شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۵

اقتصادی

جهش ۵ برابری کرایه حمل کالا از ترکیه به ایران

جهش ۵ برابری کرایه حمل کالا از ترکیه به ایران
خبر یزد - ایران جیب/ هزینه حمل کالا از بنادر ترکیه به ایران در کمتر از ۲ ماه بیش از ۵ برابر شده و به ۸ هزار دلار رسیده است؛ افزایشی چشمگیر که می‌تواند قیمت تمام‌شده ...
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایران جیب / هزینه حمل کالا از بنادر ترکیه به ایران در کمتر از 2 ماه بیش از 5 برابر شده و به 8 هزار دلار رسیده است؛ افزایشی چشمگیر که می‌تواند قیمت تمام‌شده کالاهای وارداتی را تحت تأثیر قرار دهد.
هزینه حمل‌ونقل کالا از بنادر ترکیه به ایران طی کمتر از 2 ماه جهش کم‌سابقه‌ای داشته و از حدود 1,500 دلار به 8,000 دلار افزایش یافته است.
این افزایش معادل رشد بیش از 433 درصدی کرایه حمل است و فشار قابل توجهی بر واردکنندگان و فعالان تجاری وارد می‌کند.
افزایش هزینه واردات و احتمال رشد قیمت کالاها
پیش از این، مجموع هزینه‌های حمل‌ونقل، بیمه و سایر خدمات لجستیکی معمولاً حداکثر 10 درصد ارزش کالا را تشکیل می‌داد، اما اکنون این سهم افزایش یافته است.
افزایش شدید کرایه حمل می‌تواند به رشد قیمت تمام‌شده کالاهای وارداتی منجر شود و در نهایت بر قیمت مصرف‌کننده در بازار داخلی تأثیر بگذارد.
توقف 8 هزار کامیون در مرز بازرگان
همزمان با افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، گزارش‌ها از توقف حدود 8 هزار کامیون در مرز بازرگان حکایت دارد.
در مرز ریمدان نیز رانندگان ایرانی برای تردد به پاکستان بین 20 تا 25 روز معطل می‌مانند.
با توجه به هزینه روزانه حدود 175 دلار برای توقف هر کامیون، معطلی 20 تا 25 روزه می‌تواند هزینه‌ای بین 3,500 تا 4,375 دلار به هر کامیون تحمیل کند.
مشکلات مرزی و فشار مضاعف بر تجارت
بسته بودن مرز میرجاوه و کمبود زیرساخت‌های لازم در مرز ریمدان از جمله مشکلاتی است که روند جابه‌جایی کالا را با اختلال مواجه کرده است.
تداوم این شرایط علاوه بر افزایش هزینه فعالیت شرکت‌های حمل‌ونقل، می‌تواند زمان تأمین کالا را طولانی‌تر کرده و فشار بیشتری بر زنجیره واردات کشور وارد کند.
در صورت تداوم افزایش کرایه حمل و معطلی کامیون‌ها در مرزها، احتمال انتقال بخشی از هزینه‌های اضافی به قیمت نهایی کالاها وجود دارد؛ موضوعی که می‌تواند به یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت کالاهای وارداتی در بازار ایران تبدیل شود.


نظرات شما