اخلاق هم توجه داشت ،ما باید خودمان خودمان را رشد دهیم تا بتوانیم سالم زندگی کنیم ، رفتار اجتماعی هم مهم است و باید به رشد آن در خود و بچه هایمان توجه داشته باشیم .
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه رشد اجتماعی باید به میزان بالا رفتن سن باشد، افزود: خانواده‌ها باید به رفت و آمد با اقوام توجه داشته باشند تا رشد اجتماعی دربچه ها تقویت شود ، همچنین لازم است به ورزش کردن و رفتن با بچه‌ها به فضاهای گردشگری و سرسبز هم توجه داشت.
وی ادامه داد : انسان موفق پشتکار دارد ، باید بچه های ما یاد بگیرند که کارشان را تا انتها انجام دهند ، بچه ها باید عمیق درس بخوانند و بدانند افرادی که کمتر تمرکز می کنند کم حوصله هستند.
فردوسی یادآور شد : از خودمان برای بچه هایمان تعریف نکنیم چون به خصوص بچه های نوجوان به افراد مثل خود گرایش دارند، در تربیت کردن باید بگوییم ما هم یک روز مانند شما بودیم و بعد راهکار بدهیم.
وی همینطور با تاکید براینکه خانواده ها باید همسو و منسجم باشند ، به گذاشتن نشست‌های خانوادگی ، احترام گذاشتن به هم ، به گونه‌ای رفتار کردن که فرزندان از بیان کردن حرف هایشان هراس به دل راه ندهند، پشت سرهم بدگویی نکردن ، نشان دادن رفتار محبت آمیز ، عصبانیت همسر خود را در غیاب او و در نزد فرزندان به بیماری ربط دادن، حامی هم بودن ، صدا زدن هم با کلماتی به رنگ طبیعت ، بر زبان نیاوردن حرف زشت ، از ظاهر فرزندان تعریف کردن و...توصیه کرد.
شهردار میبد نیز در این نشست خانواده را قدیمی ترین نهاد اجتماعی برشمرد که باید به جایگاه ویژه آن توجه داشت و آن را از آسیب ها دور نگاه داشت.
علیرضا نقوی افزود: زمانی می توانیم ادعا کنیم شهری سالم داریم که خانواده و فرزندانی سالم داشته باشیم.
وی تصریح کرد: جامعه سنتی ایران هنوز نتوانسته بود آموزش های دوره مدرن را ببیند که یک بازه با دوره فرا مدرن روبرو شد و لازم است با یک سری مسائل برای دور ماندن از آسیب ها آشنا شویم.
شهردار میبد به توسعه فرهنگی و اجتماعی در کنار توسعه عمرانی نوید داد و افزود: در این راستا مقرر شد ازمهرماه امسال پنجشنبه‌های آخر هر ماه سلسله نشست‌هایی تحت عنوان «خوشبختی آموختنی است» برگزار شود و در این مسیر پیشنهادات و نظرات شهروندان به بهتر برگزار کردن نشست ها می انجامد.
مرکز شهرستان 104هزارنفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/101288/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود